luni, 7 martie 2011

Prin casa

"Babele" isi fac serviciul bine nu gluma.In urma cu o zi, un soare splendid ne anunta sosirea noului anotimp de primavara.A doua zi de nerecunoscut.Ne-am trezit buimaciti de un strat de zapada alba, care a acoperit totul.Dupa cateva ore si-a facut si ploaia aparitia printre fulgii jucausi.Soarele si-a ascuns zambetul  razelor dupa o plapuma de nori.Ce pofta de lucru ai putea avea pe un asemenea timp?
Dupa ce mi-am primenit bine casa,am lasat sa intre mirosul de zapada si ploaie de afara, apoi am inchis totul ,am dat drumul la caldura si m-am pus la calcat.Cosul era plin cu haine, asa ca, chiar mi-a sarit in ajutor aceasta zi posomorata.

Deci fierul in priza,si la treaba....





Acum, daca tot am intrat in priza,mi-am lustruit si lustra.



Curatenia din casa este medicament contra stresului.Un bun stimulator al vioiciunii si energiei cu care te incarca. Chiar daca nu dispunem de o casa luxoasa,oricat de saraca ar fi, daca totul este curat si fiecare lucru asezat cu drag la locul lui,chiar si un om necajit , obosit, nervos se linisteste cand calca pragul caminului tau.
Dupa ce totul stralucea de curatenie,mi-a venit pofta sa fac si cateva poze, nu de alta, dar parca aratau toate atat de bine...












Astazi este luni.Nu uitati ca a inceput postul si trebuie sa ne nevoim mai mult.Chiar daca sunt persoane care din diferite motive nu pot sa tina un post alimentar, sa incercam cel putin sa tinem macar doua zile pe saptamana miercurea si vinerea.Orice nevointa pe care am lua-o cred ca este o bucurie pentru Domnul Hristos.Si...nu se poate ca Domnul sa nu simta aceasta bucurie pentru noi, vazandu-ne silinta.Sa incercam sa ne descotorosim de un obicei  rau, sa ne fixam un orar de rugaciune, sa renuntam la nerabdare, sa coboram tonul cat de jos chiar daca ajungem sa vorbim soptit, este si aceasta o nevointa.Nu  vreau sa dau indicatii sau sa par o cicalitoare, insa indemnandu-ne unii pe altii putem propasi.Nu uita mantuirea se afla in mana ta si a mea, atata timp cat mai suntem in viata!
                                        Va doresc post cu folos!
                                                           Cu drag Corina!                  
                                      

21 de comentarii:

Liliana spunea...

Post binecuvantat, Corina draga!
Te imbratisez in Domnul!

Mariana spunea...

Ce frumos ai spus din nou totul, Corina! Pozele sunt minunate!
Aşa cum casa străluceşte de curăţenie şi prospeţime în mâinile unei gospodine vrednice, aşa să lăsăm şi noi postul să ne cureţe căsuţa sufletului de toată mizeria păcatelor, fie ele mărunte sau părut neînsemnate.
Post cu nădejde şi bucurie!

KaBea spunea...

Corina draga,eu nu ma vait ca nu stiu ce sa fac intr-o zi mohorata,ci mai degraba sunt eu "mohorata".Poate este vreo astenie de primavara ce imi da tarcoale,dar trebuie sa ma scutur,ori sa o pun pe mama mea eventual sa "scuture".Te pup cu drag,mamicuta harnica ce esti.

Lumi RO spunea...

Sa ai spor si la odihnit, si la cumparaturi, ca ne mai trebuie si noua un timp al nostru, cum ic astia: me time. SAa ai o saptamana frumoasa. Azi e baba mea.

Anonim spunea...

sunt de acord cu tine :) in ceea ce priveste curatenia desi uneori sunt cam lenesa:D

Oana Dumitriu spunea...

Tare frumos e la tine,esti o gospodina desavarsita!
"Curatenia din casa este medicament contra stresului."Mare adevar ai grait,eu nu am liniste cand nu vad totul pus la punct,iar cu doi copii e tare dificil,asa ca pot spune ca sunt vesnic nelinistita.Te pup cu drag!

corina spunea...

Liliana Doamne ajuta!

corina spunea...

Mariana,asa se cade sa si implinim ce gandim, vorbim.Domnul sa ne dea putere sa ne curatim si sa ne facem inimi dupa placerea Lui!

corina spunea...

Bea stai ca nici eu nu sunt vesnic asa, mai vine si pe la mine cucoana delasare,dar incerc si eu sa-i tin fata!
In legatura cu astenia hai sa-ti spun si eu o reteta naturala.Eu acum sunt in tratament mai ales ca , cu inmormantarea lui tata,am mai slabit 3 kg.
Seara inainte de culcare :se freaca un galbenus de ou cu o lingurita de miere si apoi jumate pahar vin de casa.Iti da putere.
timp de zece zile fara intrerupere apoi odihnesti.Defapt asta se face primavara si toamna.
Sa fi iubita!

corina spunea...

Lumi ai dreptate doar ca uite timpul fuge si raman mereu in urma!

corina spunea...

Lavinia mai necesitam din cand in cand si odihna!

corina spunea...

Oana stai linistita ca la mine e bine doar pana vin copii de la scoala.Dupa aceea e vai si amar, dar eu plec la munca si nu vad.Dimineata repar!
Sti ceva , sa nu devenim maniace ci sa ne facem casa un camin.Acolo unde sunt copii este si deranj.Dupa ce ne parasesc ei avem timp de curatenie...
Departeaza nelinistea din sufletul tau....Sa fi binecuvantata!

Alina Villanova spunea...

Corina, e asa frumos la tine.. Si caldura din sufletul tau se simte pana aici..
Post cu folos!

elena marin-alexe spunea...

Si aici semanam draga mea.Eu cand sunt stresata de ceva sau suparata am spor la treaba ca nicicum altadata:)
Pai zic sa ai o saptamana plina de spor si multa bucurie.
La multi ani de 8 Martie!

corina spunea...

Alina, o imbratisare calda,si numai binecuvantare!

Elena sti cum merge vorba ceea:"cine se aseamana se-aduna"asa ca te am la suflet!Domnul sa te binecuvinteze!

CT spunea...

Avem zile cand energia da pe afara si avem zile cand amanam pentru ca nu suntem in stare de a face un anumit lucru. Toate trebuiesc facute cu placere indiferent de treaba. atunci cand lucram cu placere toate ies bine chiar si mancarea este mai gustoasa cand punem dragoste in ceea ce facem.asa ca fetelor faceti lucruri minunate atunci cand aveti tragere de inima.

Sara spunea...

La mulți ani, doamna Corina de 8 Martie! Vă doresc o primăvară frumoasă! Gânduri bune și îmbrățișări calde!

Miriam spunea...

Toti avem nevoie de un semn al primaverii, asa ca... da click apoi mergi cu mouse-ul oriunde pe pagina neagra si... vezi ce se intampla!!! Poti sa tragi mouse-ul pe pagina, e si mai bine!

Click AICI si urmati instructiunile de mai sus :)

Mariana spunea...

La multi ani!

IrinaBohemianDance spunea...

La multi ani,Cori!
Postarile tale sunt intotdeauna pline cu indemnuri demne de urmat!!!
Post cu folos si tie,draga mea!

Imbratisari,

Irina

kis spunea...

primavara, ne arata ce poate sa faca Dumnezeu dintr-o lume rece si anosta.
iti doresc o primavara minunata langa cei dragi!