sâmbătă, 15 mai 2010

Musca si albina

Odata undeva am citit o frumoasa parabola scurta dar cu mare inteles.Am invatat-o si am plecat cu ea sa "cuceresc "pentru Domnul inimi frante acolo printre tinerii aflati internati in sectia psihiatrie.Tineri fragezi cazuti in cursa celui viclean ,atrasi de placerile lumesti ai veacului acestuia:tigari ,alcool,discoteci,droguri,placeri sexuale etc.Am gasit suflete doritoare insa neajutorate neputand ei singuri sa faca ceva fara sprijinul celor din jur mai ales al familiei..Era frumoasa suna bine chiar erau hotarati sa o aplice atunci cand vor iesi de acolo.....
  " Daca vei intreba o musca:
  -Sunt flori in locul acesta?Ea ati va raspunde:
  - Nu stiu.Ci stiu numai ca acolo jos,in groapa, sunt cutii de conserve,gunoaie,necuratii.Si iti va insira toate murdariile pe care a stat.Dar daca vei intreba o albina:
   -Ai vazut vreo necuratie in locul acesta?Ea ati va raspunde:
   -Necuratie?Nu, nu am vazut nicaieri.Aici locul este plin de flori bine mirositoare.Si-ti va enumera o gramada de flori de gradina si salbatice.
    -Vezi, musca stie numai unde exista gunoaie,in timp ce albina stie ca acolo este un crin,mai departe o zambila...."
Le spuneam sa isi aduca mereu aminte de albinuta si sa nu mai caute gunoaiele mustei( droguri, prietenii false,viata sexuala pe apucate etc.)Sa incercam sa privim si noi spre frumusetile albinei.......
  Va doresc un sfarsit de saptamana linistit!
                                                      Cu drag  Corina

3 comentarii:

Oana Roxana spunea...

Imi place parabola,Corina! Incerc sa ma detasez de gunoaie.Inca nu am reusit,dar exista dorinta. Imi plac si lucrusoarele realizate de tine!
Cu Dumnezeu inainte! :)

corina spunea...

Draga Oana bunul Dumnezeu sa ati deie putere sa reusesti an tot ce ati propui sa faci cu viata ta.E foarte important mai ales ca tu ai o varsta atat de frumoasa ar fi pacat sa o irosesti an cele trecatoare!Cauta fercirea alaturi de Domnul si o vei afla.Pot sa ati recomand o carte?E foarte buna ea se numeste:"Cand povestea de dragoste ti-o scrie Dumnezeu" o gasesti la editura Kerigma.

Oana Roxana spunea...

Multumesc,Corina! :)