miercuri, 23 martie 2011

Cereti si vi se va da...


Stim cu totii vorba ceea: "Teoria ca teoria, dar practica ne omoara".Am inceput o perioada, in care si mie mi se potriveste de minune aceasta zicala.Mai stiu, cel putin eu, ca Domnul Hristos ne spune:Nu va lipiti inima de lucrurile acestea pamantesti, care sunt trecatoare.Iar eu seaman in continuare: Izma, chimin si marar, doar pentru trupul acesta.M-a cuprins euforia asta cu casa din tara.Deocamdata ea a luat fiinta doar pe hartie.M-ai esta pana va lua fiinta si in realitate.Dar... insfarsit Dumnezeu, impreuna cu timpul,le rezolva pe toate.Si dupa cum va spun m-a cuprins aceasta euforie,si deja stiu cum  vreau sa arate bucataria, dormitorul,curtea, gradina etc.Pe aia o vreau alba, pe ceialalta neagra,si eu tot vreau, si vreau...
Doar lucru asta mi-a pus si cusatura in mana de vreo doua zile(e pentru casa din Romania).Partea decorativa mi-a intrat cu totul in sange.Desi, toata ziua ii spun sotului ca vreau sa fie cat se poate de simplu, dar... cu gust.Cu toate ca ne aflam in perioada postului,cand inima trebuie lipita mai mult ca niciodata de Dumnezeu, iar vremile sunt asa cum sunt, na! pe mine ma preocupa decorarea casei.
Aseara m-am asezat frumos la rugaciune, si, parca cu greu imi adunam gandurile.Cu toate acestea imi doream sa ma concentrez asupra lucrurilor reale nu cele din irealitatea mea.Ma gandeam la tata...la copii, in sensul ca trebuie sa insist cat se poate de mult pentru ei, in rugaciune.Stiam ca inima doreste una, dar mintea parca era absenta.Aflandu-ma in starea aceasta de lupta, asupra concentratiei, ii spun Domnului sa-mi vada starea si poate imi va da un cuvant din carte care sa mi se potriveasca.Am parcurs rugaciunea pana la sfarsit, si apoi am luat Biblia, si am deschis-o aleatoriu, pentru ca cerusem cuvantul din partea  lui Dumnezeu.Iar cuvantul imi spunea asa:
"Cereti si vi se va da; cautati si veti afla;bateti si vi se va deschide.
Ca oricine cere ia, cel care cauta afla,si celui care bate i se va deschide."
Dumnezeu din mila Lui cea mare, imi vorbea din Matei cap.7:7-11.Am citit capitolul pana la sfarsit, si asa mi-a uns sufletul...
E frumos, vi-l recomand sa-l cititi.Acum, versetele "cereti si vi se va da"....mi-au umplut inima si mintea de mirare si bucurie,si asa am adormit ca scaldata!
Va urez bucurii!


11 comentarii:

darul din inima noastra spunea...

draga Corina, DACA NU CEREM, NU PRIMIM

Pr.Victor spunea...

Da, Histos a mai spus: "indrazniti, Eu ma biruit lumea". Pe de alta parte tot El le-a spus apostolilor cand au cerut a sta de-a stanga si de-a dreapta:"nu stiti ce cereti".
Apoi leprosul a zis: "Doamne, daca VOIESTI, poti sa ma vindeci", ceea ce inseamna ca trebuie sa vrea Dumnezeu sa ne dea un lucru anume, mai ales cand meritam acest lucru.
Si pentru ca in aceste momente Corina este in oaresce dubiu, trebuie sa stim cu totii ca nu e un pacat sa-ti doresti un cuibusor in care sa te bucuri de binecuvantarea lui Dumnezeu alaturi de cei dragi. Si chiar daca suntem in post, trebuie sa implinim si cele trupesti si cele duhovnicesti in asa fel incat sa fim bineplacuti si inaintea lui Dumnezeu, si inaintea oamenilor si chiar inaintea propriilor nostri ochi.
Asadar Corina, cu Dumnezeu alaturi toate-s spre biruinta.

corina spunea...

Adriana desigur asa este.

corina spunea...

Parinte multumesc!Imi pare bine ca sunteti prin preajma,si de ce nu sa si corectati acolo unde este nevoie.Cred ca pentru toti conteaza sa ajungem pe drumul cel bun.
Sa aveti o zi cu pace de la Domnul,Doamne ajuta!

Irina spunea...

Corina, te inteleg tare bine. Si noi ne-am luat teren, acum finalizam proiectul de casa si sper sa ne ajute Dumnezeu s-o construim cat de curand.Si eu am aranjat mental fiecare camera si fiecare coltisor de curte :))

corina spunea...

A, deci nu sunt singura!Ok.:)

IrinaBohemianDance spunea...

E o adevarata placere si incantare sa treci pe aici!!De fiecare data ,citindu-ti postarile, simt ca ma incarc cu energie pozitiva!!

O zi frumoasa ca tine,

Irina

preotolteanudorin spunea...

sa va ajute Dumnezeu in realizarea casei mult dorite, iar cu credinta si rugaciune se va implini. peisajul e superb. casa o sa arate foarte frumos in acel spatiu deosebit de frumos.multa sanatate!

corina spunea...

Buna Dorin, ne silim, ne silim.Doar cu nadejdea sus vom birui. O dupa amiaza frumoasa!

Cristina spunea...

Me gustó mucho tu blog...no pude leerlo... si tuvieras el traductor podría disfrutarlo mejor.
Me hago tu seguidora , vloveré prontito!!

Te invito a pasar por mis blogs
cristinalaaldeacountry.blogspot.com
y
laaldeacountry.blogspot.com
Te espero!!
Un abrazo de osa!!!

Anonim spunea...

of draga mea, daca ai stii ca la fel simt si eu deseori. atat de greu este sa imblanzim inima asta!!d-abia, d-abia ce poti pune frana.
te imbratisez!