luni, 20 februarie 2012

Versetul saptamanii a opta

Aseara am mai urmarit inca un episod din emisiunea " Comanda e la mine". Nu stiu daca sunteti amatori ai acestei emisiuni, eu una o urmaresc deoarece pot trage anumite invataturi .
Toate episoadele pe care le-am vazut pana acum, mi-au provocat tot felul de intrebari.Ele imi vin atat din partea parintilor care au probleme cu copiii lor cat si din partea parintilor fericiti care au copii extraordinari.
Un prim punct pe care l-am observat este ca acei tineri a caror parinti au probleme intre ei, si copiii au scapat de sub control.Dar am intalnit cazuri unde tinerii au ambii parinti si tot se lovesc de probleme grave.
Versetul pe care l-am ales pentru astazi este un semnal care ne atentioneaza pe noi ca parinti sa luam atitudine corecta fata de copiii pe care ii avem in visteria familiei noastre. 


Versetul este acesta:


M-am tot gandit la greutatea acestui verset si la deznodamantul pe care ni-l pune in fata.
Pana la urma cautand prin toate cotloanele posibilitatilor si imposibilitatilor gasesc de cuviinta ca parintele trebuie sa aiba ultimul cuvant in fata unui copil mai ales in perioada critica a adolescentei.
Iar copilul spunea pr.Paisie Aghioritul, trebuie sa simta sfaturile ca pe o mare necesitate, mai ales in varsta critica  pentru, a nu aluneca pe povarnisul cel dulce al placerilor lumesti care umplu sufletul de neliniste si il departeaza de Dumnezeu pentru vesnicie.
Copiii trebuie sa inteleaga ca pana la terminarea studiilor lor, pana atunci cand isi vor lua diploma si pana cand se vor maturiza si vor ajunge oameni in toata firea, au trebuinta de o oarecare ingradire.Pentru ca de se vor schilodi chiar si numai o singura data, se vor distruge.
Trebuie sa simta ingradirea  ca pe o nevoie, ca pe o binecuvantare a lui Dumnezeu, si astfel sa fie recunoscatori parintilor lor pentru aceasta.Sa inteleaga  ca ceea ce fac parintii o fac din dragoste.
Sa incercam sa ne luam rolurile in serios parinti si copii pentru ca sa putem sa ne modelam impreuna dupa voia lui Dumnezeu si spre binele nostru a fiecaruia.
Sa aveti un inceput de saptamana binecuvantat!




9 comentarii:

dulceameacasa spunea...

frumos spui ! o sa preiau si eu versetul pentru saptamana aceasta, cu aprobarea ta, caci sunt pornita pe un drum si vreau sa-l parcurg cu bine.
si am nevoie de prieteni buni pe acest drum.

corina spunea...

Oana cu mare drag!:)

Liliana spunea...

Intelepte cuvinte!
Ai dreptate, draga Corina, sa luam aminte!

Pr.Victor spunea...

Şi tot Solomon spunea, cap.22-6 "Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea."
Copii trebuiesc crescuţi cu frică şi dragoste faţă de Dumnezeu şi respect faţă de aproapele.

Cristina Sturzu spunea...

Frumos!
O săptămână cu spor, Corina dragă!

adriana spunea...

Buna dimineata!

Felicitari pentru versetul ales si un mesaj pentru tine:

O intalnire intre prieteni este reusita, atunci cand pe langa bucatele gustoase, musafirii au parte pe langa binecuvantare si de buna cuvantare. La SALATA PRIETENIEI de duminica, musafirii au adus si cuvinte pentru suflet iar la plecare au fost invitati sa nu ocoleasca cosuletul cu ravase:

http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/cosuletul-cu-ravase-pentru-prieteni.html

Dupa ce au plecat musafirii, mi-am reamintit ce am primit pentru inima si minte de la fiecare. Unii dintre ei, pe langa conversatia in direct de la petrecere, au postat cuvinte de folos si pe blogurile lor.

Eu le-am strans pe toate aici:

http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/daruri-pentru-urechile-prietenilor.html

corina spunea...

Liliana Doamne ajutA! :)

Parinte multumim!

Cristina multumesc draga mea!

Adriana sa fie cu mult bine si bucurie!

elena marin-alexe spunea...

Minunat este cuvantul si invatatura sfanta. Este ca o lumina pe carare.Zi frumoasa Corina draga! Fii binecuvantata!

corina spunea...

Elena intorc cuvintele frumoase.Asemenea si tie! :)