marți, 21 septembrie 2010

Din fericirea lumeasca iese stresul lumesc

Cu cat oamenii se indeparteaza mai mult de viata cea simpla, fireasca si inainteaza spre lux, cu atat creste si nelinistea din ei.Si cu cat se indeparteaza mai mult de Dumnezeu , este firesc sa nu afle nicaieri odihna.
Din traiul cel bun lumesc , din fericirea lumeasca iese stresul lumesc.Educatia exterioara cu stres duce in fiecare zi sute de oameni ( chiar si copii mici) la psihanalize si la psihiatri si construeste mereu spitale de boli psihice si instrueste psihiatri, dintre care multi  nici in Dumnezeu nu cred,nici  existenta sufletului nu o primesc.Prin urmare cum pot acesti oameni sa ajute suflete, cand ei insisi sunt plini de neliniste? Cum este cu putinta  ca omul sa mangaie cu adevarat, daca nu crede in Dumnezeu si in viata cea adevarata, cea de dupa moarte, cea vesnica?
Oamenii incearca sa se linisteasca cu calmante sau cu teorii yoga, si nu vor adevarata liniste, care vine atunci cand se smereste omul si care aduce mangaierea dumnezeiasca inauntrul lor.
Cand vedem un om cu o neliniste mare desi le are pe toate-nu-i lipseste nimic- atunci sa stim ca ii lipseste Dumnezeu.In cele din urma oamenii sunt chinuiti si de bogatie, pentruca bunurile lumesti nu-i implinesc sufleteste; sufera un chin indoit.Cunosc oameni bogati care au de toate si nu au nici copii, si tot se chinuesc.Se plictisesc de somn,se plictisesc de plimbari, sunt chinuiti de toate." In regula", ii zic unuia, daca ai timp liber, fati cele duhovnicesti.Citeste putin din Evanghelie."Nu pot" imi spune." Fa un bine, dute la un spital si mangaie un bolnav". "Cum sa merg pana acolo?" raspunde. "Si de ca sa fac aceasta?" . " Dute ajuta pe vreun sarac din vecini". " Nu nu ma multumeste nici aceasta", spune.Sa aiba timp liber sa aiba o gramada de case, sa aiba toate bunatatile si sa se chinuiasca!Infricosator!Stiti cat astfel de oameni exista?Si daca nici nu lucreaza, ci isi trag veniturile numai din averile lor, atunci sunt cei mai chinuiti oameni.

                               ( Cu durere si dragoste pentru omul contemporan)
                                                Paisie Aghioritul)


                          O zi linistita va doresc tuturor!

15 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Eh, omul contemporan este prea stresat si prea indiferent la asemenea comori de suflet!

corina spunea...

Si daca stam sa ne gandim ca le avem la indemana in fiecare zi....
Insusi Dumnezeu ni le-a pus la indemana sa putem face binele in tot momentul.Draga Elena o imbratisare!

Luli spunea...

Corina draga, daca te impotmolesti la zacusca anunta ziua cand o faci si eu voi fi pe receptie sa te ajut .
Numai bine!

corina spunea...

Luli multumesc frumos sper sa nu am probleme oricum osa te anunt daca se intampla ceva....Multumesc inca o data! Esti o dulce!
Domnul sa te binecuvante!

Luli spunea...

Sunt pe faza draga mea si astept doar semnalul cand te apuci.
O zi cu multe impliniri sufletesti!

Liliana spunea...

Cata dreptate are Cuviosul Paisie, il iubesc pe parintele, imi sunt tare dragi cuvintele Sale!
Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ne simplificam viata!

kis spunea...

ceea ce nu poate spune nici cuviosul paisie si nici un alt om este ce a spus Hristos:
,,veniti la mine toti cei truditi si-mpovorati si Eu va voi da odihna,,..
fii binecuvantata!

corina spunea...

Luli multumesc!Sa ai o zi frumoasa!

corina spunea...

Liliana si eu il am la suflet.Tare ma linistesc cuvintele lui si le simt puterea!Iti doresc bucurie!

corina spunea...

E adevarat ca tot ce a spus Domnul Hristos nu poate spune altcineva.Insa tot Domnul Hristos ne-a lasat repere pe Sfintii nostri inaintasi care au calcat pe urmele Lui,care s-au jertfit prin martiriul lor tocmai ca sa poata ajunge credinta pana la noi in zilele noastre.
Iar noi intr-o anumita parte le datoram multumiri pentruca s-au ingrijit prin rugaciunile lor si jertfa lor si de noi.
Domnul sa rasplateasca cu viata vesnica tuturor acestor Sfinti iar pe noi cei mai slabi sa ne miluiasca cu bunatatea Sa.

maría cecilia spunea...

Dear Corina, lot to think about... so sorry the translation is not good so I can´t really understand everything.
cariños,
maria cecilia

IrinaBohemianDance spunea...

Hola,Corina!

M-am incarcat de energie citind acest articol!!Gasesc atata adevar in tot ceea ce ai scris...Chiar nu avem nevoie de atata bogatie materiala pentru a fi fericiti ,mai degraba o bogatie spirituala,ne-ar fi mult mai de folos...Ce e interesant e faptul ca alergam toata viata sa ne facem o situatie materiala si in final sfarsim la fel,plecam toti cu aceeasi zestre.

Un sfarsit de saptamana minunat!

Irina

.✿*E LENA*✿. spunea...

Mulţumesc de vizită draga mea
şi cuvintele frumoase lăsate la mine pe blog.
Să ai un sfârşit de săptămână
excelent!
Te pup şi te mai aştept
în paradisul meu...

Anonim spunea...

Daca cu adevarat vrei sa respecti voia Dunezeului, citeste bine cele zece porunci si fi atetnta ce spune acolo si o sa vezi ca nu respecti precum scrie. Scoate idolii din viata ta icoane lucrui care suntfacute de oameni si te inchini lor. Bafta in viata si sa nu uiti ca este un Dumnezeu si El conduce tot, nimeni altul.

corina spunea...

Draga Anonim pot sa-ti spun ca icoana nu este un idol ci este chipul Domnului meu Isus Hristos in ea si a Maicii Preacurate si a tuturor Sfintilor care la randul lor s-au martirizat pentru ca sa poata inainta credinta pe pamant pana in zilele noastre.Sunt multe alte lucruri care noi singuri intradevar ni le facem idoli.Si anume:
Placerile care le aducem trupului acestuia.Televizorul, bautura, fardurile,vopselele femeiesti, bijuteriile,fumatul,inclusiv gandurile noastre trufase,mandria,prefacatoria, vorbirea de rau si judecarea aproapelui sunt toti atatia idoli pe care ii crestem si hranim in inimile noastre.
Domnul sa ne ajute sa luptam contra idolilor care cu adevarat sunt stapanii inimi si nu contra icoanei cu chipul lui Hristos Domnul nostru!