miercuri, 30 iunie 2010

Muntele Sfanta Ana

Pe acest munte traia un cioban batran cu oile lui.Intr-o zi cand era cu oile la pascut,aude un glas de femeie care cerea ajutor.Mosul fugi la stana unde isi avea arcul,il lua si se strecura printre tufisuri,spre locul unde se auzea glasul.Numai ca vede o fata,dupa care alerga un tatar calare.El voia s-o prinda,sa-si bata joc de ea.
 Cand ajunse in varful muntelui,o prinse de par,ca avea fata o mandrete de par,ce-i ajungea pana la calcaie,nu ca in zilele noastre cand femeia nu mai are par.Fata striga catre Dumnezeu cu amare lacrimi:
 -Doamne Tu care toate le vezi si toate le stii,Tu stii ca nici soarele nu m-a vazut desbracata.Te rog din tot sufletul nu ma lasa de batjocura la acest pagan.Mai bine deschide pamantul sa ma inghita vie,dar sa ajung curata in imparatia Ta.
Si ca prin minune pamantul s-a deschis si biata fata a alunecat in deschizatura.Tatarul vazand ca-i scapa prada,a dat cu sabia,sa-i taie capul, dar n-a apucat sa-i taie decat parul,pe care il tinea in mana.
Dumnezeu a dat un vant puternic,de i-a smuls parul din mana,imprastiindu-l peste tot muntele.Din acel par a crescut un fel de iarba buna de leac.
Daca privim bine,vedem cata diferenta intre fetele de atunci si cele de acum,care isi vand ce au mai scump pe niste amarati de dolari sau euro.Unde mai e credinta,unde mai sunt crestinii cei adevarati?
Nu-i de ajuns sa te nasti crestin,ci trebuie sa ne facem crestini.
Acolo unde fata a fost inghitita de pamant s-a format un lac de apa tamaduitoare.Ciobanul a povestit ceea ce a vazut pe munte,iar oamenii plini de credinta au ridicat o manastire cu hramul Sfanta Ana.
Doamne Dumnezeule,Mantuitorule si Duhule Sfinte,lumineaza-ne pe noi,sa vedem unde suntem si unde ar trebui sa fim.Si daca suntem pe o cale rea,intoarcene la calea buna si la dragostea dintai.

                                                     Din acelasi volum:
                                                       Adevaruri  si Taine

9 comentarii:

Liliana spunea...

Am fost si noi...dar ca de obicei pe fuga. Fiecare locusor are istoria lui si daca nu ramai o clipa sa cunosti si istoria locurilor, totul se uita repede si chiar si trecerea prin acele locuri.
Doamne ajuta!

corina spunea...

Liliana toate locurile si minunile pe care Dumnezeu ni le da,au in ele o jertfa.Fiecare lucru cere jertfa lui.Cu cat jertfa este mai mare si rasplata este mai mare.O zi buna iti doresc si bucurie!

C.T spunea...

Daca nu ar fi istoria nu am avea radacini , daca nu am avea credinta nu am fi impliniti ,daca nu ai implinire nu gasesti bucurie!

Toate cele bune!Imi place!

kis spunea...

,,Nu-i de ajuns sa te nasti crestin,ci trebuie sa ne facem crestini,,
Daca ne nastem crestini ,nu trebuie sa ne facem.
Adevarul este ca NU ne nastem crestini dar putem sa ne facem.

corina spunea...

Kis peundeva tu zici bine ca Nu ne nastem crestini insa ne putem face.Si... nici fratele nu a gresit cand a spus ca nu este deajuns sa ne nastem crestini.Noi increstinam copiii la sase saptamani de la nastere atunci cand primeste taina botezului.deci eu pot sa spun ca de cand m-am nascut sunt crestina.

kis spunea...

Corina, (EU CRED ca), Dumnezeu vrea sa fim liberi, sa alegem singuri daca vrem sau nu ,sa fim crestini.Hristos s-a(a fost ) botezat adult.
Botezul unui copilas are valoare doar simbolica traditie, cutuma ,pt ca el nu poate sa-si exprime vointa lui; spiritual vorbind este doar o baita in public;
Imi cer scuze pentru comentariu dar asta cred eu.
fi binecuvantata!

C.T spunea...

Daca suntem nascuti din parinti crestini ,aceiasi credinta o vom imbratisa , daca vrem sa alegem o vom face cand avem discernamant.

corina spunea...

Kis o sa incerc aceste zile daca imi permite timpul sa fac o postare despre botez si ceea cum cunosc eu lucrurile in credinta in care m-am nascut.Bunul Dumnezeu sa aiba mila si indurare de noi de toti oamenii pamantului!Doamne ajuta!

corina spunea...

C T asa este la varsta maturitatii trebuie sa intarim ceeia ce au facut parintii nostri cand ne-au inscris in randurile bisericii lui Hristos prin botez.Fii binecuvantata!