miercuri, 1 septembrie 2010

II. Vrajba in casa


                                   

Ascultati pricinile pentru care au vrajba si ce sa faca ca sa nu le mai aiba.Vrajba in casa vine din pacate.Toate isi au izvorul in pacate.Neaparat vine vrajba in casa, daca:
 1. Casatoria s-a inceput cu stangul, adica cu desfranarea.
 2.Sotii traiesc in casatorie nelegitima sau fara cununie bisericeasca.Este un prim pacat pe care toti il platesc cu vrajba.De aceea toti trebuie sa intre la cumintenie si sa se legiuiasca daca sunt asa.

 3.Din curvii nemarturisite facute inainte sau dupa casatorie.Astfel au intrat intr-o casa noua cu o pecete draceasca pe trupul si pe sufletul lor si pentru ca nu s-au marturisit,acel pacat are sa le sparga casa,tocmai ca n-au omorat pe diavolul, care este cel care face acest lucru.
 4. Lacomia de avere a unui parinte cand si-a maritat fata sau si-a casatorit feciorul.O asemenea casatorie nu tine,pentru ca s-a facut cu o lucrare a diavolului.De vei marita fata ta numai pentru avere,casatoria lor va sfarsi  cu vrajba si cu spargerea casei aceleia.Prin urmare, cumintiti-va parintilor cu sfaturile,cand va maritati fetele sau va insurati feciorii.
 5.Nepotrivirea de varsta.Sunt parinti care-si marita fetele la 14-16 ani,iar la 18-19 ani fata lor este vaduva si inca cu copil.Aceasta din cauza nepotrivirii de varsta,caci ce poate face o fata asa tanara in fata unui vlajgan,om in toata firea.Aceasta diferenta mare de varsta este un pacat inaintea lui Dumnezeu. Si din cauza aceasta, casa aceea nu tine ci se sparge si in aceste cazuri parintii trebuie sa recunoasca ca au dat un sfat prost.
 6.Din negrija de suflet a celor din casa,din negrija de spovedanie, de Sfanta Impartasanie si de randuielile Bisericii, care sunt poruncile lui Dumnezeu,care daca nu se pazesc,pazesc pe ale diavolului si nu pot sa aiba liniste.
 7.Din petrecere fara post.Cei ce se umplu de manie sunt cei plini de fiere, care se inmulteste in corpul omului,atunci cand mananca carne multa si nu posteste.Plin de fiere fiind,te umpli de manie si astfel isi sar in cap unii la altii.Asa pentru o vorba cat de neinsemnata, pentru o bucata de lemn ce nu e la locul ei, i-i sare in cap celuilalt.
 8.Si o ultima pricina este desfranarea sotilor.Dar sotii cum desfraneaza cand sunt legiuiti?Asa bine caci nu mai tin seama de miercuri,de vineri,de zilele postului si de sarbatori.Nu mai tin nici o randuiala SI BATE DUMNEZEU NERANDUIALA CA SA SE FACA RANDUIALA.
                                                ( Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina)

                                                       Va urma

4 comentarii:

IrinaBohemianDance spunea...

Asa e!Toate nenorocirile isi au originea in pacat ,iar daca acum suntem unde suntem este pentru ca respectam prea putin poruncile lui Dumnezeu si randuielile Bisericii...

Urmaresc cu interes,

Irina

elena marin-alexe spunea...

Benefica postarea ta, sper sa fie citita de muli 'ochi'.Fii binecuvantata Cori!

corina spunea...

Irina multumesc!

corina spunea...

Elena din pacate aceste lucruri le cunoastem destul de putin si noi care credem ca suntem cat de cat pe calea Domnului dar cei care nu-i intereseaza viata crestina?Doresc si eu sa fie citite aceste postari in primul rand de cati mai multi tineri pentru a nu repeta greselile noastre a celor mai trecuti.
Iti multumesc pentru coment si te mai astept.Domnul sa te binecuvinteze!