joi, 2 septembrie 2010

III. O alta durere: paguba in curte, in agoniseala voastra



   Si acum iata pricinile pentru care Dumnezeu trimite pocania aspra avutului nostru.
1)  Unii din stapani dracuie vitele si atunci sa nu se mire daca i se implineste cuvantul, caci da Dumnezeu dupa        
   cuviantul lui.
2)  Lucreaza Duminica. Daca Dumnezeu n-a lucrat Duminica, nici tie nu iti este ingaduit ca sa lucrezi si daca vei lucra, vei pierde nu numai ceea ce ai lucrat duminica ci si ceea ce ai lucrat in cursul saptammanii. Sa nu ascultati de sfatul nimanui cand este vorba de cinstirea Duminicii. Fiecare isi are socoteala lui, tu insa ai un suflet. Caci va veni vremea sa dai socoteala! Da, va veni si acea vreme.
3)  Si mai are paguba cel ce se uita la agoniseala sa ca la ochii din cap. Si-a lipit inima lui de lucruri pieritoare. Pentru altceva a dat Dumnezeu inima, nu ca sa ti-o impotmolesti cu gunoiul lumii, ci ca sa ti-o indrepti spre Tatal cel din ceruri. Pe El sa-l iubim, de El sa ne lipim inima, caci neasemanata este plata pe care ne-o da Dumnezeu, fata de cea data de lume. De aceeea nu-ti lipi inima ta nici de propii tai copii, caci, de-i patimi durere in cele iubite peste masura, cine te va mangaia?
4)  Ai cumparat din mana rea, din mana patimasa, din mana care a furat sau de la unul care a curvit. De aceea mai inainte de a o amesteca cu ale tale, da-i putina apa sfintita, cu faina. caci sa stiti, pacatele trec si asupra pamantului pe care-l calci si asupra vitelor.
5)Apasa blestemele parintilor sau a altuia asupra casei tale si asupra ta.
6)  Omoruri sau sinucideri facute in curtea ta, sau, ce este si mai des, copii lepadati si ingropati ici-colo , ba in gunoi, ba lamga o altoaie. Lepadarea copiilor este pacat strigator la cer la cer.
7)  Stapanii au pacate nemarturisite din tinerete sau mai pe urma si nu le-au ispasit, ca nu-i destul sa le spui sub patrafir, trebuie sa le si ispasesti de buna voie. De aceea vine bataia liu Dumnezeu asupra voastra, peste tot. pe camp, peste vite si peste tot lucrul mainilor voastre.

                        (Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina)
                                              Va urma...

4 comentarii:

Liliana spunea...

Ce cuvant cu putere are Parintele Arsenie! Multumesc , Corina draga , pentru cuvantul de azi!
Te imbratisez cu mult drag!
Am citit toate episoadele si urmaresc cu interes totul:)

corina spunea...

Daca ascultam cuvantul lui avem numai de castigat.Liliana iti multumesc pentru interesul acordat.Si eu te imbratisez draga mea!

elena marin-alexe spunea...

Daca ar asculta Cuvantul lui Dumnezeu, n-ar mai veni urgiile peste fiii neascultarii!
Fii binecuvantata Cori draga!

corina spunea...

Elena multumesc si iti doresc numai bine!