vineri, 16 februarie 2018

Plan de aranjare a unui dulap

Buna Dimineata! Saptamana aceasta mi-am fost propus sa-mi fac curatenie si sa organizez putin corpul de mobila pe care il am in dormitor deoarece era un dezastru. Folosesc lucrurile apoi le depozitez una peste alta pana nu mai respira nimic in jur. Dulapiorul este pe post de casauta a tuturor materialelor de cusut. Pungi peste pungi cu nasturei, ate, ace de siguranta, materiale, carti, toate clae peste gramada ca doar inchid usile si nu se mai vede nimic. :) Mi-am luat postul de observator in serios si am descoperit ca de cele mai multe ori nu ma deranjeaza obiectele aruncate la intamplare una peste alta. Alte dati simt ca ma sufoca toate si atunci incep sa le mai misc cate putin.Acum am zis gata cu delasarea si am trecut pe la magazinul cu cutii mi-am cumparat cateva si acasa la treaba.Pasul 1.DORINTA pentru pentru a face o SCHIMBARE.
Pasul 2. Am crescut dorinta prin cutiile achzitionate care m-au MOTIVAT foarte mult.
Pasul 3. Sortarea si reciclarea obiectelor.( bun/rau, hartie, plastic, etc.)
Pasul 4..organizarea materialelor ramase in cutiile noi.
Pasul 5. Am trecut cu aspiratorul fiecare coltisor si am improspatat cu o carpa umeda.
Pasul 6. Resturile de dantela le-am trecut printr-o spalare. ( prinsesera miros de statut prin pungi)Am muncit doua dupamese pana l-am adus la starea actuala.
La final starea mea de bine s-a ridicat foarte mult. 
Seara mi-am permis o ora de lectura in fata dulapiorului cu pricina.De retinut: "Nu esti ceea ce ai, nu esti ceea ce faci, esti ceea ce esti."O zi minunata!

Ps. Alege sa asezi bucuria la reverul vietii!

5 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Prin casă toate-s puse la punct, nu perfect, dar rezonabil. În suflet mai am multe de aranjat, iar asta în lumina mminții, chit că nu reușesc niciodată să-mi fac ordine așa cum mi-aș dori, cum mi-ar fi spre tihnirea inimii.
Spor la lucrul tău bun, Corina!

corina spunea...

Multumesc, parinte Victor! :) Cat despre sufletele noastre important este sa fim constienti iar indreptarea vine dinauntru nostru. :) Stiu ca stati bine cu sufletul va simt :) O zi cu bucurie!

RamonaM spunea...

Si la mine functioneaza sistemul cu cutiile si in camara si in materialele mele...spor in toate.

Geta spunea...

Si eu folosesc cutii, e cel mai bine asa, lucrurile sunt ferite de praf si in special de lumina care decoloreaza tot.

prietena-japoneza spunea...

cât de frumos ai aranjat toate !!!
îţi doresc un sfârşit de săptămână cât mai liniştit !
pupic !