luni, 21 martie 2011

Cenusiu, frig,iarna...

Anul trecut mai spre toamna, am reusit sa cumparam un teren de pamant in tara, pe valea Sebesului.Totdeauna am avut gandul intoarcerii acasa, dar nu stiam cand si cum.Si am observat ca, orice gand bun, daca nu-l pui si in practica niciodata nu-l vei realiza.Asa se face ca au trecut 10 ani, aproape ca pe nesimtite s-a strecurat o parte din viata.Iar noi doar am tot amanat intoarcerea.Dar, acum cu ajutorul lui Dumnezeu, am inceput sa punem in practica gandul cel bun si deocamdata privim in zare, de pe locul care l-am  achizitionat.Fiind acasa in urma cu o luna, la inmormantarea tatalui meu, am trecut sa vad si eu unde ne vom intoarce.Asa ca, iata-ma la tara, in mijlocul naturii.Acum desigur este frig,si totul cenusiu,si-i iarna, dar vine si primavara.Atunci totul o sa i-a o alta culoare...
Nu suntem singuri pe strada, m-ai este construita o casa, si alte cateva sunt in constructie.
Vecina noastra e o padure mare.Deja aud pasarile ciripind....


In fata, doar natura...



 In partea dreapta a noastra la cateva sute de metri avem privelistea mirifica a dealurilor iar la poalele lui un lac cu apa.De fapt acesta este barajul cel mare de la Petresti. 





Am aflat ca, pe el traiesc iarna si un card de lebede venite tocmai din Norvegia.S-au refugiat dupa cum se vede aici la noi.Mai sunt si multe rate salbatice.



Raul Sebes, care era "suparat" in acea zi.



Va spun ca Panorama e extraordinar de frumoasa.






Stiu ca acasa e greu, dar si in afara e tot la fel.Mai zic eu un lucru, ca viata la tara e simpla si frumoasa.Omul e schimbator,dar e inzestrat cu putere de adaptare si la bine si la greu.Totusi in timpurile care noi le traim, la orase in blocuri viata e foarte grea.Acum aproape ca omul nu m-ai intreaba de sanatate, ci intreaba daca ai servici.A ajuns atat de important serviciul incat parca nu se poate trai fara el.Da, intr-un apartament fara un loc de munca iesti fiul ploii, dar o casuta la tara impreuna cu o gradinuta, o gainuta, e cu totul altceva.
Acum desigur nu toata lumea de la oras doreste sa se intoarca la viata de la tara, depinde de predispozitia fiecaruia.Eu cam asta gandesc...
Va doresc o zi linistita!

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Eu ma bucur ca vreti sa va intoarceti pentru ca m-am saturat sa tot aud de tineri care vor sa plece, desi le inteleg motivele.
Si cam pe cand ar trebui sa reveniti pe meleaguri mioritice?

Pr.Victor spunea...

Prin aceste poze ai vrut sa ne faci invidiosi. Glumesc. E super peisajul, mai ales ca e langa pa si langa padure. Eu stau langa o apa si imi place sa spun ca sunt la granita cu porumbul, ca nu suntem decat trei case pe o ulita.
Nu as da viata de la sat pe cea de oras niciodata. Orasul scurteaza viata omului invatat cu natura.
Sa va ajute Dumnezeu sa va construiti casa visurilor, unde la vreme de batranete sa va bucurati de nepotii neastamparati.

@irina_sweet_home spunea...

Doamne ajuta sa va intoarceti!si sa speram ca va fi mai bine si la noi. E greu pentru cei plecati, intotdeauna pedulezi intre doua lumi.

corina spunea...

Alina sti,omul cauta,nu-i condamn pe tinerii care pleaca,desi viata nu mai e roza nici in afara.A fost un manunchi de cativa ani buni,si dam Slava lui Dumnezeu pentru acest lucru.Dar acum cu framantarea care exista pe pamant,in primul rand pentru cei plecati se intalneste cu rasismul.Ex.Cum la mine in tara tu, roman ai servici,iar eu spaniol sunt in somaj sau am doar ajutor de somaj.Apoi intradevar serviciul e o problema.unde gasesti ceva de lucru, selecteaza, adica sa fi de origine spaniol.
pe pereti sunt cuvinte de genul:"Primii spaniolii!"
Si cred ca si noi romanii am fi la fel sau posibil sa fim si mai rai decat ei.
Cat despre revenirea in tara acum nustim exact.Trebuie sa construim primadata acoperisul, ca noi nu avem altul acasa.
Si asta poate sa dureze, 1,2 ani.
Multumesc pentru coment si sa ai o zi frumoasa!

Taniuşa Corcoduşa spunea...

Frumos gind ai Corina strainatatea tot strainatate ramine si noi ne gindim ca intr-o buna zi sa ne intoarcem acasa si sa ne facem o casuta la tara cu gaini vacuta,sere :-D Eu sunt de la tara si traind departe de casuta ta iti dai seama cit de mult iti lipseste mai ales primavara cind totul recapata culoare incetul cu incetul, de parca vezi mugurii cu ochiul liber cum se deschid, mirosul de pamint prospat semanat si ciini latrind iar...sarbatorile parca se traiesc altfel mai intens si mai frumos.

Hmm ce poate face primavara ...iti dezmorteste si dorul de casa

corina spunea...

Parinte, si eu sunt de aceeasi parere.Nu se pot compara viata artificiala cu viata naturala niciodata.Daca Dumnezeu ne ajuta, vara aceasta mergem in tara sa turnam fundatia la casa, iar apoi, asa incetul cu incetul.Dar toate le lasam in grija Domnului.
Numai binecuvantare va doresc!

elena marin-alexe spunea...

Ce locuri de basm a creat Dumnezeu pentru om si acum in m0d special ti le-a daruit tie Corina!
Eu am facut pasul mutarii la sat in localitatea natala a sotului meu, acum 11 ani si nu regret deloc.Ba din contra, aici artistul din mine a regasit muza si sufletul meu linistea.Nu as da frumusetea de aici, pentru oras, niciodata!
Te felicit pentru hotararea luata draga mea draga! Dumnezeu sa te ajute sa-ti construiesti un locsor aici, pe placul tau. Te pup cu mare drag!

corina spunea...

Irina,sti cum e cu noi "nici in car nici sub car".Asa cum spui tu pendulam mereu intre doua lumi.
Cunosc un OM care mereu spune asa:in Spania suntem straini, iar acasa cand mergem suntem tot la fel.
Sa ai o saptamana linistita!

Liliana spunea...

Corinaaaa, superbe locuri, munte, apa!
Sa va ajute Bunul Dumnezeu in toate!

KaBea spunea...

Foarte frumos locul unde ati vrea sa va stabiliti.Ca o fata crescuta la oras,iti spun ca mi-ar place sa traiesc la tara fiindca am descoperit cum este si mi-a placut.Acum se pot face conditii ca la oras,adica o baie civilizata ,o fantana daca nu-i apa ,in rest se poate trai linistit .E frumos si-ti doresc sa-ti indeplinesti visurile.Pupici.

corina spunea...

Taniusa mea...ce frumos te-ai exprimat: "primavara iti dezmorteste si dorul de acasa"...mare putere....
Nu mai binecuvantare!

corina spunea...

Elena, unde poate artistul suflet sa-si afle locul mai bine dacat in natura?Dumnezeu ne-a creat sa fim aproape de El, aproape de natura.Doar ca noi ne-am departat si L-am parasit...
Dar sa fim macar ca fiul risipitor, si sa ne intoarcem la El, la natura...
Pace si bucurie!

corina spunea...

Liliana multumesc de urare si toate cele bune sa ne inconjoare pe toti locuitori ai pamantului!
Te imbratisez!

corina spunea...

Bea,traim cu speranta, si luptam ca altceva nu avem de facut...
O zi frumoasa si tie din suflet!

Lumi RO spunea...

Ce sa zic, despre intoarcerea acasa, si eu eram foarte convinsa sa ma intorc, dar dupa o sedere de 2 luni acasa, crede-ma mi-am schimbat parerea! Iti doresc mult succes si sa ti se indeplineasca dorintele! Copii ce zic?

Alina Villanova spunea...

Corina, Dumnezeu sa va ajute!
Si noi, daca suntem sanatosi si ne ajuta Dumnezeu, anul asta ne intoarcem in Romania.

Geta spunea...

Sa fie intr-un ceas bun Corina gindul vostru si locul pe care l-ati ales pentru casuta visurilor voastre !

Mariana spunea...

Majoritatea tinjesc dupa viata simpla de la tara!
Locurile din poze sunt minunate!
Ai un gind frumos care iti doresc sa vi se implineasca!

corina spunea...

Lumi,eu mi-am dus copiii in vacante in Romania aproape in fiecare an.Si i-am invatat ca acolo sunt radacinile noastre, si aia ii tara noastra adevarata.Ii duc la biserica in fiecare Duminica si doresc sa iubeasca tot ce apartine de tara noastra.Nicaieri nu se formeaza sufletul mai mult ca in biserica.
Le vorbesc despre simplitate si smerenie, si bineinteles ca fara suferinta nu vom vedea viata vesnica.Indestularea este departare de Dumnezeu.Prin aceste lucruri ii pregatesc oarecumva ca viata poate fi si mai grea.Iar daca ne vom intoarce vor vedea...

corina spunea...

Alina, chiar pai nu-mi trecea prin cap...
Ma bucur! Mergem sa repopulam tara noastra!
Doamne-ajuta!

corina spunea...

Geta, ficare se intoarce la radacinile lui, si bineinteles de unde a plecat.
Te pup dulce!

corina spunea...

Mariana sa sti ca nu-mi apare numai daca intru eu in spate la comentarii si ii dau drumul la spasm.Nici nu stiu cei ala.Nu stiu cum se rezolva chestia aia cu spasmul.