vineri, 3 septembrie 2010

In convietuire nu-i bun nici abuzul nici refuzul

Iata acum o descriere sumara a greselilor de convietuire si legat de ele, urmarile lor inevitabile, care te asteapta in fata si ti se aseaza in brate.
Sistemul nostru nervos, ca sa serveasca solicitarile vietii in bune conditii, are nevoie de o buna si corecta functionare a glandelor noastre endocrine. Glandele acestea sunt insirate in numar de 7-8, pe toata verticala staturii noastre. Doua glande sunt in cap, responsabile de comenzile si cu modul de functionare al tuturor celorlalte. Acestea din cap sunt sensibile, adica lucreaza in consonanta cu conceptia ta de viata, in care te integrezi trup si suflet. Pentru o clarificare pe scurt a rosturilor acestor doua glande din cap, ca sa functioneze intr-un fel sau altul, e destul sa dau un exemplu  a doua conceptii de viata diametral opuse: intr-un fel vor lucra aceste glande de comanda asupra tuturor celorlalte glande din subordine cand te integrezi in turma lui  Epicur [n. ed.: Epicur spunea ca fericirea se dobandeste prin cultivarea placerii] si altefel vor conduce iconomia endocrina cand te integrezi in turma lui Hristos.
  Sarim peste aceste glande de pe verticala omeneasca si ne oprim putin la cele sexuale. Aici-i aici! s-o luam fugitiv cu putina biochimie endocrina. sexele (barbat si femeie) se cauta la maturizare unul pe celalalt, trecand peste orice barriere, a le orcui.
Constitutional, natura barbatului are o glanda in plus fata de femeie: prostata. Aceasta glanda spune foarte multe lucruri in iconomia vietii si in interpretarea corecta a foarte multe necazuri in familie (pentru clarificare, trebuie spus si numele produsilor de biosinteza ale glandelor: hormonii. Acestia sunt substante de biosinteza, produse de glande si varsate in circuitul intern al sangelui, cu ajutorul caruia circula prin tot organismul, ei avand rol in activitatea si activarea sistemului nervos, deci a tuturor organelor, in scopul de a mentine organismul intreg si in bune conditii de viata interna si externa) Iata din tainele prostatei: aceasta sintetiziaza saruri ale acidului glutamic, substante absolut necesare sistemului nervos, atat al barbatului cat al femeii. Dar nu le prepara decat barbatul! Aici este explicatia, fundamental biologica, in temeiul careia femeia este atarnatoare de barbat. Fara substantele lui endocrine, ea se degenereaza nervos, mintal, etc.  Aici incepe  sa se inteleaga de ce au urmari nefaste si abuzul si refuzul.
  Daca aceste substante extrem de valoroase pentru iconomia vietii in bune conditii a sistemului nervos sunt risipite pe placerea de care nu te mai saturi - atunci incep sa apara urmarile. Abuzul pagubeste pe barbat de necesarul de substante glutamice a  sistemului nervos (15 miliarde de neuroni) si incep  fenomenele de carenta nervoasa, care pot ajunge pana la slabirea totala a functiei mintale. S-au vazut atari cazuri de tampenie a mintii si a pierderii totale a memoriei, fara sa fie si alte boli in organism. Respectivul era suprasolicitat iar el s-a predat. Urmarile sociale se inteleg.
  Refuzul pagubeste pe femei unul din refuzurile obisnuite este acela "intemeiat" pe stavilirea numarului de copii. Modalitatea aceasta este viciul "onaniei" cu femeie. Pagubesc amandoi - paguba biologica ce se resimte in sanatatea amandurora.
  Mintirea, trisarea, ferirea (sunt unul si acelasi viciu), duce in mod normal la o nervozitate si la o nemultumire fata de altul, pe care natura in nevinovatia ei cauta sa o remedieze. Si cum o remediaza? Cautand fiecare alt partener, ca sa nu falsifice convietuirea.In fond e o rezolvare gresita, vinovata fata de unitatea de dragoste a Tainei Cununiei.Deci daca o femeie greseste cu altcineva,de vina ( de trisarea lor) e " ferirea" sotului.
In majoritetea cazurilor de necredinta a femeii e de vina sotul , ca nu si-a umplut casa de copii.Deci cine fuge  de copii, fuge de responsabilitate.Si unde fuge?In iresponsabilitate.Cand insa iti iei raspunderea de a rodi copii,Stapanul vietii iti va ajuta sa ai si ce le da de mancare si-ti va asigura si cinstea casatoriei.
Deci nici abuzul nici refuzul ci o dreapta socoteala si o convietuire corecta si cinstita.
                                      
                             (Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina)
                                              ( Va urma)  

Niciun comentariu: