miercuri, 21 martie 2012

Zile de ploaie...

La noi e frig si ploua.Cerul e incarcat de lacrimile care acum cad pe acest petec de pamant.Cel putin de vreo sapte luni, aici nu am vazut picatura de ploaie.Desi asteptam primavara cu nerabdare trebuie sa ne oprim din placerile noastre si sa multumim mai intai Domnului pentru mila Sa cea mare!
    Iata cerul si cerul cerului lui Dumnezeu, oceanul si pamantul se cutremura cand Domnul le cerceteaza.
    Asemenea muntii si temeliile pamantului, cand va cauta spre ele, de frica se vor cutremura.
    El a randuit pentru totdeauna lucrurile Sale si a hotarat pentru vecie rostul lor; ele nu stiu de foame, nici de oboseala si nu contenesc sa-si faca datoria.
    Nici unul din aceste lucruri nu se ciocneste cu cel de langa el si mereu asculta de porunca Lui.( Isus Sirah din cap 16)
Cu siguranta unii dintre noi am cartit impotriva vremii deoarece noi asteptam cu totul alt anotimp....
Desi soarele a fost nelipsit de pe cerul Spaniei toata iarna, primavara soarele are frumusetea lui....primele flori se oglindesc in razele lui razlete.Petuniile si panselutele cu gulerasele lor catifelate zambesc trecatorilor de pe marginile aleilor unde in urma cu cateva zile au fost plantate cu bucurie.Astazi nu vor mai gusta din caldura si lumina soarelui insa se vor bucura din plin de boabele lacrimilor cazute ca dar din cer.
Si noi oamenii inca ne mai putem cuibari in fotoliu cu o carte in mana, ori albumul cu fotografiile din copilarie, alaturi de un ceai fierbinte sau cafeluta cu un biscuite, jurnalul cu ganduri crestine, croseta ori ceva de cusut, pur si simplu umpleti-va ziua cu ceva de folos sufletesc.



      Lui Bogdan i-am pregatit orarul pe a doua jumatate al lunii martie cu privire la indatoririle lui casnice.
Bogdan al nostru mereu are nevoie de bani ba pentru una ba pentru alta.Intr-una din zile imi spune:
Mami ai putea sa-mi dai ceva de lucru aici in casa si apoi sa-mi dai cativa bani pentru ceea ce fac? stii vreau sa-mi strang niste banuti...
Mi-a placut ideea asa ca am trecut la treaba.L-am insarcinat cu doua lucruri.Baia si aspiratul casei.
Aspiratul trebuie sa-l faca in fiecare seara iar baia o zi da si una nu. Duminica liber! :)



Am considerat ca e ceva munca si va trage mult folos din aceasta experienta.Munca il va ajuta sa invete sa respecte curatenia facuta de o alta persoana, isi va da seama sa pretuiasca mai mult studiul pe care nu trebuie sa-l neglijeze, valoarea banului ( pobabil ca nu-l va strica pe orice... v-a invata sa-l investeasca), ma gandesc ca va deveni mai ordonat ( bineinteles ca odata cu varsta se intiparesc si aceste insusiri) si insfarsit va avea si el banutul lui.De ceva timp isi doreste o chitara mai buna...
Ne-am inteles si la soldul pe luna care va fi 20 de euro.
A fost foarte incantat mai ales cand a auzit de asa multi bani...:) dar cand i-am spus ca, chitara si-o poate cumpara cu banii adunati pe cel putin 6,7 luni, s-a molesit nu i-a mai suras asa de mult ideea...:))))
El vrea totul pe moment ceea ce nu e cu putinta....
Sunt sigura ca pe parcurs are nevoie de incurajari voi incerca sa fiu la locul si timpul potrivit!
                                                  Va doresc o saptamana binecuvantata!


7 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne ajuta ,foarte folositoare lectia pentru baiat ,am o mica intrebare cam ce s-ar putea cumpara cu 20 de euro in Spania nu de alta dar ieri citeam impreuna cu baiatul meu de 15 ani aceaste randuri si mi-a propus si el un asemenea "ajutor "(oricum el ma mai ajuta insa fara "salariu 'fix -ii dau bani atunci cand are nevoie de ceva folositor ) insa fiind in Romania nu prea i-mi dau seama cam cu cat ar trebui sa-l platesc (potrivit celor srise ,nu ca nu stiu sa fac un calcul insa i-mi dau seama ca in Spania este alfel puterea de cumparare fata de Romania ,poate nu m-am exprimat foarte corect iertare insa nadajduiesc ca ati inteles ceea ce ma intereseaza,multumesc ,C.A

corina spunea...

Draga C.A,cu 20 euro poti cumpara de ex.o carte buna, poti merge de doua ori la un film in oras, poti cumpara o pereche de adidasi normali nu de marca, poti cumpara un solex frumos, o pereche de blugi normali nu de marca deoarece de marca ar costa undeva de la 80-100 de euro in sus la fel si adidasii de marca.
Acum depinde de prioritatile care le are un adolescent....
Si noi le dam bani asa din cand in cand si bineinteles cu un scop anume dar mi-a placut ideea deoarece el ar putea sa -si organizeze singur buzunarul si pe deasupra banul respectiv e si muncit :)
Eu stiu ca in copilarie noi nu eram "platiti" pentru ajutorul acordat parintilor insa timpurile de acum sunt foarte schimbate la fel si tinerii nu mai sunt asa cum eram noi....
Sper sa-ti fie de folos....:)
O zi senina alaturi de tinerelul tau!!!!:)

Loredana spunea...

Draga Corna, te astept cu o lepasa, asta pe cand trece poaia :)

Loredana spunea...

Corina am vrut sa scriu, iarta-ma ca nu am citit textul inainte sa-l public.

Geta spunea...

Chiar asa Corina, noi nu eram platiti sa facem munci in casa ! Mai intii de toate obligatia noastra era sa invatam bine.Parintii ne cumparau imbracaminte si ne hraneau cu tot ce era necesar pentru virsta noastra, aveam si citiva bani de buzunar cind ieseam cu scoala la muzee, film, teatru, parc etc. Faceam de placere cite ceva in casa... de ex. stergeam in fiecare zi praful de pe mobila, cind mama spala vasele eu le stringeam din scurgator si le puneam in dulap,imi spalam cada dupa ce faceam baie si vasul WC daca era cazul. Aveam si un carnet de economii (CEC)din cind in cind parintii imi dadeau bani pe care-i stringeam acolo.

corina spunea...

Geta daaaa, era CEC-ul :)))
Asa cum am trait noi dar avem amintiri pe care nu le uitam....

DulceaMeAcasa spunea...

Si mie mi se pare o idee buna, mai ales ca o educatie buna financiara nu se invata DECAT acasa. Astfel copilul va trebui sa-si asume raspunderi, dar sa fie si econom, sa cheltuie cu cap si, de ce nu, poate un bun investitor.