luni, 10 ianuarie 2011

Biletele de lauda

Biletelele de lauda sunt pe cat de simple pe atat de  importante.Aduce bucurie oricarui membru din familie fie el mai mic sau mare.Am observat ca fetele mele primesc biletele de la diferite colege de clasa prin care le marturisesc diferite mesaje.Acestea sunand cam asa : esti frumoasa, te apreciez, te consider prietena...etc.
Sa nu spun ca sunt si foarte animate. Sunt desenate mai ales inimi, flori,buze zambind si deosebit de colorate.
Mi-am dat seama abia acum cat sunt de importante aceste biletele mesajere pentru ele.Aceste biletele le pastreaza in cutii de carton dar pana ajung in cutie stau mult timp pe perete sau pe biroul de lucru al lor.Nici odata nu mi-au trezit interes aceste biletele.Desigur le citeam sa vad despre ce este vorba le impatuream si atat nimic mai mult.
Ieri fiind zi de Duminica programul de dimineata era stabilit ca de obicei mersul la Biserica.Vreau sa specific ca noi femeile din familia noastra avem obligatia ca vestimentatia noastra sa fie una speciala Dumunica si in Sarbatori mai ales cand participam la Sfanta liturghie si la adunarea de dupa amiaza.Cu alte cuvinte sa reiese ca suntem femei. 
Iulia si-a ales sarafanul de culoare gri cu danteluta in partea de sus.Fiind iarna si rece mai intai a adaptat o bluzica  cu maneca lunga pe dedesubt.Cand si-a pus cizmulitele si paltonasul mai scurt i-au dat asa un aer de adolescenta.Si-a asezat posetuta pe umar iar eu in urma ei zambind.(am gandit multe)







Acum sa revin la biletelele de la inceputul postarii.Sa stiti ca suntem invatate sa purtam mai mult pantaloni pentru comoditate.Si cu greu am acceptat aceasta decizie a imbracamintei feminine.Dar trebuia sa facem si acest pas.Patrisia nu este o problema a rochitelor pentru ca de cand am avut-o am obisnuit-o in ele.
Si pentru a o incuraja pe Iulia spre eleganta feminina am decis sa-i las un biletel pe masuta din camera.

Am decupat cateva floricele colorate.



Dupa care am scris mesajul si am aplicat floricelele.







Aceste biletele pot fi la indemana oricui.Mai ales in timpuri critice ale adolescentilor nostri.Sa incercam
 sa-i castigam de partea noastra a familiei.Sa le aratam dragostea pe care ei cred ca o pot avea mai mare in grupul de prieteni.Ei si cu acest prilej a luat fiinta aceasta postare. Sper ca nu v-am plictisit.
      Va doresc sa daruiti cat mai multe biletele de lauda adolescentilor vostrii!!!!!!

24 de comentarii:

Dana spunea...

Felicitari pentru idee! Din pacate nu mi-a trecut asa ceva prin cap la timpul potrivit. Zici ca merge la orice varsta? O fi mergand si la studente?

Creando con graciela spunea...

Hola Corina que bello todo lo que mostras, me encanto. Desde SALTA, AGENTINA POR UN AÑO 2011 CON ÉXITOS, un beso GRACIELA

@irina_sweet_home spunea...

Corina, ce idee draguta!ma gandesc s-o aplic pe sotul meu deocamdata, ca fetele nu stiu sa citeasca :)). Cred ca si sotii nostri au nevoie de incurajari si aprecieri.

Loredana spunea...

super idee! trebuie sa mi-o notez undeva sa nu uit sa aplic cand vor creste.
eu deocamdata le spun, dar puterea cuvantului scris e mult mai mare, are alt impact.

corina spunea...

Dana desigur ca merge oricarui membru din familie fie el chiar si un student iscusit.:)
Nu cred ca nu o sa mearga...
Incurajarile pe timp dificil precum si laudele sunt binevenite oricui!!!!

corina spunea...

Graciela gracias por tu comentario.Se que el traductor no va muy bien, pero si as entendido algo esta bien.Un abraso para ti amiga!!!!

corina spunea...

irina linistita poti sa aplici biletelele si sotului tau.Putem aduce multumiri, incurajari, laude si... tot ce e frumos.

corina spunea...

Loredana sa nu uiti pana atunci.Dar oricum cred ca ai pe sotul tau pe care poti sa faci proba.:)

Luminița spunea...

Ce dragut biletel ai facut! Si eu in copilarie-adolescenta ii scriam mamei in biletele "esti foarte atragatoare astazi" :-))) mi se parea foarte interesant cuvantul asta, fara sa ma gandesc prea mult la intelesul lui. Oricum pe mama o bucurau foarte mult complimentele mele transmise astfel. Chiar am sa mai fac asta data viitoare cand voi merge la ea...:-)
Multumesc ca mi-ai adus aminte de biletele!

Oana Dumitriu spunea...

Corina,baiatul meu obisnuieste sa faca un fel de felicitari pentru colegele de la gradi pe care le place in mod deosebit.Deseneaza pe ele inimi,flori,chiar si mere(am scris la un moment dat o postare pe blog despre asta).Acum constat ca obiceiul asta nu e chiar izolat si chiar sunt incantata sa-l descopar si la voi.Felicitari pentru biletel,arata tare fain.Pupici!

Liliana spunea...

Ai dreptate, Corina, pozitiv trebuie sa incepem totdeauna constructia sufleteasca, iar cea cu adolescentii e foarte delicata...apreciez ideea ta:)

KaBea spunea...

Chiar e faina ideea.Copiii sunt foarte ingeniosi si mi-e tare drag.Pupici.

PiArte spunea...

La multi ani, Corina! Bine te-am regasit:) draguta ideea biletelelor:)

corina spunea...

Luminita tare mi-a placut mesajul pe care il dedicai mamei tale si credema sunt sigura ca il merita.chiar m-ai induiosat!:)

corina spunea...

Oana daca nu ma insel cred ca postarea cu felicitarile desenate de fiutul tau ai avut-o in luna Decembrie.
Probabil ca biletelele acestea circula prin toata lumea!!!!:)

corina spunea...

Liliana ma intovarasez cu tine.Suntem amandoua pe aceeasi pista.Dar sa tragem nadejde la Bunul Dumnezeu ca vom putea trece cu brio peste anii acestia cu "tepi" ai adolescentilor nostri.:)

corina spunea...

Bea asa este.Iti sugerez ceva....pregateste-te ca si pe tine te asteapta sa fii autoare de biletele.....:)

corina spunea...

Cristiana bine ai venit si poposit pe teritoriul biletelelor.E drept ca nu ne-am "vazut" demult.... dar eu va am in suflet pe toate!
De Joia trecuta si pana ieri nu am deschis ordenadorul.Am fost rupta cu totul de spatiu virtual.Nu stiu parca nu mai pot stoarce timp......

IrinaBohemianDance spunea...

Minunata idee,Corina!O voi pune si eu in aplicare cat de curand...

Imbratisari,

Irina

Unknown spunea...

Daca vrei sa faci bani din ceea ce scrii, incearca Blogmoney si inscrie-te!
http://aff.blogmoney.com?aid=2647&acid=223

elena marin-alexe spunea...

Eu obisnuiesc de multa vreme sa folosesc acest gen de biletele.
Ajuta!

corina spunea...

Elena am observat si eu dar nu credeam ca au atata efect!!:)

Mariana spunea...

Foarte frumos, Corina, obiceiul bileţelelor...sunt ca o atingere delicată, ca un zîmbet suav, o mărturisire discretă a dragostei sau aprecierii.

adriana spunea...

Felicitari pentru idee. si sa stii ca toata opostarea mi-a placut: e foarte feminina.