duminică, 26 ianuarie 2014

Aerul proaspat

Buna dimineata! Va poftesc sa deschideti larg ferestrele sa dati voie aerului proaspat deafara sa inunde incaperile.Stiu ca e iarna si e frig, dar cateva minute de aer curat si rece sunt  benefice pentru sanatatea noastra.
Aerul, aerul, pretiosul dar al cerului de care ne bucuram toti, are puterea sa ne binecuvinteze cu influenta lui invioratoare, daca nu ii vom impiedica intrarea.Spuneti-i bun venit, iubiti-l, si se va dovedi un pretios alinator al nervilor. Ca sa fie pastrat curat, aerul trebuie sa fie intr-o continua circulatie.Influenta aerului curat, proaspat, va face ca sangele sa circule sanataos prin intregul organism.El improspateaza corpul si ii da sanatate si vigoare; in acelasi timp, influenta lui este simtita asupra mintii, aducand calm si seninatate- el creste pofta de mancare, stimuleaza digestia si da un somn sanatos si dulce.

sursa:google
Efectele locuirii in camere inchise, neaerisite, sunt acestea: organismul devine slabit si bolnav, circulatia este ingreunata, sangele se misca lent prin corp, deoarece nu este curatit si vitalizat de aerul pur si inviorator al cerului.Mintea ajunge deprimata si mohorata, in timp ce intregul sistem este agitat; pot sa apara febra si diferite boli acute. Impiedicarea patrunderii aerului de afara si teama de o aerisire potrivita a incaperii te aduc in situatia de a respira aerul viciat, nesanatos, care este eliminat din plamanii celor care locuiesc in aceste incaperi, aer care este otravitor, necorespunzator pentru a sustine viata.
Corpul isi pierde tonusul si vigoarea, pielea devine palida, digestia este incetinita, iar organismul devine deosebit de sensibil la contactul cu aerul rece.Trebuie sa aveti mare grija sa nu stati in curent sau intr-o camera rece atunci cand sunteti obositi sau transpirati.Trebuie sa va obisnuiti cu aerul mai rece, astfel incat sa nu ajungeti in situatia de a incalzi camera mai mult de 19- 20 grade celsius.
Am gasit util acest fragment al lui Ellen White, fapt care m-a determinat sa fac aceasta postare si sa iau si eu unele masuri de imbunatatire  al interiorului in care locuim.
Bineinteles ca fiecare poate sa adopte ceea ce i se potriveste in functie de persoanele care traiesc in casa.


sursa:google
Va doresc o zi minunata!

6 comentarii:

prietena-japoneza spunea...

frumos articol! ai dreptate!
am atâta aer curat, împrospătat de atâta zăpadă! vrei puţină?

Ingrid spunea...

Ai mare dreptate, Corina! Aerul proaspat este foarte important. Aerisirea da o stare de bine celor din casa iar plimbarile in aer liber, chiar si prin frig sunt benefice organismului. Iti multumesc ca mi-ai reamintit asta!

O duminica frumoasa, draga mea!

corina spunea...

prietena-japoneza :)daaaaaaaaaa vrem si noi aici putina zapada! am vazut zapada mare de acasa.La noi e soare frumos. :)

corina spunea...

Ingrid, o zi minunata draga mea!

Amedeya spunea...

Mi-ai adus aminte de ce mi-a spus mai demult un medic: creierul nostru functioneaza cu oxigen si glucide, iar oxigenul trebuie sa fie unul cit mai pur.

Uneori cind e iarna uit sa mai deschis ferestrele si-mi au seama cit gresesc cind plec de acasa pentru citeva zile si la intoarcere imi dau seama cit de "inchis" e totul.

corina spunea...

Amedeya, iar gradele sa fie corespunzatoare celor 19-20 :))