miercuri, 15 iunie 2011

Prin Ikea

La intoarcerea de la expozitia de Patchwork, in drum am intalnit Ikeea iar cu aceasta ocazie am intrat sa vedem ce mai au nou.
Mi-a placut indeosebi aceasta bucatarie dar mai ales am observat ca nu se mai poarta faianta peste tot.Si mi se pare si util si sanatos.Util pentru ca nu mai bagi bani aiurea in faianta care nu sunt putini, iar sanatos pentru ca in fiecare an sau la doi ani se zugraveste peretele cu var si parca altfel simti curatenia atunci cand o faci.Un alt avantaj este cel al culorii poti sa o schimbi la fiecare zugraveala.Curata si intretinuta, bucataria va arata totdeauna noua.



Mie nu mi se potriveste stilul modern pentru ca nu imi place indeosebi, insa imi place stilul  clasic care este "de cand ii lumea " sau "de toda la vida" cum spun spaniolii.



Mi-am propus sa renunt si sa reduc cat se poate de mult vasele la bucatarie.Un servici de farfurii unul de cani de lapte sau ceai, cateva oale strictul necesar cred ca e suficient.
Cu cat acumulam mai multe lucruri cu atat munca nu se termina niciodata.Si aici iar imi aduc aminte de tata fie iertat, nu ii placea sa vada mai mult de o lingura si o farcuta pentru fiecare acolo in sertar.Daca erau mai multe, ce trecea peste numar le lua si le punea bine.Mereu ne spunea ca nu putem manca niciunul cu doua linguri odata...:) si abia acum ma gandesc ca el defapt dorea sa reduca munca in plus din bucatarie.Acolo unde sunt multe vase e si zapaceala.Chiar nu cred ca e nevoie de 15 pahare la bucatarie daca noi suntem doar cinci persoane in casa.Iar pentru cand sunt musafiri, ne ingrijim ca sa avem cateva vase in plus dar acestea aranjate frumos intr-o cutie si puse la un loc ferit pentru atunci cand este nevoie de ele.



                                  Cam acestea fiind zise, va poftesc sa incepem chiar de acum cu organizarea caminului nostru acolo unde se poate si cat se poate.
               Va doresc o zi senina!

19 comentarii:

Oana Dumitriu spunea...

Noi suntem indragostiti de Ikea!Au articole foarte dragute si de bun gust.
Spor la reamenajat!Numai bine va doresc!

corina spunea...

Ona aici nu mai reamenajez nimic astea sunt idei pentru casuta de la tara..cand vom merge acasa.:)

Deea spunea...

Mi-ai aprins un beculet! Chiar nu m-am gandit sa mai reduc din vase si daca stau sa ma gandesc la mine tocmai de-aia e zapaceala :) De Ikea sunt si eu indragostita, parca mi-as lasa toti bani acolo, asa imi place ;)

Alina Villanova spunea...

Corina, acelasi stil imi place si mie.
Asa am facut si eu in bucatarie, minimul necesar de tacamuri, farfurii si oale. Acelasi principiu il aplic si la haine. Si chiar si asa se aduna multe lucruri pe care le vom trimite spre Ro (in decembrie ne mutam si noi).

Lumi RO spunea...

De cate ori am incercat sa cumpar ceva din IKEA, chiar ma duceam cu gandul sa cumpar ceva, nu am gasit nimic, mi se par foarte fragile, parca sunt de jucarie, ce sa faci, fiecare cu gustul lui.

Anonim spunea...

Foarte frumoasa bucataria, imi plac foarte tare si culorile.
Omu' meu e anti-Ikea, daca ma pot exprima asa, a fost atat de dezamagit la prima vizita incat nu-i mai trebuie a2a oara ;)))))) (amanunte cu alta ocazie)

La mine nu tine faza cu mai putina vesela pentru ca sunt campioana la spart, si nu sparg oricum, am o "coregrafie" de invidiat :D

KaBea spunea...

Ideea de a mai imputina din ele nu e rea,dar eu inca nu pot aplica.Bucataria e foarte frumoasa.Pupici.

Geta spunea...

Eu sunt campioana la aruncat vase. Cum vad o farfurie, pahar/cana sau o oala/cratita ciobite sau prea uzate, la gunoi cu ele. Nu-mi place mobila de bucatarie cu gemulete/oglinzi multe, iti maninca timpul si nervii sa le speli.

@irina_sweet_home spunea...

evident ca ne place exact aceeasi mobila :)).Si eu tot asa o bucatarie visez pentru casa.
Aceeasi treaba cu vasele e si la mine- 5 farfurii pentru noi, si 2 in plus pentru orice eventualitate.

corina spunea...

Deea cate putin de la fiecare, si mergem inainte.Uite pentru acest lucru eu apreciez foarte mult internetul.Pot sa spun ca am invatat foarte multe lucruri de la fete si mi-am schimbat si multe obiceiuri rele.Oarecumva m-a luminat,si mi-a facut ordine in viata.:)

Alina nu l-am aplicat la haine dar cred ca merge foarte bine si acolo::)
Pentru noi o sa mai dureze putin intoarcerea mai ales ca fata cea mare merge in clasa a IX-a.
Vreo 2,3 ani pana atunci terminam si noi casa cu ajutorul lui Dumnezeu.

Lumi, IKEA este un magazin mai de duzina ai dreptate.Si eu am avut de multe ori aceeasi parere insa au si lucruri bune.Au mobila f.buna cea care se deosebeste la pret bineinteles.de ex.cea din fotografie e o mobila trainica iar pretul e acelasi cu cel de la maqgazine de firma.
Apoi imi place lenjeria de pat care e de bumbac si se poate spala la 60 de grade.trebuie doar sa selectezi asa am inceput eu.:)

Alina nu-l contrazic pe sotul tau, nici al meu nu e foarte incantat insa recunoaste ca unele lucruri sunt trainice.Si noi spargem suntem premianti in pahare.Chiar ieri Bogdan mi-a spart o bomboniera frumoasa cu un traqndafir...:)

Bea totul se poate aplica doar atunci cand esti pregatit si hotarat sa faci ceva...aici nu e nimic batut in cuie, fiecare cantareste ce-i vine lui mai bine!Si mie mi-a placut bucataria dar trebuie spatiu.Eu am atat de putin spatiu incat numai spatiu vad si lumina sa am.:)

Getuta bine faci ca nu le aduni.cred ca s-ar aduna o multime de lucruri si daca sunt nefolosite degeaba stau in raft...
Auzi m-am gandit si eu la mobila cu gemulete dar eu am o idee pe care am vorbit-o cu sotul meu, si anume nu o sa pregatesc mancarea in bucatarie doar acolo o incalzesc.neaparat necesit o mica camara unde sa pot pregati mancarea.Atunci mobila din casa se pastreaza altfel.Ce zici de ideea mea?Ma sustii?:)

Irina,nu prea am ce mai spune....:))))Ma bucur ca cel putin nu sunt singura....pe lume....:)))

Geta spunea...

Corina, as vrea sa te sustin dar nu ma lasa inima, o viata ai, de ce sa te chinuiesti sa gatesti in alta camaruta si sa nu te misti in voie in bucataria ta frumoasa, poti sa-ti cumperi o mobila fara 50 de gemulete.Asta-i sfatul meu, bineinteles tu decizi. Numai bine !

maria spunea...

Si mie imi place mobila de la Ikea ... vazuta din poze :D (din pacate in Iasi nu a ajuns inca :(( )
In marea majoritate a cazurilor nu-mi place deloc-deloc sa fac cumparaturi, obosesc imediat numai la ideea ca trebuie sa merg :)), de aceea iau ce am de luat si plec. Dar asta nu se intampla cu magazinele de mobila sau decoratiuni unde imi place sa stauuu si sa ma uit.
Imi place mobila alba din prima poza, asa mi-as dori si eu, cu exceptia faptului ca as vrea ca lemnul sa fie nevopsit (nu-mi place mobila alba).

Cred ca si eu sunt de acord cu Geta. Ar fi destul de greu de ingrijit o mobila cu atatea oglinzi. Parintii mei au un dulap de haine cu vreo 6 oglinzi si cand apare vreo pata sare in evidenta si dulapul arata neingrijit.
Desigur, daca-ti place foarte mult, probabil ca merita efortul. :D Dar nici eu nu as alege acest model, mai ales fiind vorba de dulapuri pentru bucatarie.

corina spunea...

Buna Maria,multa lume ignora albul in casa deoarece e foarte pretentios.Si nu numai la mobila ci si la lenjeria pentru paturi, imbracaminte etc.Cu toata pretentia albului sau mai bine zis nu chiar alb ci culoarea osului un alb putin murdar ca sa-i spun asa, imi place pentru mobila.
Da o lumina aparte in casa.Cei drept la noi in Ro. este foarte mult praf.Dar daca traim la tara, ne imprejmuim de iarba verde, o udam zilnic, si terminam cu praful cat de cat.In orase si blocuri e mai greu.
Nici eu nu zabovesc la cumparaturi obisnuite in schimb asa cum spui tu in magazine de mobila sau decoratiuni uit sa mai ies...:)
Multumesc pentru gandul lasat, si te mai astept!:)
Sa ai o zi binecuvantata!

maria spunea...

Cred ca la mine sunt reminescente din copilarie in ceea ce priveste albul.
Mobila alba ma face sa ma gandesc - nu stiu de ce - la mobila pe care o aveau parintii mei in bucatarie demult-demult si care nu-mi placea deloc. De aceea am simtit nevoia acuta ca la mine in casa sa fie altfel. Imi place mult mobila care are culoarea lemnului. Nu-mi place mobila moderna colorata.
Imi place lenjeria de pat alba cu dantela (desi nu am), imi place sa am peretii albi (imi inspira curatenie si-mi place si cum contrasteaza cu lemnul mobilei) si-mi plac perdelele albe dantelate. Dar cam atat ... in materie de obiecte pentru casa.
De asemenea nu-mi plac deloc-deloc prosoapele albe. Tot "sechele" din copilarie :)) pentru ca mamei mele ii placeau foarte mult si le vroia numai albe si atunci ... eu simt nevoia ca prosoapele mele sa fie colorate! Lila, verde-brotacel, galbene, portocalii, bleu, dar NU albe! :))

Multumesc pentru urare. Ce frumos, nu aud prea des urarea asta, e asa linistitoare si calda.
O zi binecuvantata sa ai si tu!

corina spunea...

Maria intradevar prosoapele lila verde brotacel,portocalii, cachii sunt culori chiar frumoase si le sade bine oricarui prosop.La capitolul prosoape si ale mele sunt colorate....:)

Rodica Botan spunea...

Si eu am problema asta cu vasele. Imi place ceramica si daca ar fi dupa mine as cumpara de cite ori vad ceva frumos. Si vad de cite ori ma duc la cumparaturi...

corina spunea...

Rodica....:)))))

elena marin-alexe spunea...

Aceasta bucatarie are un aer familiar...si picura intimitate.Imi place mult.Seara buna Cori draga!

corina spunea...

Elena Dumnezeu sa te binecuvante!