sâmbătă, 20 august 2011

Casnicia



Cu totii ne-am dori sa avem o casnicie fericita.In general, in tinerete ne alegem partenerul (sau partenera) de viata.De aceea  consider ca orice tanar sau tanara  va avea numai avantaje daca fiecare este impacat cu Dumnezeu inca din tinerete, purtandu-se cu intelepciune in toate domeniile vietii.Dar stiti dumneavoastra atunci cand esti tanar, nu prea avem deschidere sa ascultam de cei care au trecut cu ceva timp si au experienta vietii de familie.Si pentru ca, am si eu la randul meu adolescenti in casa, incerc sa caut sa ma informez, sa ma educ,cu privire la educatia pe care noi ca mame avem obligatia sa o aducem inaintea tinerilor nostri.
Rasfoind carti, brosuri,bloguri dedicate vietii de familie am constatat ca este necesara o anumita educatie inainte de a intra in viata de familie.
Casatoria cere mult discernamant trebuie gandita si chibzuita bine.Nu te grabi sa te arunci in lac, inainte sa chibzuiesti posibilitatile sigure de a supravietui si de a iesi sigur la mal.
De cele multe ori tanarul este indrumat in felul urmator: "Trebuie sa profiti de tinerete"! lasa ca ai timp de maritis.
"distreaza-te pana poti si nu te lipsi de tinerete" si....apoi vei mai vedea tu.Consider aceasta indrumare una echivocata deoarece am cercetat si am gasit ca o casnicie este fericita doar atunci cand tineretea nu este risipita.
Biblia ne spune: "Ce seamana omul aceea va secera"(Gal.6:7).Daca doresti un camin fericit, atunci vegheaza in tinerete asupra comportarii tale, ca sa nu-ti atragi o judecata asupra vietii tale.
Armonia unui camin, "nu cade de-a gata din cer"; ci fiecare isi tese propria soarta.
Pretutindeni intalnesc casnicii esuate.Desfranarea, betia, mandria,  lenea sunt factorii miilor de casnicii inghitite de divort.



La o prajitura in bucataria ta, sau la o cana cu ceai pe fotoliul din salonul tau, poti sa-ti inviti tanara sau tanarul  la o poveste de taina in doi.Gaseste subiecte atragatoare care sa-i atraga atentia.Iulia avand totusi o varsta destul de frageda, am cautat sa vad cu ce i-as putea iesi inainte.Si am gasit ca pot sa-i vorbesc despre limbajul pe care il foloseste,despre tinuta, imbracamintea pe care o poarta, despre ingrijirea corporala, fardul si excesul de podoabe,banii, orarul de intrare in casa cu evitarea orelor tarzii, sunt tot atatea subiecte pe care noi mamele le putem aborda tinerilor nostri fete sau baieti dupa caz.Pe parcursul anilor adolescentei vom putea incet, incet sa le sugeram si nu doar, dar sa-i si pregatim pe tinerii nostri sa intampine casnicii fericite.


Doresc tuturor femeilor sa doreasca sa se implice cat mai mult pregatind cu rugaciune, iubire, viata cumpatata, cararea fiilor spre Casnicii Fericite!
Un sfarsit de saptamana binecuvantat!

16 comentarii:

Unknown spunea...

Sa daruiasaca bunul Dumnezeu tuturor mamelor intelepciunea de a ne creste si educa pruncii pe Calea cea dreapta.Duminica binecuvantata si voua,Corina ,draga.

Loredana spunea...

Iti doresc o casnicie la fel de frumoasa si in continuare.
Sunteti doi norocosi binecuvantati cu niste copii superbi.
Numai bine!

Lumi RO spunea...

Stii, unde nu exista comunicare, nu exista o casnicie reusita, care se pierde incetul cu incetul in decor. Doresc tuturor o casnicie si o viata de familie cat mai reusita! Weekend placut!

elida spunea...

Ca mame,suntem datoar sa aducem in rugaciune zi de zi pe copii cu care ne-a binecuvantat Dumnezeu sa ii incredintam zi de zi in mana Lui.!
Domnul sa te binecuvinteze in continuare multumim pt frumoasele indemnuri.La fel iti doresc si eu un sfarsit de saptamana binecuvantat!

corina spunea...

Elena Doamne ajuta!:)

corina spunea...

Loredana, ne luptam!:)

corina spunea...

Lumi ai drepte comunicarea este pe primul plan!:)

corina spunea...

Silvia frumos gand!Multumesc si eu.:)

Oana Roxana spunea...

Corina,prea putini oameni mai gandesc asa. Sau chiar daca au ceva bun de spus,le e teama de ceea ce ar putea crede ceilalti.Esti o femeie inteligenta si iti multumesc ca-ti impartasesti parerile! Pana la urma blogurile au utilitatea lor.

elena marin-alexe spunea...

O casnicie bazata pe adevarata dragoste si avand temelia in Dumnezeu este cu adevarat fericita.
Am citit cu mare placere postarea ta.Fii binecuvantata draga mea Corina!

corina spunea...

Oana sa-ti spun de ce am aceasta baza.In primul rand ii datorez mamei faptul ca ne-a crescut in biserica.Acolo am avut parte de un preot deosebit, iar apoi am fregventat in tinerete adunarea Oastei Domnului(ortodoxa) care mi-a lasat o amprenta si o baza solida spirituala.
La randul meu, am datoria si eu sa "anunt" pe-aici pe-acolo, din sfaturile care mi-au trecut pe la urechea mea candva! :)
Iti doresc un sfarsit de saptamana usor, lin si binecuvantat!

corina spunea...

Elena,Dumnezeu sa ne calauzeasca pasii si sa ne lumineze!:)
Un sfarsit de saptamana linistit!

Goda spunea...

Foarte frumos...chiar superb! :)

corina spunea...

Goda multumesc mult.O zi frumoasa sa ai!:)

adriana spunea...

Corina, multumim pentru sfaturi.

corina spunea...

Adriana Doamne-ajuta!:)