marți, 3 mai 2011

Tortilla de patatas

Aseara am pregatit o cina simpla, usor de elaborat, necostisitoare in timp si foarte gustoasa.
Avem nevoie de 4-5 cartofi pe care ii curatam si ii taiem felii asa dupa cum se vede.Feliile sa nu fie groase ci mai subtirele pentru a se putea praji.


Intr-o tigae de teflon,(atentie fundul tigaii sa nu lipeasca materialul. cu alte cuvinte un lucru principal tigaia sa fie buna) in ulei prajiti cartofii.Aproape cand sunt gata, adaugati o ceapa mai mica taiata marunt.Nu uitati sarea pe cartofi.
Separat se bate 5 oua.Cartofii prajiti cu ceapa si scursi cu paleta, se adauga in castronul cu oul batut, asa ca aici.


Apoi scurgeti uleiul ramas si lasati doar o lingura doua pe fundul tigaii. Cartofii amestecati cu oul batut ii asezam in tigaia unsa cu ulei.


Aici se lasa doar cateva minute dupa care, astupati tigaia cu o farfurie, si intoarceti tigaia pentru ca compozitia sa o aveti pe farfurie.In aceasta pozitie, ii dati drumul inapoi in tigae.Adica partea coapta sa fie deasupra iar cea necoapta in partea de jos.Pentru a vedea daca este coapta tortilla, miscati tigaia asa ca pentru clatite.
Se lasa doar cateva minute si pe cealalata parte la copt.
Tot cu ajutorul unei farfurii, o puneti in loc de capac si intoarceti tigaia cu compozitia rezultata pe farfurie.


Asa a aratat meniul la cina de aseara pentru o persoana.Tortilla alaturi de cateva masline verzi umplute cu peste sau masline negre.o jumatate feliuta subtire de parizer de pui la care am alaturat  o cana cu ceai.Seara avem nevoie de o mancare cat se poate de usoara, si intr-o cantitate rezonabila.Aici cred ca fiecare om in parte trebuie sa aiba o masura.


O recomand atat mamicilor cu copilasi mai multi cat si tututror celor care nu au mult timp de stat pe la bucatarie.Tortilla este un preparat traditional in Spania, asa ca este considerata si o delicatete!
Pofta buna!

4 comentarii:

Irina spunea...

yam, ce bine arata!eu fac ceva asemanator, doarca torn oul batut peste cartofi si iese un fel de papara

Loredana spunea...

sa aveti pofta!

Deea spunea...

Daaaa! Am auzit de aceasta tortilla celebra in Spania :) Si chiar m-am gandit de multe ori sa o fac, iar acum ca gainusele mele s-au pus pe ouat :) ma apuc de treaba. Multumim, Corina.

Geta spunea...

Corina, e super buna tortilla. Prin Ro.aceasta reteta a capatat numele de "pizza cu blat de cartofi".Cind se adauga ceapa se mai pun si alte ingrediente, fiecare ce are la indemina cum ar fi citeva feliute de cirnaciori, costita etc.In rest se procedeaza asa cum ai explicat.