joi, 28 iunie 2012

Impodobirea femeii



Va plac bijuteriile? Si mie....dar... nu pentru mine.Nu se potrivesc unei femei care doreste sa umble cu Hristos.Da-mi fiule inima ta! cere Dumnezeu lui David.
Inima nu o putem duce in fata lui Dumnezeu, decat intreaga si goala.Golita de toate placerile si desartaciunile lumii acesteia.
Am gasit cateva repere in cartea sfanta a lui Dumnezeu din care noi femeile putem sa luam invatatura. 
Podoaba voastra sa nu fie cea din afara: impletirea parului, podoabele de aur si imbracarea hainelor scumpe.( I Petru 3:3)
Un alt reper il gasim la I Timotei 2:9 Asemenea si femeile, in imbracaminte cuviincioasa, facandu-si lor podoaba din sfiala si din cumintenie, nu din par impletit si din aur, sau din margaritare, sau din vesminte de mult pret.
Ci, din fapte bune, precum se cuvine unor femei tematoare de Dumnezeu.
Draga prietena nu sunt cuvintele mele, eu nu pot sa interzic nimanui nimic dar Dumnezeu are dreptul sa-si spuna parerea si sa-si sustina pozitia de Dumnezeu. Nu crezi?Dumnezeu a creat femeia fara bijuterii pe ea. Asa i-a placut Lui,... probabil ca asa, ne-a vazut ca suntem extraordinar de frumoase.
Si eu am facut parte din cercul femeilor "frumos impodobite" dar l-am gasit pe Hristos adevarata podoaba adevaratul margaritar!
Si m-am cutremurat cand Dumnezeu chiar porunceste fiicelor Sionului ( adica noua celor care intram in biserica) urmatoarele:
Si mai zice Domnul: pentru ca fiicele Sionului sant atat de mandre si umbla cu nasul pe sus si cu priviri obraznice, cu pasi domoli, cu zanganit de inele la picioarele lor,
Domnul va plesuvi crestetul capului fiicelor Sionului, Domnul va descoperi goliciunea lor.
In ziua aceea ( cand  vom fi fata in fata cu Dumnezeu) va lua Domnul toate podoabele: inele, sori, lunite, 
Cercei, bratari, valuri
Cununi, lantisoare, cingatoare, miresme, talismane,
Inele, verigi de nas,
Vesminte de sarbatoare, mantii, saluri, pungi,
Oglinzi, panzeturi subtiri, turbane si tunici.
Atunci va fi in loc de miresme putreziciune, si in loc de cingatori, franghie, in loc de carlionti facuti cu fierul, plesuvie, in loc de vesmant pretios, zdrente, si in loc de frumusete, pecete de robie. ( Isaia 3:16-24)
Iubita fiica, draga mama, scumpa sora de credinta si prietena, intelege ca, Dumnezeu numai asa isi poate face lucrarea in inima noastra.Tot la fel si medicul nu poate ajunge un medic specialist desavarsit daca nu studiaza medicina.Nu poti avea niciodata o casa curata daca nu iubesti curatenia, nu poti face o prajitura sau o mancare delicioasa, daca nu ai ingredientele necesare sau nu pui suflet.Tot asa Dumnezeu nu poate sa ne umple sufletul cu bunatatile Lui daca noi nu suntem predate in intregime Lui.
Daca cumva nu esti pregatita sa lasi podoabele, roaga-l pe Dumnezeu sa-ti ieie aceasta placere. O poate face te asigur eu. Vorbesc din experienta!
Si apoi nu esti singura, sunt multe femei neimpodobite dar frumoase pe cale...

                                                           Iti doresc sa petreci o zi in simplitate!

                                                                                  Cu drag, Corina

2 comentarii:

Carol spunea...

Cat de frumos scris.... ai mare dreptate. Si eu incerc sa nu folosesc multe podoabe, par vopsit.... haine scumpe :).... uneori imi mai scapa. Dar ma straduiesc.
Daca am avea simplitate si dragoste fata de aproape cred ca i-am place tare mult lui Dumnezeu.

Damaris spunea...

Wow ce articol minunat,imi place tare mult cum ai scris..Dumnezeu sa te binecuvinteze!!Ai un blog plin de invatatura,il citesc mereu cu mare drag!