miercuri, 27 februarie 2013

Martisoare

Am pregatit si noi cateva martisoare pentru ziua de 1 Martie.Piesele sunt hand-made iar noi am lucrat doar snurul manual. Cum traditia martisorului se face doar in partea de est a Europei, am asezat pe o coala alba cateva cuvinte in limba spaniola in care am explicat putin acest obicei al nostru al romanilor.
Vineri urmeaza sa-l expun impreuna cu un sobor de martisoare la locul unde merg la munca.Cred ca oricate explicatii ai putea expune cuiva strain despre o traditie pe care o ai insamantata in suflet din copilarie, nimeni nu ar intelege sentimentul de bucurie pe care il avem doar noi cei care il purtam si incercam sa-l ducem mai departe.
Martisoarele sunt simple si duc cu ele simbolul multumiri, pacii, puritatii, bucuriei etc.Mai avem inca de facut snururi asa ca ne retragem spre a le putea termina pana la ziua cu pricina.
Sa aveti o zi faina!

15 comentarii:

Iuliana M. spunea...

Foarte frumos gestul tau, Corina. Eu cred ca va fi bine primit si va bucura destinatarii. Martisoarele sunt tare frumoas alese, pot fi purtate ca si pandantiv cu un lantisor potrivit. Spor la mesterit!

Loredana spunea...

Foarte dragute sunt martisoarele! :)

Anonim spunea...

deosebite!!sigur vor fi apreciate,felicitari!!!cristina

Taniuşa spunea...

Foarte frumoase martisoarele Corina
Ai o nominalizare la mine pe blog

Pr.Victor spunea...

Spor să aveţi Corina, pe de o parte spre bucuria voastră, pe de altă parte pentru a le arăta spaniolilor cum întâmpinăm noi primăvara. :)

elena marin-alexe spunea...

Imi plac mult martisoarele tale, Corina! Sincere urari si binecuvantari, draga mea!

MARIA spunea...

Îmi plac mult cheile!

Mihaela Dămăceanu spunea...

Foarte, foarte drăguţe!

corina spunea...

Dragii mei sunteti tare tare dulci la vorba. Multumesc si eu pentru comentariile lasate, si va doresc la toti un Martie minunat!!!

Mariana spunea...

Abia aştept să ne spui cum au fost primite mărţişoarele tale...! :)

Nicol spunea...

Sa aveti o primavara frumoasa, fete frumoase si harnice!Martisoarele acele gingase pe care le snuruiti sunt mai frumoase decat multe altele de pe piata!

corina spunea...

Mariana, Nicol sa stiti ca nu m-am asteptat la trecerea martisoarelor asa de repede.
Le-am dat in dar iar doamnele farmaciste au fost foarte entuziasmate.Toate si-au prins martisorul in piept si erau tare mandre cu primavara in suflet. :)
Va multumesc!

Ana Maria spunea...

Superbe! Te pup!

Rodica Botan spunea...

Asa am eu simtamintul ca pe orice pui tu mina se face un lucru fain...mi-ar fi placut sa fim vecine. As fi invatat multe de la tine si am fi luat cafeaua impreuna des...

corina spunea...

Ooooo Rodica cred ca ne aveam bine :))))
O zi faina si mersi de popas!