vineri, 3 iunie 2011

De vorba la un ceai

Ieri am avut o sarbatoare atat de frumoasa in biserica noastra.Am ascultat slujba la radio Reintregirea de la Alba Iulia.In predica sa parintele, ne spunea ca in aceasta perioada de la Inviere si pana la Inaltare sunt 40 de zile, in care apostolii Domnului au privit mai mult spre Domnul Hristos au cautat sa-l cunoasca mai amanuntit de aceea ei si-au tintuit ochii mai mult spre cer.
Problema omului din zilele noastre este ca noi, uitam de cele mai multe ori sa ridicam ochii si sa privim spre cer spre Hristos.De putine ori ne oprim sa admiram cerul cand e frumos si senin.Noi abia atunci ridicam ochii spre cer cand este in furtuna.Tare mi-a placut cuvantul dar mai ales semnificatia acestei sarbatori a Inaltarii Domnului.
Unul din cuvintele lecturii mele zilnice mi-a pus in fata urmatorul verset care zic eu, cel putin pentru mine, as putea sa-l pun verset de baza pentru fiecare zi.
"Si de ce suntem noi in primejdie in orice clipa? 
In fiecare zi eu sunt in primejdie de moarte;atat este de adevarat lucrul acesta fratilor." spune Apostolul Pavel Corintenilor.(I Cor.15;30-32)
Un verset care m-a pus pe ganduri.Asa suntem toti in orice clipa ne aflam in primejdie de moarte.Sa veghem ca nu stim ceasul cand vine si ne gaseste atipiti aidoma fecioarelor din evanghelie.In discutia mea cu un coleg de munca mi-a venit acest verset in minte si i l-am spus si lui.Pe moment s-a oprit din vorba si m-a privit cumva uluit.Si mi-a raspuns ca nu trebuie sa ne gandim de pe acum la moarte.Noi inca suntem tineri....
Am invatat si eu o vorba de la spanioli. Ei o zic mereu cand termina orele de munca.
Un dia mas, y una menos!
Adica inca o zi in plus si una in minus.Iar eu am mai adaugat doua cuvinte :( y nos acercamos del cielo) si ne apropiem de cer.
Haideti sa meditam cu totii putin la acest verset,si cred ca am putea deveni in scurt timp oameni noi.




  Aranjamentul acesta l-am intalnit la Carmen prietena mea din Cugir-Alba.Am cunoscut-o in urma cu aproximativ 9 ani la restaurantul unde lucram impreuna.Am ramas prietene, iar in una din zile  am fost invitati la ea, la un ceai.Mi-au placut cescutele englezesti cu maci ,dar si cea alba.








Va doresc o zi frumoasa!

           

12 comentarii:

Lumi RO spunea...

Mult adevar sta in acest cerset! Dar multi il uitam, sau nu ii dam atentie, dar ar trebui ca in fiecare seara sa ne bucuram ca mergem la culcare pe picioarele noastre, si ca am trecut cu bine de inca o zi, dar vezi tu, privim trecerea zilelor si a anilor altfel decat ca pe o apropiere de EL, o vedem ca pe o pierdere. Ar trebui sa ne schimbam putin modul d e gandire, dar e greu. Imi este greu sa vad asa, cu toate ca stiu ca asa ar trebui sa vad:apropiere de cer.

Liliana spunea...

Frumos si adevart cuvantul tau, Corina!

Cescutele sunt delicioase!

Hristos s-a inaltat!

corina spunea...

Lumi bine zici tu "trebuie ca in fiecare seara sa ne bucuram ca mergem la culcare pe picioarele noastre" frumos! :)

Liliana Doamne ajuta!:)

Loredana spunea...

o zi minunata si voua!

preotolteanudorin spunea...

o sa aveti de ascultat la radio Reintregirea un eveniment istoric pentru Arhiepiscopia Albei-Iulia- intronizarea celui de al 2 lea arhiepiscop- IPS IRINEU POP. totul incepe la orele 9 30.sunt sigur ca o sa va placa.

minoki spunea...

As veni si eu la o ceasca de ceai, pentru ca tare bine mai arata cescutele tale si imi inchipui ca si ceaiul e la fel de bun. Sa ai o seara linistita!

KaBea spunea...

Mi-ai facut pofta cu ceaiul!Cerul il admir mereu,in fiecare zi!Sa ai zile senine!Pupici.

corina spunea...

Da Dorin, am aflat de intronizarea arhiepiscopului la Alba-Iulia.
Dumnezeu sa-i ajute sa pastoreasca dupa placul Lui turma data in slujire!:)

corina spunea...

Minoki cu cea mai mare placere!:)

corina spunea...

Bea eu aproape zilnic folosesc ceai nu beau cafea.:)
Cat despre cer cred ca acum ai cea mai mare nevoie sa-l admiri dar si sa incerci sa-i deslegi misterul!:)
Si eu va imbratisez pe amandoua fetele!

Anonim spunea...

Mda, o cesca cu ceai si o companie placuta fac mult, daca mai adaugam si cateva vorbe de duh atunci e...perfect!

corina spunea...

Doamne ajuta Violeta!:)