luni, 29 noiembrie 2010

Un premiu special


In aceasta dimineata cand am intrat pentru cateva momente in spatiul virtual m-am trezit cu un premiu special Premiul Prieteniei de la Elena Marin Alexe.Ne cunoastem de mult timp insa nu de pe blogul ei sau al meu ci tocmai pe alte doua bloguri de suflet pe care eu le frecventam destul de des si de fiecare data o intalneam acolo. Este vorba de Rodica Botan cu blogul "Pe ganduri" si blogul Irinei" Dulce casa".Totusi tin sa spun ca Elena a fost cea care a trecut pragul aici.Imi aduc aminte de prima ei vizita care m-a surprins si acest lucru i l-am spus si ei.
Acum as dori sa va povestesc ceva care pe undeva are legatura si cu acest premiu.
In urma cu vreo doua saptamani, au inceput sa afiseze prin oras afise cu Concertul lui Nicolae Furdui Iancu artist  din partile noastre a Ardealului impreuna cu formatia Crai Nou din Alba Iulia.Pe afis scria:Colinda si voie buna!
gandul m-a dus repede la muzica si joc asa ca nu prea aveam ce sa cautam pe acolo.Am ramas la acest gand.
Inainte cu cateva zile de concert sotul meu m-a intrebat daca am dispozitia sa mergem impreuna cu familia la concert.M-a pus putin pe ganduri insa i-am raspuns afirmativ din mai multe motive si anume:
ma gandeam ca nu se vor simti bine sa mearga doar ei fara mine si ca nu sta frumos sa-i refuz( desi eu am alte prioritati sufletesti)
Am trecut mai usor cu vederea si pentru faptul ca artistul este din partile noastre si nu l-am vazut niciodata in realitate iar cu aceasta ocazie l-am putea vedea.
Iar un al trei-lea gand a fost si acesta ca va canta si colinde.
Zis si facut. Am cumparat bilete iar ieri fiind Duminica ne-am dus la concert.
Pot sa spun ca aici am calcat poruna Domnului care ne spune ca nu putem sluji la doi domni.Nu putem  iubi si pe Hristos dar sa fim si cu cellalalt mai ales ca noi crestinii ortodocsi ne aflam in postul cel mare al Craciunului si  nu se cade sa-l intampinam cu cantece si jocuri lumesti.
Dar sa va spun pentru acest concert extraordinar a venit si Domnul sa ne viziteze cu nuiaua Lui.
Ce cauti tu Corina la un asa concert!!!!???
Pentru o problema strict personala stiam ca in aceasta Duminica nu voi merge la Sfata Liturghie.Insa sotul cu copiii da.Dimineata s-au trezit si usurel s-au pregatit pentru a merge la biserica.La cateva minute dupa plecarea lor aud din nou usa si ma trezesc cu ei in casa deoarece a disparut masina.Masina din fata blocului nu mai era de gasit.Sotul meu a trebuit sa lase biserica si a plecat la politie.Acolo a fost anuntat ca masina a luat-o grua deoarece nu a fost bine parcata.Vreau sa va spun ca masina a fost parcata in fata unui atelier de tamplarie sambata seara. Sotul o parcheaza aici de foarte multi ani si niciodata nu s-a intamplat nimic. Atelierul acesta Dumuinica nu se deschide niciodata asa ca nu puteam sa incurcam cu nimic.Si totusi de data aceasta am incurcat trecerea si pentru asi revendica bunul material sotul a platit 110 Euro.
Asa am inceput ziua Concertului.
Insfarsit ne-am dus la concert l-am savurat insa eu am venit sufleteste nu foarte plina.Prima intrebare pe care mi-a puso sotul a fost aceasta:
Cum ti-a placut?Iar eu i-am raspuns ca nu extraordinar!!!!
La care el mi-a raspuns:ma gandeam ca asa o sa spui.
Totusi tin sa mentionez ca m-am minunat de vocea extraordinara a lui Furdui. si nu numai vocea ci si el ca om la varsta lui arata un om deosebit M-am intrebat de unde atata putere???!!!!A cantat doua ore cu doua pauze de doar cateva minute.A ridicat sala in piciore de foarte multe ori.
Pot sa spun ca mi-au placut cantecele patriotice care le-a cantat si vreo doua colinde bune.si cam atat din acest concert.
Dupa ce am ajuns acasa am mancat de amiaz desi ora se facuse patru dupa amiaza iar eu m-am pus sa dorm putin pentruca aveam impresia ca mi se inchid ochii si abia imi taraiam picioarele.
Spre seara m-am trezit in friguri si cu febra de 38 de grade.
Iata nuiaua Domnului care nu a intarziat.La prima ora cu banii dati iar eu m-am ales pedeasupra si bolnava.Acum trebuie sa sufar ce sa fac?Am facut in gat asa din senin.
Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-a atins asa mai usor incat sa ne dam seama si sa fim mai precauti cand luam decizii.Nu toata lumea o sa inteleaga lucrul acesta insa cei care au plecat pe cararea care duce spre Domnul o sa inteleaga aceste lucruri.
Si dupa cum va spuneam cu banii dati si bolnava in pat,Domnul mi-a trimes un premiu ca mangaiere aici pe blog.Se numeste" Premiul Prieteniei"ceia ce eu l-am primit ca din partea lui Dumnezeu.
Elena nu stiu daca vei citi aceste randuri insa iti pot spune ca doar Domnul a fost acela care ti-a pus in gand sa-mi oferi acest premiu tocmai acum si nu altadata.De acum acest premiu pentru mine are doua semnificatii unul ca este daruit ca mangaiere din partea  Domnului iar al doi-lea ca este oferit de tine Elena.
Va doresc tuturor un inceput de saptamana minunat!!!!!!


25 de comentarii:

KaBea spunea...

Imi pare rau pentru ce s-a intamplat si ma bucur pentru frumosul premiu pe care l-ai primit.Dar nu inteleg(imi cer scuze)daca e rost de voie buna si muzica de ce s-ar supara Domnul?Nu este un desfrau faptul ca te simti bine ascultand ceva sau ca mergi cu familia la un concert.Sper sa nu te superi pe mine Corina,dar nu cred ca asta inseamna ca o iei pe cai gresite.Te imbratisez cu drag si sa te faci bine repejor.

elena marin-alexe spunea...

Draga Corina Premiul este de la mine, darrrr cu siguranta Domnul are partea leului ,deoarece eu nu dau premii la intamplare ci ma rog Lui si El mi-a pus pe inima sa iti daruiesc tie acum. Stiu ca la Dumnezeu nu exista intamplare, ori coincidenta, ci El face ce stie ca este mai bine pentru copii Lui.
Nu fii trista de intamplarile nefaste si primestele cu drag, caci sunt de la Tata nostru.
Multumesc pentru ca existi si pentru ca imprastii raze de sinceritate.

corina spunea...

Bea nu supara nici o intrebare pe care mi-o pui.Si acum sa-ti raspund asa cum ma pricep eu.In momentul in care il aflam pe Dumnezeu mai in profunzime atunci Dumnezeu incepe sa ni se descopere si incet incet incepem sa gasim placerea pe paginele Sfintei Scripturi.Sfintii parinti ai bisericii noastre ortodoxe opresc cu desavarsire muzica si jocul lumesc.Noi cei care am gustat din bunatatea lui Dumnezeu nu ne putem intoarce la ceea ce faceam mai inainte de al fi cunoscut pe El. Nu prea stiu in ce masura ma poti intelege insa doresc ca sa fi si tu cercetata de Bunul Dumnezeu si de Maica Domnului.Atunci cand cerul se descopera intr-un suflet nu mai au loc si alte placeri!.....
Uite eu acum trebuie sa plec la munca in cateva minute dar sper sa te sun cat de curand posibil.
Iti doresc o dupa amiaza alaturi de Karina foarte frumoasa!

corina spunea...

Elena multumesc!

kis spunea...

d-na Elena a facut o alegere perfecta pt. acest premiu, felicitari!
cat despre celelalte probleme sa sti ca in ciuda evenimentelor petrecute Dumnezeu te iubeste, si asta este cel mai important lucru.

fii binecuvantata!

Liliana spunea...

Corinuca, sanatate multa! iar despre premiu felicitari, draga mea!

corina spunea...

Kis ai dreptate.Este atat de bine cand stim ca cineva acolo sus ne iubeste.Multumesc pentru interventie.
Domnul cu tine!

KaBea spunea...

Corina,am inteles perfect,doar ca eu nu am stiut.Recunosc,eu n-am fost crescuta in spiritul acesta si sunt multe lucruri pe care nu le stiu.Apoi,fiecare om are dreptul sa faca alegeri si sa se simta bine in pielea lui.Daca tu asa simti sa faci este foarte bine si asta conteaza cel mai mult.Cat despre restul,nu-ti face probleme,atunci cand poti ai sa ma gasesti si servici cat mai usor.Pup fetele frumoase.

corina spunea...

Liliana uite ca ai intrat cu o secunda inaintea mea in timp ce eu lasam un raspuns.Asa ca acum stiu ca ne aflam in aceeasi pozitie.Eu am intrat de cateva minute in casa de la munca si vroiam sa inchid netul insa am intrat sa vad ce mai e peaici si uite ca ne-am "intalnit". Multumesc pentru urare.Incet incet incep sa ma refac.Am nadejde acolo sus stii dar nu ne strica cate o nuielusa asa intram din nou pe breazda.Iti doresc noapte buna!

corina spunea...

Bea cred ca te-am prins si pe tine sunt si cu tine in aceeasi pozitie adica colindam in virtual.Nu dormi?
Nu iti face probleme si tu o sa inveti multe lucruri importante insa tu esti abia la inceput.Bunul Dumnezeu se descopera asa in timp nu de la o zi la alta.
Si acum iti trimit o imbratisare calda.Noapte buna!

KaBea spunea...

Corina,eu de obicei intru seara dupa ce adoarme Karina si stau pana tarziu.Daca mai ai pofta de vorbe am acelasi id pe yahoo.Te pup cu drag.

Dana spunea...

Scumpa mea Corina,
Sa ma ierti te rog pentru cele pe care le voi spune. E adevarat ca suntem in post si ca ar fi aiurea sa mergi la discoteca sau la cine stie ce spectacol ciudat, dar cred ca Nicolae Furdui Iancu este o mangaiere pentru un suflet de roman plecat din tara. La fel ca Ghigore Lese, sau Tudor Gheoghe de exemplu. Iar Domnul ne vrea bucurosi si atunci cand postim, si atunci cand ne ducem crucea. Voia buna nu este un pacat. Buna este calea echilibrului si nu a extremelor. Eu cred ca "certarea" ta a fost mai degraba produsa de altceva...nu stiu de ce anume. Inca o data te rog sa ma ierti daca te-am suparat. Sanatate multa! Si bucurie! La multi ani!

Dana spunea...

*erata: Grigore Lese

corina spunea...

Dana nu m-ai suparat cu nimic Fiecare are voie sa-si spuna parerea sau ceea ce crede.Eu raman totusi la parerea ca posturile trebuiesc tinute oarecumva fara muzica de joc.Eu imi aduc aminte cand eram copila ca mama nu prea era deacord sa punem radioul sa ascultam muzica de joc in post.Oricum Tudor Georghe are alt mesaj in cantecul lui acolo el vorbeste foarte mult despre natura pe care a facut-o Dumnezeu iar cantecul lui te duce undeva sa gandesti spre cer.
Dupa cum iti spuneam eu sunt de parere ca mandrutele si guritele si chiuiturile nu sunt potrivite posturilor.In post si nu numai noi trebuie sa ne veselim cu cuvintele Domnului
"Toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam"
"Bucura-te, omule,cat esti tanar si inima ta sa fie vesela in zilele tineretii tale si mergi in caile inimii tale si dupa ce-ti arata ochii tai,dar sa stii ca,pentru toate acestea Dumnezeu te va aduce la judecata sa"ne spune inteleptul Solomon.
Dana acum imi cer eu iertare daca sunt mai pisaloaga dar vreau sa te intreb ceva:
Care este parerea ta despre emisiunea "Dansez pentru tine"???!!!

Andreea spunea...

Multumesc din suflet pentru urarea de Sfantul Andrei !

corina spunea...

Andreea Domnul sa fie cu tine!

Dana spunea...

Corina, nu ma uit la "Dansez pentru tine". Parerea mea este ca e incorect ca suferinta bietilor oameni care au nevoie de ajutor financiar sa fie transformata in spectacol si in subiect de competitie. Ar trebui ca banii disponibili sa fie pur si simplu donati cazurilor respective. Nu esti pisaloaga. Incerc si eu sa spun fanilor emisiunii la care te-ai referit ca nu e in regula ce se intampla acolo. Te imbratisez cu mare drag

corina spunea...

Dana si eu sunt de aceeasi parere ca si tine eu nu sunt fan insa fetei mele celei mari, nu scapa nici o emisiune si am incercat sa-i explic ca acele dansuri sunt iesite din comun si din moralitatea normala a bunului simt.Dar asta e......
Binecuvantare iti doresc!!!

Unknown spunea...

Daca tu consideri ca aceasta a fost nuiaua lui Dumnezeu,vreau doar sa te incurajez,spunandu-ti ca Dumnezeu pedepseste pe cine iubeste,iar faptul ca Dumnezeu ne atentioneaza trebuie sa fie o bucurie pentru noi,asta insemnand ca suntem in atentia Lui si ca-I pasa de noi.Multumim lui Dumnezeu.

corina spunea...

Draga Dana mersi mult de incurajare iata acum sunt mai bine chiar in cateva momente plec la medic sa-mi ridic concediul medical.Nu ma asteptam sa te gasesc pe aici!!!!
Iti doresc toate cele bune.Salutal pe Flaviu si pe David.Sa aveti o zi frumoasa!!!!

Geta spunea...

Buna, Corina,
Eu nu tin post ca am probleme medicale si trebuie sa respect un anumit regim dar, stiu ca in post trebuie alese cu grija toate cele de mincat ca altfel organismul se slabeste si se imbolnaveste usor. Altfel spus, in post esti ca intr-o dieta unde trebuie respectate orele de masa si socotite alimentele necesare unui trai sanatos care sa nu lase loc de oboseli,toropeli,imbolnaviri.
Te-ai mirat "de unde atita putere" la Dumitru Furdui Iancu ? pai dumnealui nu vine la concert sa cinte doua ore pina nu doarme bine si pina nu si-a luat portia de proteine/fripturi.
Eu nu cred ca Dumnezeu va vizitat cu "nuiaua lui" El nu face asa ceva pentru niste lucruri minore. El ne atentioneaza cind se petrec lucruri grave. Multa sanatate.

corina spunea...

Geta bine ai venit!In legatura cu postul as vrea sa imi exprim in cateva cuvinte ceea ce cred eu.In primul rand postul este ceva mai mult decat o dieta alimentara.Este defapt infranare de la placerile trupului acesta.Si se incepe chiar cu alimentatia .de ce?pentruca trupul acesta alimentat bine incepe sa se leneveasca chir din momentul in care se vede satul si atunci nu te mai lasa sa te duci la rugaciune, sa vizitezi un bolnav,sa ajuti vecinul care bate la usa mea chiar acum dupa ce am servit masa,dar se poate sa ma deranjeze tocmai acum? etc.Acestea sunt doar cateva ex.
trupul aduce toropeala, este greoi si nu vrea sa colaboreze inspre bine insa este foarte istet in a insela omul dupa ce este satul de de toate, ii vine pofta de ceva si
sexual sau de senzatii tari cu alte cuvinte trupul ne conduce tocmai la iad.
Sfintii parinti s-a ingrijit de noi prin a lasa aceste perioade ale anului in care fiecare sa poata medita mai profund asupra sufletului sau.
Iar in legatura cu "nuiaua".La greselile mari se ajunge neluand seama la cele mici.Nu putem ajunge sa facem o faopta urata si grava daca ea nu a venit mai intai pe furis prin lucruri marunte.:)
Trebuie sa avem foarte mare grija tocmai la lucrurile cele mai mici si neinsemnate.
Iti dotresc un sfarsit de saptamana linistit!
Si te mai astept pe aici ori de cate ori iti face placere!

Geta spunea...

Multumesc pentru raspuns Corina.
Da, stiu ca postul inseamna ceva mai mult decit o "dieta" dar, eu m-am referit strict la alimentatie. De la o perioada in care se maninca orice pe saturate e foarte periculos pentru sanatate sa se treaca la un regim fara produse de "dulce" De aceea exista si "dezlegare la peste" ca organismul sa nu cada la pamint. Prietenii mei medici sunt exasperati cite persoane anemice le calca pragul in perioadele de post.

Comparatia ta cu "nuiaua" mi-a amintit de "Azi furi un ou, miine furi un bou" dar, un bun credincios mediteaza profund si, nu ajunge el niciodata la o fapta urita si grava chiar daca si-a permis mici abateri aflindu-se in post.

Si eu meditez/gindesc chiar daca nu tin post, trec totul prin logica mintii, nu ma las toropita nici de mincare nici de alte placeri lumesti, am o masura in toate !
Iti doresc numai bine !

corina spunea...

Draga Geta ma bucur ca ai un echilibru in tot ceea ce faci.Asta este foarte important sa incercam cu totii sa avem o viata echilibrata!Iti doresc toate cele bune!
Doamne ajuta!

Rodica Botan spunea...

De mai mare rusinea...dar tot am venit sa-mi iau premiul. Si sa-ti multumesc.