luni, 28 noiembrie 2011

Fiul risipitor si tanarul intelept


                                                     Viata fiului risipitor in casa parinteasca


Multi dintre noi am fost tineri in casa parintilor nostrii si fiecare poate am fost cateodata mai mult sau mai putin, niste fii risipitori fata de ei cei care ne purtasera de grija.Acum la randul nostru si noi in casele noastre putem sa avem printre copiii nostrii fii risipitori mai mult sau mai putin, depinde de fiecare caracter al copilului in parte.
Cu totii vedem ca degetele mainilor noastre nu se aseamana intre ele tot asa acolo unde sunt mai multi copii in casa nici ei nu sunt la fel desi radacina lor este aceeasi.
Sunt atat de convinsa ca trebuie sa dam tot ce este mai bun din noi ca parinti, pentru a ne putea trimite fiii pe drumul cel bun.
In cartea frumos ilustrata a Tincutei Puscasu, am intalnit pas cu pas viata fiului risipitor si tanarul intelept.O lectura pe care o putem aduce in fata fiilor nostrii, potrivita mai ales seara inainte de culcare.
Si as dori sa o aduc si eu aici tot pas cu pas, caci ma gandesc ca poate pe aici se poate strecura vreo  tanara sau vreun tanar si ii vor fi si lui de folos aceaste invataturi.
      "Biblia ne arata in cateva cuvinte viata acestui fiu in familie; si credem ca orice fiu care alege aceasta cale le face multe neplaceri si necazuri parintilor.Imprietenindu-se cu tineri rai, nescultatori si lenesi, de la care a invatat sa bea si sa vorbeasca fara chibzuiala, acest tanar a devenit tot mai neastamparat si nemultumit.
Ajungand in situatia aceasta, de multe ori tatal sau a fost silit sa-l mustre si sa-l pedepseasca, in speranta ca se va intoarce de pe caile lui vinovate si stricate. Dar toate sfaturile parintilor il plictiseau si el dorea sa scape de sub privirile si supravegherea lor".
                                                                   Va urma!
                                               O saptamana binecuvantata!

Niciun comentariu: