sâmbătă, 7 decembrie 2013

Lectura si idei

Nu doresc sa va rapesc din timpul pretios al serilor de iarna. Gasesc aceste seri cele mai pretioase file din calendarul timpului nostru.Daca nu v-ati propus sa faceti ceva anume, atunci imi permit sa vin sa va recomand o lectura care pe mine m-a captivat inca de cand am intrat  pe  paginile  aurii ale Irinei. Povestea ei de dragoste si nu numai povestea cat si toate celelalte insemnari ale ei mi-au schimbat atitudinea si gandurile...
Intr-o alta ordine de idei, vreau sa va arat ce am mai mesterit manual. Iata despre ce este vorba.
Am ales cateva mere pe care le-am taiat felii subtiri. Intr-un castron cu putina apa si zeama de la o lamaie, am trecut fiecare felie de mar ( zeama de lamaie nu lasa marul sa oxideze) dupa care le-am intins pe calorifere la uscat.


Dupa ce s-au uscat bine si au devenit foarte tari, le-am lasat cateva zile la repaus sa vad ce se intampla. Dupa cum vedeti nu s-a intamplat nimic sunt intacte asa cum le-am avut si in prima zi.
Astazi am reusit sa dau cu lac cateva feliute sa vad care este reactia lor.
Se pot folosi ca decor fie asezate intr-un castronel pe masa sau facute ghirlande pentru pomul de iarna.
Fructul din castronul alb este o granada,  pe care am trecut-o si pe ea printr-o baie de barniz. Are vreo doua luni si arata excelent. Se mai pot barniza si stiuleti de porumb colorati de marime mai mica, bostanei decorativi, conuri de brad, diverse fructe intregi sau feliate ( probabil ca ar merge portocala si lamaie felii), boboci de trandafiri uscati.


Toate acestea se pot mesteri alaturi pe un fundal de colinde cu Hrusca, indulcite cu lingurite de dulceata cu aroma de prune, cirese, fructe de padure sau gutui.
Eu am facut doar de prune.


Sa aveti o seara aromata!

8 comentarii:

RamonaM spunea...

O idee super...multe poti face cu ele...

corina spunea...

Ramonica :))

Mariana spunea...

Frumos! Ai răbdare şi talent!
Te îmbrăţişez, draga mea, seară cu pace!

corina spunea...

Mariana, intorc cuvintele frumoase! :)

Carol spunea...

Minunatii faci Corina! As vrea sa am rabdarea ta. Sa ai o luna minunata,

corina spunea...

Carol, si voi sa va bucurati de aceasta luna!
O zi cu pace!

Amedeya spunea...

Si eu care credeam ca-s de mincare! :))) Cind am ajuns la partea cu "lacul"... mi-am dat seama ca nu-s tocmai de rontait! Vazusem in tilu cuvintul lectura si ma gindeam ca ti-ai pregatit niste snack-uri.

corina spunea...

Amedeya :))) am reusit sa pacalesc?
Nu pregatesc snack-uri...acelea le cumpar ca nu ma pricep la facut. :))