marți, 10 august 2010

O masa speciala





Astazi.....am intrat putin in vase.Acest servici pe care mi l-am cumparat in urma cu cativa ani,il tineam doar de zile speciale ca sa impodobesc masa cu prilejul vreunui eveniment.Dar acum m-am hotarat sa decorez in fiecare zi masa cu el.Nu-l mai tin la "naftalina"de ce sa nu ne bucuram in fiecare zi de el?Imi aduc aminte ca noua nu ne tineau ai nostri zilele de nastere in vreun fel special,ci doar primeam un cadou de la mama impreuna cu o felicitare ,pe care ne scria ceva de suflet.Iar daca il "anuntam"pe tata spunandu-i ca maine este ziua mea.....raspunsul lui era foarte ferm: Apai draga zilele noastre sunt in fiecare zi tot ale noastre, cate zile are omul pe pamant toate ale lui sunt......Si...nu mai indrazneam sa-i mai spunem ca am dori sa ne tina ziua si cu alti copii....
Mi-am adus aminte de vorbele lui,si nu cred ca gresesc daca o sa pun in practica prin aranjarea mesei in fiecare zi special pentruca de fapt fiecare zi data de la bunul Dumnezeu trebuie sa o traim special.E adevarat ca pentru noi femeile acest lucru cere mai mult timp insa tind sa cred ca viitoarele mamici din casele noastre adica (fetitele) o sa isi aduca si ele aminte cum" pregatea mama acasa la noi masa in fiecare zi".E un fel de a ne invata fetele gospodine cumva mai subtil pentru ca....stiti dumneavoastra nu prea primesc tinerii nostrii sfaturi.
Celelalte farfurii de alte marimi si diferite culori le-am pus pe ele la "naftalina".
    Cu aceasta ocazie mi-am adus aminte  de  o alta cutie in care tin acest servici de portelan pe care l-am primit in urma cu aproape 14 ani,cadou de la colegele mele de servici cu prilejul nuntii mele.Acesta l-am pastrat si o sa-l pastrez mult timp pentruca a fost un cadou special si mi-a placut foarte mult mai ales trandafirii de un albastru foarte reusit.












Poate o sa va treaca prin minte ca toate aceste lucruri sunt trecatoare si nefolositoare.Sau pot fi chiar si pierdere de vreme,ori se pot clasifica si in... daca nare de lucru.....
E adevarat toate aceste lucruri sunt trecatoare dar sunt si aducatoare de bucurie .Unde?Tocmai in caminul la care tesi in fiecare zi.Dumnezeu nu ne cere sa facem lucruri mari ci tocmai pe cele marunte sa le implinim.Si cea mai mare datorie a unei mame este organizarea, administrarea,caminului ei.
Este o binecuvantare daca fiecare membru al familiei tale si a mele stie ca singurul loc de pe pamant unde toate vor fi bine este caminul.


8 comentarii:

magdala spunea...

Cata dreptate ai cand afirmi ca fiecare zi e o binecuvantare de la Dumnezeu si ca trebuie sa ne bucuram mereu de ceea ce avem. Ar trebui sa gasim fericire in lucrurile mici din jurul nostru.
Chiar azi vorbeam cu sotul meu ca inainte omul era mult mai fericit decat "omul modern si contemporan" - pentru ca nu avea asa multe posibilitati si ispite ale capitalismului la fiecare pas, pentru ca se bucura de ce-i al lui, nu cheltuia peste masura pentru ceea ce era de prisos si pentru ca valoriza viata.
Imi doresc sa realizez si eu asa pentru familia mea, dar mi se pare sincer greu. Dar incerc :)

Simona spunea...

Foarte frumos articolul...superb. Ai plecat de la lucruri de care noi nu mai stim sa ne bucuram si ai reusit sa pui in evidenta valorii de care noi ar trebui sa tinem cont in viata...fara cuvinte...inca o data frumos spus.

Liliana spunea...

Foarte frumos! Te imbratisez cu mult drag! Mi-ai dat muuulte idei :)

corina spunea...

Magdala stii.....conteaza foarte mult gandul cel bun pe care il pui in tot ce vrei sa realizezi.Sa ai binecuvantare!

corina spunea...

Simona unde ai gasit atata apreciere...Dami voie sa-ti multumesc!

corina spunea...

Liliana o sa trec sa vad ce idei ti-au putut veni si...inca atat de multe.Bineinteles numai daca doresti sa le imparti cu noi.Si eu te imbratisez cu drag!

Ela spunea...

Felicitari pentru articol dar mai ales pentru cum gandesti!

corina spunea...

Ella fii bine venita si eu multumesc.