joi, 9 septembrie 2010

Un nou an scolar


Cu cei mai repezi pasi se apropie ziua inceperii unui nou an scolar. Cei cu mai multi copii stim pregatirile care ne asteapta. Anul acesta Patrisia porneste in clasa I. In urma cu o zi am cumparat cartile pentru ea. Nu stiu care e sistemul de acasa dar aici cartile trebuiesc cumparate in fiecare an.


                                              
Acestea sunt cartile Patrisiei si nu sunt putine. Scoala la care merge Patrisia este bilingüe. Asa ca pe langa materia de engleza mai are introdusa si cunostintele mediului natural tot in engleza. Astazi am avut sedinta cu parintii a caror copii merg primul an scolar. O alta diferenta este aceea caci incepand anca din clasa I copii au profesori diferiti la fiecare materie. Cu acestia merg doi ani dupa care schimba din nou profesorii cu alte cuvinte nu sunt invatatori care duc pe copii cei patru ani cum ne ducea pe noi Invatatorul.Nerabdatori sa vedem ce gasim nou am inceput sa le rasfoim......
                                                     









Nu stim ce ne asteapta pe viitor insa o sa chemam pe Domnul sa ne calauzeasca in acest nou inceput de an scolar!
Va doresc o dupa amiaza frumoasa!

12 comentarii:

Simona spunea...

Multa bafta copiilor in noul an scolar si in special pentru patricia care este novice.
Pot sa-ti spun ca si noi avem mari emotii pentru ca imi voi duce si eu baietelul la gradinita, care a stat timp de 3 ani langa mami si...acum poate ca stii ce ma asteapta.

Va pup si spor la invatat.

Ana spunea...

draga mea, aici, chipurile e gratis, dar copiii primesc asa niste jerpelituri de manuale incat parintii sunt nevoiti, saracii sa le cumpere. Ca nu toti reusesc sa inlocuiasca mizeriile primite din scoli,e adevarat,dar cei mai multi incearca,de dragul copiilor lor. Mie,ca diriginta imi e rusine in fiecare an ca nu numai ca sunt vechi,dar nici nu sunt de ajuns si fac o gramada de artificii ca macar un manual sau 2 sa aiba fiecare copil nou, am ajuns sa le dau intrebandu-i pe ei cum vor sa facem, ei propun niste biletele cu da si nu si cam asa amajuns sa le dam,e strigator la cer. iar ministru' nostru acum cumpara papusi handicapate pt gradiinite si de manuale tot nu are bani.
Hai ca am facut roman,insa sumt extrem de revoltata cand vine vorba de invatamantul gratuit din ro
Mult succes fetitei in clasa I
Domnul sa o aiba in paza LUI

maría cecilia spunea...

Hola Corina, your daughter is so cute... and so nice knowing you have kids at school... mine are at the university, they are grown up now!!
cariños,
maria cecilia

Liliana spunea...

Corina draga, mult succes prea tinerei elevei, Maica Domnului sa-i fie alaturi.
La noi manualele sunt gratuite, insa sunt asa de vechi si depasite, adica nu respecta programa incat, cam in fiecare an cumparam manuale la care se adauga culegeri si caiete speciale, plus multe altele de care imi voi aminti de luni :(
Sunt probleme mari la scoala romaneasca. Domnul sa aiba mila de noi.

corina spunea...

Simona iti multumesc pentru vizita si pentru urare la fel urez si eu lui Sorinel nu cred ca o sa ai probleme pentruca stii cum sunt copiii se acomodeaza si se integreaza destul de repede.Oricum de acum ai baietel mare....
Domnul sa va binecuvante acest prim inceput de an al gradinitei!
Un an usor!

corina spunea...

Ana si Liliana cred ca e greu in scoala romaneasca aici totusi conditiile sunt mai bune.Cu toate acestea materialul scolar este suportat de parinti.In fiecare an se schimba profesorii si in functie de hotararea lor se cumpara cartile dupa editura ceruta.In privinta aceasta cred ca peste tot e o mafie ca altfel nu stiu cum sa ma exprim.Cartile Patrisiei au costat 180 Euro.Uniforma si celelalte rechizite 120.Deci 300 Euro pentru un copil.Cu cat merg in clase mai mari pretul se ridica.Lui Bogdan i-am cumparat o carte si un caiet special care au costat 40 Euro.Am avut noroc ca celelalte le-a primit de la o fata cu un an mai mare,si aceasta pentruca profesorii au tinut cont ca suntem in criza si nu au schimbat editura.Stau si ma intreb ce fac parintii care nu au servici sau sunt in somaj?
Cred ca viata e tot mai complicata........

Mallynna spunea...

Multa bafta celor mici in noul an scolar >:D<

corina spunea...

Mallynna multumesc mult! Esti o dulce!
Domnul sa te binecuvante!

IrinaBohemianDance spunea...

Succes si numai note bune in noul an scolar!

Imbratisari,

Irina

corina spunea...

Irina multumesc si la fel iti doresc si eu tie pentru copii tai.Iti trimit binecuvantari!

QDO spunea...

Un an scolar cu putine griji si multe satisfactii!

corina spunea...

Qdo multumesc mult speram sa fie asa
Noapte buna!