miercuri, 4 aprilie 2012

Mini-biblioteca

"O casa fara carti este aidoma unei camere fara ferestre".- Heinrich Mann
sau
"Cartile nu sunt facute pentru a mobila, dar nu exista nici o mobila la fel de frumoasa pentru a inzestra o casa".-Henry Ward Beecher.
sau
"Cea mai mica librarie din lume contine mai multe idei valoroase decat cele prezentate in toata istoria televiziunii"-  Andrew Ross.

Acestea sunt cateva citate pe care le-am cules de pe internet  despre carti.Ieri  am facut curatenie in micuta biblioteca pe care mi-am injghebato aici in Spania.Nu am foarte multe dar am depasit suta si pentru acest lucru sunt foarte mandra de biblioteca mea.Si ma mai mandresc cu un lucru si anume acela ca Biblioteca mea este una crestina.
A avea in casa o biblioteca este un lucru minunat.Ma gandeam ca de multe ori ne plangem ca fiilor nostri nu le place cititul. Dar oare noi detinem cat de cat o micuta biblioteca in casa noastra din care sa ne rasfatam zi de zi cu un gand minunat din ea? 



Mi-am dat seama ca iubitul cartilor il poti mosteni si totodata poti transmite si urmasilor tai aceasta mostenire.Dar pentru ca sa poti da mai departe acest fel de bogatie, trebuie sa iubesti tu insuti cartea.
Eu ma perind prin jurul cartilor ori de cate ori am putin timp dar mai ales seara inainte de culcare.
Mereu imi imbiu copiii cu intrebarea: Va place biblioteca mea? Nu v-ar place sa fie a noastra? (adica sa ne impartasim toti ai casei din ea nu numai eu...)
Nu primesc raspunsuri concrete dar primesc cate un zambet ceea ce imi da speranta....
Cu Iulia nu am probleme ea a prins gustul :) dar am alti doi mai mici, carora le doresc sa imbratiseze si ei acest hoby de a citi.
Cred ca despre carti ar fi foarte multe de vorbit dar cine stie acesta e poate o prima postare daca voi mai avea si alta data inspiratie voi reveni cu acest gand despre carti.

Doamne ajuta!

6 comentarii:

Camelia spunea...

Corina,cate carti...
Si eu sunt iubitoare de carti,atata le sterg de praf,sa nu se rupa,sa nu stiu ce :))

Am vazut Patericul p-acolo ,una din cartile mele preferate.

RamonaM spunea...

Ale mele stau prin cutii din pacate...asa le salvez de soriceii mei...fetitele de 2 ani....Cred ca ar fi interesant sa facem schimb de titluri de carti...astfel ne vom imbogati bibliotecile.

corina spunea...

Camelia, pai in acest principiu ne asemanam....:)

corina spunea...

Ramona lasa ca ai timp sa le scoti dupa ce mai cresc buburuzele tale cele dulci :)
Ideea ta e super OK.:)

adriana spunea...

draguta bibliotecar sef...propunere...fotografiaza pagina 92 de la fiecare carte si posteaza pe blog ...trec eu si o iau pentru pagina 92 de la mine..ce zici?! ...colaboram?...dupa Paste
http://adriana-dardindar.blogspot.com/search/label/Pagina%2092

corina spunea...

Buna Adriana, imi pare bine ca esti bine si apoi mai e si ideea ta... Da o sa colaboram!!!! :))))