luni, 17 iunie 2013

O bucatarie curata

Buna dimineata! Pentru aceasta saptamana mi-am propus sa parcurg toata casa putin mai amanuntit in ale curateniei. Nu de alta dar aceasta este ultima saptamana de scoala a copiiilor dupa care vor intra in vacanta si vom putea sa ne bucuram impreuna de ea.
Impreuna vom mentine curatenia zilnica de care este nevoie.
Sambata care tocmai a trecut mi-am dat seama ca fiecare copil avea programul lui, motiv pentru care am inceput cu bucataria. In februarie ni s-a stricat microunda, si am hotarat ca nu mai e nevoie de inlocuirea ei, fapt pentru care  am scos-o afara, iar coltisorul l-am reimprospatat cu o floare si cateva obiecte ornamentale potrivite zonei.


Am spalat toate vasele, am ferit frigiderul, masina de spalat, am curatat faianta apoi le-am asezat fiecare la locul sau. Am spalat peretii, iar sotul cu pensula a albit liniile dintre faianta, unele se ingalbenise si aratau foarte urat.


Orificiile ramase de pe urma suportului unde fusese asezata microunda le-am astupat dupa putinta insa urmele se vad fapt pentru care coltisorul a necesitat sa fie plin cu cateva obiecte.


Astazi urmeza curatarea sertarelor si dulapioarelor apoi ineriorul frigiderului.



 De maine voi trece la o alta zona.
Dupace totul va fi trecut mai amanuntit prin mainile mele, copiii vor fi introdusi si ei pe rand la mentinerea  acesteia.


Doresc sa aveti o zi cu spor in tot ceea ce v-ati propus sa faceti in aceasta saptamana!

30 de comentarii:

Maria spunea...

Corina, mereu te gândești cum să faci să fie bine pentru toți! Mami ar fi nespus de bucuroasă dacă ar avea timp pentru asta. Iar vacanța de vară este, într-adevăr, timpul în care copiii de la școală stau mult, mult lângă ai lor (unii poate stau chiar în alte țări decât familia - mama și tata, frații și surorile - , săracii)! Și e bine să-ți petreci acest timp alături de ei!
Te pup! Spor la treabă și... vacanță frumoasă!

Taniuşa Corcoduşa spunea...

Ce frumos ai aranjat Corina spor la "migalit" prin casa :) nici noi nu prea folosim microunda am trecut tot la mai simplu pe plita sa incalzim. Iar gaurile ramase in urma ai putea acoperi cu un suport pentru condimente sau o teava unde sunt agatate ghivece de flori sau ierburi aromatice, am vazut in ikea si mi-am notat si eu pentru visul nostru :) "casa noastra"
Va doresc o saptamina linistita!

Daniela spunea...

Foarte frumos arata bucataria ta!! Cu ce a dat sotul tau pe liniile dintre bucatile de faianta? pe mine ma streseaza liniile dintre bucatile de gresie, ca am ales chit de culoare alba cand am pus gresia si tare repede se murdareste, iar in timp albul nu mai e alb, oricat as freca cu periuta de dinti (munca de sclav!) tot nu mai e albul de la inceput; deci, cu ce ma sfatuiesti sa dau?
merci anticipat!

corina spunea...

Maria esti o dulcica intotdeauna!!!

corina spunea...

Taniuso, e buna ideea doar ca noi aici speram sa nu mai locuim foarte mult timp... :)
Totusi ideile sunt bine notate intr-un carnetel.

Nicol spunea...

Spor in continuare!Bucataria e oricum, f frumoasa!La noi camera copiilor e problema...sunt 3 care nu prea stiu sa mentina ceea ce se face!!!

corina spunea...

Daniela, am cumparat un praf alb (s-ar putea sa fie chitul de care tu vorbesti) care apoi dizolvat in apa, il intinzi cu pensula printre randurile de faianta.Eu cred ca este acelas fel de material care se cumpara cand se aseaza faianta pe pereti. Totusi poti sa faci o intrebare la magazinul cu produse pentru curatit.

corina spunea...

Nicol,si noi avem probleme cu mentinerea curateniei deoarece suntem multi si inghesuiti dar incercam sa cautam solutii impreuna mai ales pe timpul vacantei cand suntem toti acasa :)nu zic ca e usor dar sa speram ca vom reusi. :)

Mihaela Dămăceanu spunea...

Corina, cred că nu putea exista un obiect mai potrivit acelui colţ, decât vasul de lut pe care l-ai pus acolo. A ieşit un colţişor deosebit. Ar trebui să mă gândesc să-şi urmez exemplul curăţeniei de vară, să-i zic aşa! Spor la treabă în continuare şi sper să te ajute şi copiii!

Claudia spunea...

Tare frumoasa, curata si cocheta bucataria ta!Bravo!

Unknown spunea...

Vai, ce bucatarie frumoasa ai! E superba, mi-ar placea la nebunie sa gatesc acolo :)

Pr.Victor spunea...

Nu doar curăţenie şi frumuseţe la voi, Corina, ci şi linişte multă, linişte caldă.

Anonim spunea...

O bucatarioara primitoare si calda, te caracterizeaza :)

Liliana spunea...

foarte frumoasa!
imi place faianta:) si ceainicul

Maria Carmen spunea...

Cori vad ca te-ai intalnit cu Fly Lady si ti-a dat idei.Imi place ca intotdeauna cauti idei noi care sa alunge monotonia.Spor la treaba si daca o mai intalnesti(pe Fly Lady)da-i si adresa mea.Te pup

Ingrid spunea...

Foarte primitoare bucataria ta! Si cum zicea si Pr. Victor, multa liniste inspira fotografiile tale.
O zi frumoasa, Corina!

corina spunea...

Mihaela,la terminarea curateniei ma simt relaxata si noua :)(am energie cata doresti).

corina spunea...

Claudia, deja au trecut 10 ani in ea!
Urmatoarea sper sa fie mai spatioasa si luminoasa! :)am probleme cu intunericul nu mi-l place. :(

corina spunea...

Iuliana, daaaa prin fotografii multa liniste dar sa auzi galagia din casa iti vine s-o iei la fuga :))

corina spunea...

Parinte Victor, cand copiii nu-s acasa linistea danseaza-n casa.Si eu doar atunci surprind momentul :))
Dar e bine si pe galagie ca altfel n-am stii sa apreciem linistea...

corina spunea...

Alina,multumesc! :)

corina spunea...

Liliana,o zi minunata sa ai si multumesc de vizita!

corina spunea...

Carmensita, pai ce sa fac tre sa misc lucrurile la casa altfel ne prinde amorteala si lenea. Desigur ca iti trimit pe Flay Lady si la tine doar ca depinde de tine daca-i deschizi usa :)

corina spunea...

Ingrid, bucuroasa de musafirii mei, ma duc sa mai pregatesc cateceva. :)
Multumesc!
Sa ai o zi minunata!

Anonim spunea...

Foarte frumos! Spor la treaba!

corina spunea...

Multumesc Mari!

Handmade Ancasiada spunea...

Ce bucatarie calda si primitoare :) Si pe mine m-ar interesa cu ce tip de praf alb ati curatat intre placile de faianta... chiar cu chit sau exista vreun praf special pentru curatat?

corina spunea...

Am cumparat un praf alb aici se numeste "leceada" am pus apa si am intins cu pensula.Se dau mai multe maini, se lasa sa se usuce foarte bine, si apoi se curata marginile.Bucataria noastra are deja 10 ani si din cand in cand o reinnoiesc cu acest fel de "lapte".
Sper sa-ti fie de folos.

Handmade Ancasiada spunea...

Multumesc mult pentru raspuns :) Voi cauta si pe la noi :)

corina spunea...

Ancasiada, n-ai de ce sper sa gaseti si sa te folosesti! :)
O zi buna!