vineri, 27 mai 2011

Zi de cercetare....

Zilele acestea am deschis cartea iar bunul Dumnezeu mi-a vorbit despre oamenii din urma.Sf.Apostol Pavel il sfatuieste pe Timotei astfel:
 Si aceasta sa stii ca, in zilele din urma, vor fi vremuri grele;
 Ca vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginti, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti,nemultunitori, fara cucernicie,
 Lipsiti de dragoste, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, cruzi, neiubitori de bine,
 Tradatori, necuviinciosi, imgamfati, iubitori de desfatari mai mult decat iubitori de Dumnezeu,
 Avand infatisarea adevaratei credinte, dar tagaduind puterea ei.
 Departeaza-te si de acestia.
                                                ( II Timotei cap.3)

Dupa ce am citit aceste versete, am vazut ca totusi acesti oameni se socoteau printe cei credinciosi, nu printre atei care nu cred deloc.
Si atunci am inceput sa ma cercetez pe mine insumi si sa vad cate din "conditiile" de mai sus le indeplinesc.
Sa stiti ca m-am regasit in destule, si acesta e un lucru grav.

Astazi este Vineri ultima zi din aceasta saptamana, si cred ca e o zi potrivita pentru a ne face bilantul unei saptamani care a trecut.Drag suflet si prieten trecator pe aceasta strada, oprestete doar cateva clipe, cerceteaza si corecteaza acolo unde trebuie!

          Va doresc o zi curata si sfanta!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Da bine mai zici,eu cand fac un bilant ma ingrozesc da cat de delasatoare sunt, cu vorba stau mai bine decat cu fapta dar cred ca ce conteaza sunt faptele.Multumesc mult pt comentarii.Am intrat sa vad editura Sophia.sa vedem daca fac livrari si in Italia.

Pr.Victor spunea...

Pai normal ca aceste atribute sunt adresate crestinilor, deorece ateii nu il au pe Dumnezeu. Partea trista insa este nu ca ne regasim in aceste descrieri ale sfantului apostol Pavel, ci ca nu prea facem nimic in acest sens. E destul de greu sa acceptam ca facem unele greseli, ca despre indreptare....

Lumi RO spunea...

Sa ai un weekend minunat!

C.T spunea...

Da , cred ca venit momentul sa ne cercetam putin sa vedem ce fel de oameni suntem, si sa speram in schimbarea noastra si mai presus de toate sa stim cand sa ne oprim din vorbe si fapte chiar daca vom fi huliti de cei apropiati.Gesturile frumoase , gandurile bune dau roade intr-o buna zi . Numai bine!

elena marin-alexe spunea...

E bine să ne corectăm viaţa după Sf.Scriptură Cori. Domnul stă să vină! Cu binecuvântări te îmbrăţişez draga mea!

KaBea spunea...

Eu mi-as dori sa fim atat de buni,incat sa nu avem ce corecta,insa.....visez frumos nu?!Sa ai un sfarsit de saptamana linistit.Pupici.

Rodica Botan spunea...

Bun sfat si potrivit...ca traim ultimele clipe ale acestei planete bolnave...si nu stim ziua nici ceasul cind va veni pe nori, Cel ce ne-a rscumparat...
Sa stam treji...Multumesc de incurajare!!!

corina spunea...

rodica :).