joi, 31 martie 2011

Putin cate putin

Ieri am avut zi libera de la servici.Si asa m-am bucurat ca pot fi o dupa amiaza acasa cu copiii.Dupa ce mi-am strans casa, mi-am luat putin cusatura in mana.Mi-am propus ca in fiecare zi, sa cos macar o coarda de ata altfel nu termin cusatura nici la iarna.In comparatie cu alte lucrari, muscutele sau goblenele sunt un lucru destul de migalos si in primul rand cer timp.Deocamdata nu dispun de timp la discretie insa imi fac am grija sa nu neglijez acest lucru.E adevarat ca nu pot fi cu toate la zi,insa vreau sa -mi dramuiesc orarul incat sa fac cateceva din toate.Rezerv putin timp pentru citit zilnic, apoi pentru cusut,datoria casei, si bineinteles munca din afara caminului.

Am ajuns undeva pe aici.Adica am reusit sa cos chenarul tabloului, cred ca o sa iese super.Deja m-am gandit sa-l imbrac intr-o rama alba.Sunt tare curioasa sa vad ce iese.



La noi la biserica am cunoscut o doamna tare draguta Ileana Bucurenciu, este si profesoara de literatura.Am legat asa o prietenie,si acum sunt "abonata" la dansa, dumneaei fiind abonata revistei  Familia Ortodoxa. m-am atasat de aceasta revista.Cateodata imi spun mie insumi:parca azi am mancat asa o mancare speciala.
Ma uimesc convertirile diferitor persoane care provin din diferite culte.Am "cunoscut prin intermediul acestei reviste pe parintele Rafail, de origine maghiara venit in Romania ca misionar Ortodox al maghiarilor de la noi din tara.Am cunoscut viata de credinta traita a bunicilor nostri care din pacate s-au rarit.Biblia,Patericul, Filocalia, Revistele imi sunt la indemana.Le-am asezat in cosulet langa mine.Tare imi sunt dragi!









Lucrul de mana iti ofera timpul in care poti sa meditezi in taina, poti sa te rogi,poti sa vorbesti cu Dumnezeu, poti sa iti aduci aminte de cei dragi, si multe multe lucrari poti sa dobandesti in acest timp.Mainile iti merg dar si mintea se bucura!
Din nou vin cu indemnul: incercati sa indragiti lucrul mainilor deoarece este un binefacator si un medicament al sufletului.
Liniste si pace sa aveti in suflet!


14 comentarii:

Mariana spunea...

Mâinile îţi merg, mintea se bucură, sufletul se roagă...ce frumos ai aşezat tu aici puterile omului! Toate lucratoare de iubire, de frumos...

Lumi RO spunea...

Inca mai fac goblen in nebunia asat d eviata, am tim mai rar, dar cum prind ceva timp, goblenesc!

CCristinaC spunea...

Abia astept sa ne prezinti tabloul terminat, chiar daca va mai dura. Cred si eu ca va iesi foarte frumos. Sa ai spor!

Loredana spunea...

spor la treaba sa ai! rama arata bine.

Liliana spunea...

Spor, Corina! Abia astept sa vad finalul!
si eu citesc cu mare drag "Familia ortodoxa"

Bucurie!

KaBea spunea...

Cred ca o sa fie foarte frumos la final.Spor la lucru si abia astept sa-l termini.Pupici multi.

Taniuşa Corcoduşa spunea...

Corina ce frumos iti iese sa imi zici si mie cum se numeste materialul pe care il faci eu am cautat la noi dar e cu ate mai rare, cred-ca o sa fie frumos, iti doresc spor la munca de mina. O zi frumoasa iti doresc.

corina spunea...

Mariana asai ca suntem inzestrati cu mari puteri?Noi trebuie sa le descoperim si sa le folosim.:)

Lumi asa, asa gobleneste ca acesta niciodata nu poate fi timp pierdut!:)

Cristina multumesc ca ai rabdare pana atunci...

Loredana multumesc frumos!

Liliana stiam eu ca mai sunt amatoare ale acestor reviste.

Bea asta sper si eu.Sunt cam nerabdatoare!

Taniusa materialul se cheama "Panama" si este foarte fin.Aproape ca nu i se vad ochiurile dar se lucreaza usor pe el.Eu cumpar de la tienda de retales.

Tuturor cititoarelor mele o zi frumoasa!

C.T spunea...

Cu cat vin mai des la tine cred ca o sa molipsesc de cate ceva lucru de mana; de goblenit cu toate ca nu am mai facut-o de ceva ani . Ai indeletniciri frumoase.Toate gandurile bune!

@irina_sweet_home spunea...

Corina, sa ai spor, iese tare frumos.

Vianne spunea...

Tare frumos si liniste la tine!! Imi place fiecare vizita! Sa te tina Dumnezeu tot asa..

corina spunea...

CT iti sugerez sa incepi ceva atragator si mititel, pentru a te familiariza in primul rand cu rabdarea.Toate cele bune si tie!

Irina, multumesc!Am mare nevoie de spor.

Vianne bine ai venit in vizita,datorita faptului ca ai lasat urma ta pe-aici iti multumesc.Asa am aflat si de existenta ta.Iti multumesc pentru cuvintele dulci, la fel doresc ca si tu sa ai multe binecuvantari si Dumnezeu sa iti ajute!Cand iti face placere esti bine venita!

adriana spunea...

Spor la treaba!

Ela spunea...

Mult spor la,lucru!Va fi ceva frumos si delicat, ca de obicei!