miercuri, 20 martie 2013

Non-violenta!

Dupa un sfarsit de saptamana in care mereu l-am pistonat pe Bogdan cu studiul la Lb. Engleza, defiecare data mi-a raspuns ca au terminat examenele si nu are absolut nimic de facut. Si totusi primesc un mes de la profesoara lui, cum ca a avut de facut un lucru si nu l-a facut.Pe moment m-am infuriat la culme mai ales ca primisem cu putin timp in urma un alt mes in care profesoara imi transmite ca nu are un comportament adecvat la ora.Am stat de vorba cu el dar se pare ca o tine inainte pe-alui. La citirea mesului m-am infuriat si nu stiam cum sa procedez... bine ca nu a fost acasa (era la scoala).
L-am sunat pe sot sa-i spun frumusetea de mesaj, si i-am sugerat sa-l scuture mai bine ca,... dupa cum se vede cu vorba buna nu merge.
Si tot intrebandu-ma eu cum sa procedez si ce sa fac, iata numai ca-l rog pe Dumnezeu sa-mi trimita ajutor si  sa ma lumineze de-o forma. Adevarul e ca teoretic stiu foarte mult dar practic nu ma descurc pe moment.
Stiu ca am un caracter iute si ma dezavantajeaza acest lucru (ma inervez foarte repede si zbier pentru a nu lovi) de aceea ma lupt cu mine insumi, ca-mi displace total.
Am lasat la o parte tot ce aveam de facut, si m-am pus la calculator. Am deschis pagina la Google, dar nu reuseam sa fac nici o trimitere in vre-un fel...nu aveam nici o "adresa" la care sa apelez...
Dupa ce mi-am mai revenit am zis sa incerc sa caut ceva din ramura psihologiei despre comportamentul in adolescenta.
Si iata ca mi se deschide o pagina a carui titlu era asa: Pedeapsa lui Gandhi pe care va invit sa o cititi de pe video-clipul de mai jos.M-a dezarmat total acest mod de a raspunde cu non-violenta!
Atat intamplarea cat si muzica acestui clip mi-au adus o stare de liniste dar si de mult bine chiar daca  ochii siroiau boabe mari de lacrimi incat abia descifram literele de pe testatura.
Multumesc lui Dumnezeu ca el mi-a pus luminita la capatul tunelului...mi-a dat un punct de sprijin de unde trebuie sa plec...
Non -violenta!!!!!!!!!
Poate imi trimiteti si voi cate o forma de a vedea lucrurile cu privire la pedeapsa...
Astept cu interes comentarii...
 O zi frumoasa!!!

11 comentarii:

CCristinaC spunea...

Eu nu stiu ce pedeapsa ar trebui sa aplici. Nu am copii si nu stiu cum ar trebui procedat. Cred ca as incerca sa aflu, totusi, motivul iresponsabilitatii.
Sa auzim de bine! :)

corina spunea...

Cristina multumesc tare mult o sa iau i considerare si acest aspect.Pentru mine e important orice sprijin din partea voastra.
Multumesc!!!!!!!!!!

elena marin-alexe spunea...

Copiii mei au acum la rândul lor copii, deci am scăpat de rolul de mamă...adliteram :)
Eu am vorbit mult cu copiii mei şi nu i-am pedepsit decât în rare cazuri. Cred că povestin cu ei despre viaţă, despre societate, despre Dumnezeu poţi avea rezultatele dorite. Totuşi să nu iutăm de porunca Domnului care spune: 13. Nu cruta copilul de mustrare, Prov:23cu13
Acum ce să zic? Eu cred că fiecare părinte ştie cum să aplce disciplina copilului său şi cum s-o aplice...
O zi frumoasă îţi doresc, draga mea!

Loredana spunea...

Chiar azi le-am citit. Sper sa te inspire si pe tine!
http://andacraciunica.com/2013/03/01/si-totusi-e-posibil-sa-ne-educam-copiii-fara-pedepse-si-fara-recompense-i-2/
http://andacraciunica.com/2013/03/12/si-totusi-e-posibil-sa-ne-educam-copiii-fara-pedepse-si-fara-recompense-ii/
http://andacraciunica.com/2013/03/18/si-totusi-e-posibil-sa-ne-educam-copiii-fara-pedepse-si-fara-recompense-iii/

corina spunea...

Elena, multumesc o sa iau in considerare si gandul tau.
O zi buna!

corina spunea...

Loredana, multumesc pentru linkuri o sa intru fara discutii.
Multumesc si tie! O zi minunata!!!

elena marin-alexe spunea...

Scuze, Corina. S-a strecurat o eroare în texul meu.
-Eu cred că fiecare părinte ştie când să aplce disciplina copilului său şi cum s-o aplice...
O zi frumoasă îţi doresc, draga mea!

Unknown spunea...

Buna,

te astept la noua mea adresa:
http://nikovirtualhome.blogspot.ro/
Niko

corina spunea...

Elena, asa ar trebui doar, ca vremurile s-au schimbat si parca si ascultarea nu mai este cea care ar trebui sa fie... O seara minunata iti doresc si multumesc! :)

corina spunea...

Niko te-am vizitat si mi-ai facut pofta de cateva meniuri. :))
O seara linistita!

Mihaella Gheorghiu spunea...

Uitandu-ma la comentariile de mai sus,imi dau seama ca nimeni nu a urmarit videoclipul.Evident ca daca tu l-ai postat are un mesaj de transmis.Parerea mea este ca acesta cel mai bun exemplu de...pedeapsa.Si intradevar se vede cu adevarat iubirea parintelui.