luni, 26 septembrie 2011

Inimioare inflorate

Dupa cum va spuneam, am avut ramase resturi de materiale asa ca am mai facut un rand de inimioare.
Odata ce  te pui pe treaba, mintea incepe sa lucreze, sa-si arate puterea si in final aceasta a fost inspiratia  din peticelele cu floricele.Inimioarele sunt destul de mari, si m-am gandit ca merg de minune sub forma unui mic cadou pentru fetite.
Culorile sunt amestecate pale si vii impreuna dau "viata" acestor inimioare.


Floricelele le-am cusut manual dar nu m-au plictisit.Orice lucrare fie ea cusut, crosetat, dantelat, pictura, muzica, caligrafie, etc.le consider terapii spirituale pentru suflet.
Mi s-a dat sa aud foarte des spunandu-se de catre chiar foarte multe femei tinere( 30-50 de ani) ca nu ar putea sa lucreze nimic de mana deoarece nu au rabdare.E adevarat ca traim timpuri unde peste tot se cere viteza dar problema este ca organismul nostru este inzestrat cu legi de sus.


Obosit, stresat, inabusit de problemele acestei vietii, organismul incepe sa nu ne mai raspunda comenzilor noastre.
Orele in care putem sa aducem mintea la recreere sunt aceste ore ocupationale in care putem gasi placerea de a crea.Nu ma indoiesc si nici nu vom putea spune ca femeile nu au inclinatie spre lucru de mana.Bunicile erau care mai de care mai iscusite in ale mainilor.Stiau sa faca dantela, sa coase, sa croseteze, isi pregateau zestrea  caminului lor din lucrul mainilor serile prin sezatori.
Noi am invatat sa ne plangem ca nu avem timp, dar in fata televizorului sau internetului cate ore ne "recreem"?


In Pilde cap.31 se vorbeste despre femeia virtuoasa.Si acolo spune asa:
Ea cauta lana si canepa si lucreaza voios cu mana sa.
Ea pune mana pe furca si cu degetele sale apuca fusul.
Ea face camasi si le vinde, si braie da negutatorilor.
Ea simte ca bun e castigul ei.
Acestea sunt indeletnicirile si inclinatiile femeilor  inzestrate de insusi Dumnezeu.
Doamnele castelelor si palatelor aveau aceasta educatie.La castelul Peles am vazut lucrari realizate de regina Maria.Printre multele lucrari avea  lucrat manual copertile unei evanghelii. Am ramas uimita de maestria lucrarii ei aproape ca nu-ti venea sa crezi ca era lucratura cu mana.
Dupa cum va spuneam lucrul de mana face parte din educatia unei femei. Cu toate ne aducem aminte ca, in clasele primare la orele de lucru de mana fetele trebuiau sa lucreze cu ac si ata.
Si era frumos....




In speranta ca v-au incantat ochiul aceste lucrari va doresc o saptamana linistita!

13 comentarii:

admin spunea...

Ce de inimioare dragute! Spor in continuare!

Loredana spunea...

Superbe inimioarele!
O saptamana minunata si tie, draga Corina!

cristina spunea...

da, sunt alese foarte bine culorile, vad ca portelanul acela cumparat din tara te-a inspirat in creatiile tale :)
mult spor in continuare!

Geta spunea...

Sunt foarte frumoase inimioarele Corina. Imi aduc aminte ca eu am facut la scoala la ora de lucru manual multe lucrusoare utile, unele au fost de imbracaminte si chiar le-am purtat.

CCristinaC spunea...

Oho, da' ai muncit, nu gluma! Ai facut inimioare multe si frumoase. Felicitari! Privindu-le m-am gindit ce bine ar fi sa putem pune cite o inimioara frumoasa de-a ta, in pieptul celor "fara inima". Visez, nu? Dap, da' visez frumos... :)

corina spunea...

Maria, Loredana va multumesc mult!si ma bucur ca ati trecut pe-aici.:)

Cristina ai dreptate cu inspiratia portelanului...:)

Getuta,am fost la o prietena in vizita, iar pe masuta pe care am fost serviti avea o fata de masa brodata de cand mergea la scoala super faina!:)

Cristina, am lucrat cateva seri intradevar la ele, mi-au luat ceva timp nu zic nu, dar acum i-au o pauza pentru ca am terminat materialul alb:(
Iar ce-mi spui tu cu inlocuirea inimi.or apai putem da doar o mana de ajutor prin rugaciune pentru astfel de oameni...:)

Anonim spunea...

Ce frumoase si delicate inimioarele tale....Multumesc de salut am avzut ca m-ai salutat.da am cam chiulit dar am avut computerul stricat si nu gaseam niciodata timp sa-l ducem la reparat dus la reparat s-a stricat modemul dupa o sapt si credeam ca e tot pc-ul un dezastru si unde mai pui ca am inceput si munca.Eu am mai urmarit posturile tale...nu am pierdut unul...e superba fata de masa si canile dar unde ai gasit asa minunatii??

elena marin-alexe spunea...

Cori dragă de ce ai oprit comentariile la postarea Miercurea fara cuvinte?
Te felicit pentru idee!
Nu stiu cum să fac să particip şi eu...Mi-ar plăcea mult.

corina spunea...

Buna Viola!Ma bucur ca sunteti bine.Si eu am inceput munca deaceea am restrictionat comentariile.
Lucrusoarele sunt toate din Romania de la Sibiu!Vezi ca si noi avem lucruri faine?
Iti doresc toate cele bune!

corina spunea...

Elena am inceput serviciul si nu mai fac fata.Am vrut sa inchid blogul dar deocamdata am ales asa fara comenturi.Eventual daca cineva doreste sa-si lase gandul bun o poate face la reactii.:)
Eu cand pot trec pe la fiecare si va spun ca imi sunteti toti dragi!:)
Binecuvantare multa!

elena marin-alexe spunea...

Cred ca trebuia sa lasi comentariile, caci nu este o obligatie ca tu sa treci pe la cei ce comenteaza la tine draga mea.Fiecare din noi avem si alte obligatii poate în familie, sau la serviciu.De trecut prin blogosfera uneori o facem sporadic...dupa posibilitati.
Mi-ar fi plăcut să-ţi las câteva gânduri când trec pe la casa ta virtuală....
Sincere binecuvântari draga Cori!

corina spunea...

Elena, multumesc....

Anonim spunea...

Da stiu si eu cu munca si copii nu mai am timp de multe dar iti urmaresc blogul imi place imi da liniste,ma intoarce cu gandul acasa ....