miercuri, 19 mai 2010

Fara cuvinte....

Intr-o dimineata iesind din casa aproximativ in jurul orei zece,vroiam sa merg pana la sora mea care locueste la 7-8 minute de mine. Mergand linistita mai incolo la cativa metri pe cealalta parte a trotuarului am zarit trei fete cu ghiozdanele in spate care povesteau.Ajungand aproape una din ele imi iese inainte si ma intreaba:
 Auzi! Ai o tigara?M-am uitat la ea si i-am raspuns ca nu sunt fumatoare. In dreptul lor m-am oprit cu ele.Le-am intrebat daca toate trei fumeaza si daca parintii lor au cunostinta de acest lucru.Mi-au raspuns toate deodata afirmativ da.Le-am intrebat cati ani au .M-au pus sa ghicesc cati ani le dau fiecaruia.Aveau 11,12 si cea mai mare 13 ani jumate.Erau trei fete frumoase foc bine imbracate ghiozdane de marka nu le lipseau nimic din cele materiale dupa cum aratau.Eu le-am categorisit la clasa sociala superioara.Le-am intrebat din nou de ce nu sunt la ore?Motivul unul superficial ceva de genul ca le-a trimis nu stiu unde profesorul.La un moment dat alta imi spune:Daca esti nefumatoare si nu ai tigari dane cate un euro.S-a intamplat ca nu aveam nici bani la mine pentru ca nu plecasem la cumparaturi.Le-am spus ca nu am nici bani la mine.
Dar nici tarheta de banca nu o ai la tine?te putem acompania toate trei la banca....
Am ramas uluita, perplexa,efectiv nu-mi venea sa cred nimic din ceea ce vedeam si auzeam.M-am pierdut in toata firea.Da.... da....asa cum ati auzit.La inceput ma gandeam sa le intoreghez eu pe ele.....dar in final m-au luat ele la intrebari pe mine......Pana sa imi revin din soc una dintre ele ami spune:Daca tigari nu ai, la banca nu vrei sa te acompaniem atunci poti sa pleci esti libera.Ce era sa mai fac ?am plecat din fata lor fara nici o vlaga in mine.Ajunsa la sora mea i-am povestit pe nerasuflate.
Iata cum au reusit trei adolescente de cea mai frageda varsta sa-mi deie toata ziua peste cap si nu numai ziua ci si toata saptamana!Am oftat si mi-am inceput ziua de munca fara nici o pofta....
                Insa eu va doresc tuturor o zi cu bucurie!
                                                    Corina

6 comentarii:

Liliana spunea...

Nu pot sa cred, Corina!!
Trist, foarte trist...!!!

corina spunea...

Liliana auzeam si eu pe ici pe colo ca sunt probleme mari cu copiii cuprinsi antre aceste varste dar parca nu-mi venea sa cred si totusi este adevarat.....!

Oana Roxana spunea...

Sunt probleme si vor fi din ce in ce mai grave.Stiu ca e greu de crezut,dar de unde sa invete altceva? Cea mai mare vina n-o au ei.E atat de mare ispita si nu au cu ce arme lupta.:(

corina spunea...

Da e adevarat Oana ce spui tu la acea varsta nu au fetele de unde pricepe mai mult.Apoi si problema parintilor e destul de grava pentru ca nici ei nu au o educatie crestina pentru a cunoaste unele baze.Sa aducem an rugaciune cat mai multe suflete nestiutoare. Pentru ca Domnul sa le lumineze mintile .Ati doresc o zi dintre cele mai alese .Te ambratisez.

Ela spunea...

Greu de crezut si-mi dau seama cum te-ai simtit!Cat de adevarata este vorba noastra cu "cei 7 ani de acasa"!Dar in cazul lor ,sigur le lipseau si parintilor lor!

corina spunea...

Ela exact de la parinti si apoi depinde si de firea copilului.