luni, 27 iunie 2011

Explorati Natura!



Una din activitatile pe care mi le-am propus in aceasta vacanta, este culesul de plante medicinale.In aceasta perioada a verii este folositor sa umblam pe dealuri si munte dupa plantele miraculoase ale pamantului pe care Doctorul cel Mare Dumnezeu ni le-a daruit ca leacuri tamaduitoare a bolilor de care suntem atinsi in timpul vietii.
"Domnul a zidit din pamant leacurile, si omul intelept nu se va scarbi de ele"
"Si El a dat oamenilor stiinta, ca sa se mareasca intru leacurile Sale cele minunate"
"Cu acestea tamaduieste si ridica durerea"
"Fiule! In boala ta nu fi nebagator de seama;ci te roaga Domnului si el te va tamadui."(Isus Sirah din cap.38)
In aceasta activitate imi voi antrena si copiii.Le-am spus ca la sfarsitul activitatii cand vom incheia "campania de cules a plantelor medicinale", toti trei vor realiza cate un ierbar.Ceea ce nu stiu eu este faptul daca se mai gasesc la noi "blocuri cu planse" cum erau mai demult anume pentru ierbare?Iar daca nu, nu este nici o problema vom face noi cate unul din planse.
Daca florile sunt uscate bine pot fi si inramate  iar tablourile rezultate vor servi ca decor pe peretele din bucatarie.Atunci cand intrati prin farmacii sau la Plafar, s-ar putea sa gasiti peretii decorati cu tablouri de acest gen.


 Bineinteles ca aici se poate aplica creativitatea fiecaruia personal.Poate veti gandi ca este pierdere de timp in aceste activitati insa copiii vor invata ceva in plus si merita toata atentia noastra.
Va invit sa invatam sa exploram natura impreuna cu copiii nostri mai ales aceeia care traiesc in orasele mari si au foarte putin contact cu natura.Sa invitam in"vacanta" televizorul si internetul simt si ele nevoia de linistire nu credeti?


Si insfarsit din plantele adunate vom putea face un excelent AMESTEC DE CEAIURI pentru diminetile si serile de iarna la gura sobei alaturi de croseta sau goblenul inceput in urma cu o iarna si neterminat,ori pentru masa in familie unde se pot aminti cu drag peripetiile petrecute vara in timpul campaniei la cules de plante. 
Va doresc o zi frumoasa de vara!

12 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

eu am avut o pasiune pentru ierbare, am si o carticica despre cum sa faci un ierbar, chiar o s-o caut. Vazusem la librarie foi speciale, dar mai de mult

@irina_sweet_home spunea...

am gasit

http://www.birotica-si-papetarie.ro/product_info.php?products_id=243&osCsid=1bda3407115d4c8123462cf48e677696

corina spunea...

Irina multumesc tare mult o sa intru sa vad.Dar parca mi-ar place si mie sa caut o carticica cu instructiuni pentru ierbare.
Iti doresc o zi minunata iar fetelor le trimit cate o binecuvantare!:)

Adelina spunea...

Frumos! Poate o să scrii despre plantele pe care le culegeți. Mi-a uscat și mie mama o plasă de flori de tei. Aștept să ajungă la mine. :)

Lumi RO spunea...

Bafta la cules plantele! Si sa ne servesti si noua cate o ceascuta de ceai.

preotolteanudorin spunea...

Dumnezeu a lasat toate pentru a ne fi de folos. asa ca bine faceti ca puneti in valoare plantele medicinale. va felicitam pentru ca iubiti natura.

corina spunea...

Adelina trebuie sa astepti pana la toamna cand ne intoarcem din tara!:)

corina spunea...

Lumi cu siguranta va invit la ceaiuri virtuale ca altfel nu am sanse...:)

corina spunea...

Dorin toti trebuie sa iubim natura si sa o grijim sa nu o mai facem atata sa "planga" :)

KaBea spunea...

Daca cunosti plantele,e minunat sa te duci la cules.Sa ai spor si vacanta minunata!Imbratisari.

corina spunea...

Bea, nu le cunosc insa imi iau ajutoare....Chiar si o bunica insingurata o poftesti la o plimbare pe deal si cred ca o sa fie placut surprinsa dupa o zi de "taifas"....
Ce zici?:)

KaBea spunea...

Da,Corina,asta daca esti la tara,dar la oras nu ai astfel de bunicute.In rest,perfect de acord.Pup.