duminică, 27 martie 2011

Mai langa Domnul meu,mai langa El


Este sambata seara.Ne-am pregatit cu toti ai casei sa ajungem la slujba pentru pomenirea mortilor.Am facut si eu  coliva si un pomelnic pe care l-am alaturat tuturor celor care au venit sa ne alaturam in rugaciune pentru toti cei dragi ai nostri plecati la Domnul in cer.In intelepciunea lui Isus Sirah   38;11 am gasit scris urmatorul indemn :
"Da miros cu buna miresma si pomenire de faina de grau si junghie jertfe grase, pe cat te ajuta puterile."Iar in alt loc un indemn foarte frumos "chiar si mortilor fa le parte de darurile tale".Si ma gandeam ca biserica noastra ortodoxa nu numai ca ne aduce la cunostinta aceste lucruri dar si inplineste prin aceste siraguri de rugaciuni atat de frumoase pregatite in serile de pomenire  pentru cei care s-au intalnit cu Domnul Hristos.






Imagini din biserica noastra.




Si pentru ca, cu ajutorul Domnului am ajuns la jumatatea drumului din post, aceasta Duminica luam putere din puterea Crucii sa putem continua drumul mai departe si sa ajungem pana sus la Golgota.Fetele au impodobit frumos crucea care va fi scoasa si" inaltata"la Sf.Liturghie in fata Sf. Altar.

    




Acestea au fost cateva evenimente linistitoare petrecute intr-o seara de sambata in biserica din Alcala de Henares.
Va doresc tuturor o Duminica placuta!

7 comentarii:

Alina Villanova spunea...

Ce frumos...
Sa fie primita pomana!

preotolteanudorin spunea...

frumoasa biserica. intotdeauna am asociat comunitatile din diaspora cu primele comunitati crestine din timpul sfintilor apostoli. simplititatea in sfintenie si aerul de crestinism primar, pur, aproape de Dumnezeu, cred ca se resimte in bisericile romanilor din diaspora. multa fericire in acele oaze de crestinism autentic!

Pr.Victor spunea...

Bine ai punctat versete scripturistice. Eu vreau sa mai adaug unul, pentru cei care-ti citesc blogul:"Şi strângând bani după numărul bărbaţilor care erau cu el, două mii de drahme de argint a trimis în Ierusalim, să se aducă jertfă pentru păcat. Foarte bun şi cuvios lucru pentru socotinţa învierii morţilor!
Că de n-ar fi avut nădejde că vor învia cei care mai înainte au căzut, deşert şi de râs lucru ar fi a se ruga pentru cei morţi.
Şi a văzut că celor care cu bună cucernicie au adormit, foarte bun dar le este pus.
Drept aceea, sfânt şi cucernic gând a fost, că a adus jertfă de curăţie pentru cei morţi, ca să se slobozească de păcat." II Macabei,cap.XII ultimile versete.
De altfel, asa este, cum spui, ca Biserica Ortodoxa se roaga pentru cei morti ca si pentru cei vii, ca in definitif, la Dumnezeu toti sunt vii.

corina spunea...

Alina ,Dumnezeu sa primeasca si sa-i ierte.Multumesc!

corina spunea...

Dorin multumesc pentru urare.Da,
aici omul invata sa se smereasca.Mai ales fiind printre straini cade mult din Eul nostru.Sa stii ca peste aceasta simplitate ar trebui sa tindem.Faca bunul Dumnezeu sa ne simplificam cat mai mult cu totii.O Duminica frumoasa!

corina spunea...

Parinte m-am bucurat pentru interventia cu care ati venit.Eu am expus doar ceea ce stiu si sunt sigura ca scrie si in Carte.Dar, este atat de binevenit capitolul din Macabei.A trebuit sa citesc mai mult pentru ca sa-l inteleg.Asa ca,Ortodoxia are temeiuri biblice bune si de luat in seama. Eu nu ma indoiesc de crezul meu.Si acum va spun ceva:Asa ca-i frumoasa biserica mea?
Va doresc o dupa amiaza linistita!

Loredana spunea...

e foarte frumos in Biserica voastra si e foarte frumoasa si fetita ta!