sâmbătă, 26 februarie 2011

Lacrimi si bucurii neasteptate

Dragii mei, as vrea sa va cuprind pe toti, si pe fiecare in parte, sa va multumesc pentru gandurile de condoleanta pe care le-ati indreptat spre mine.

Ieri am ajuns acasa in Spania.

Am plecat cu durere in suflet pentru tata dar el mi-a pregatit altceva acolo si anume: tarie.Am sa va povestesc cateva impresii.

Pe 12 Aprilie 1937 tata pe nume Gheorghe, a venit in aceasta lume, trimis de insusi Dumnezeu.Tatal ceresc la condus pana la poarta de plecare de pe acel taram, si i-a venit in intampinare la poarta de aici, a lumii acesteia.La intrarea pe poarta i-a inmanat un frumos buchet de ani, 74 fara 2 luni.Tata i-a primit si implinit pe toti fara a refuza niciodata pe vreunul din ei.
Am plecat in tara cu sora mea Florinela.De data aceasta nu pentru o revedere cu tata ci pentru o despartire definitiva.De cum am ajuns minunile s-au tinut lant una dupa alta.
Prima dintre ele, si chiar neasteptata, a fost aceea ca tata ne-a asteptat cu zambetul pe fata!Fata ii era luminoasa, lasand ca expresia ei sa lase un zambet discret.Tata intinerise.Era de o frumusete cum poate nu-l vazusem niciodata.Toti cei care veneau la el sa-l vada, exclamau aceleasi cuvinte: parca zambeste, ce frumos arata, zici ca doarme, parca a intinerit...
La vazul acestei minuni, m-a cuprins o pace launtrica.Acest lucru m-a asigurat ca tata nu a plecat oriunde si oricum, ci a plecat cu bagajul plin cu siguranta mantuirii, cu siguranta Raiului.Dupa cum va spuneam s-au petrecut mai multe minuni pe care Dumnezeu le-a transformat in cateva buchete pe care i le-a oferit pe rand. Eu vreau sa amintesc doar pe primul care a fost cel cu anii, si inca vreo doua care le-a primit la sfarsitul plecarii din aceasta viata.
L-am privegheat cu cantece, rugaciuni si predici inaltatoare.De lucrul acesta s-a ingrijit nimeni altul decat Tatal ceresc, trimitand inca un frumos buchet de suflete din Alba -Iulia si Ighiel, care au pregatit un program inaltator.
A urmat un alt buchet pe care Domnul i l-a pregatit cu dragoste, si anume acela de a avea parte de un sobor de 6 preoti, care au oficiat slujba inmormantarii.Sa stiti ca tata a fost  om simplu, poate atat de  simplu incat s-a pierdut in anonimatul simplitatii, nu un invatat cu "diplome" care sa-i stranga in jurui personalitati.Tocmai de aceea acest sobor de preoti l-am considerat un frumos cadou si o minune.
Si parintele care a cuvantat predica a reprezentat pentru noi  tot o minune.Nu ne asteptam sa ne onoreze cu prezenta,iar de a lua cuvantul nici atat, deoarece nu el este parintele paroh de care apartinea tata.Dar vreau sa va spun ca dansul este parintele copilariei mele, si l-am savurat ca pe cea mai buna prajitura.
Odata cu plecarea tatei noua celor ramasi fara el , ni s-a deschis o noua poarta. Despre acest lucru vreau sa vorbesc in mai multe postari pe care doresc sa le ingrijesc cu sfintenie.

           Va doresc un sfarsit de saptamana binecuvantat!



20 de comentarii:

Loredana spunea...

un sfarsit de saptama placut, in linistea casutei tale, iti doresc si eu!

minoki spunea...

Din apartea mea condoleante desi mai tarzii! M-a impresinat foarte tare postarea. parintii mei sunt inca in vita dar stiu ca oricat de tari am fi niciodata nu suntem pregatiti pentru mearea despartire.

Taniuşa Corcoduşa spunea...

Un sfirsit de saptamina binecuvintat si tie Corina si o imbratisare strinsa iti trimit

KaBea spunea...

Corina,iti dorim si noi sa ai parte de un sfarsit de saptamana linistit.Pupici.

Pr.Victor spunea...

Amprenta Sperantei se vede de departe in marturisirea ta. Pe cei dragi nu-i poate sterge nimeni din inima noastra, iar amintirile devin izvor nesecat de forta pentru a continua viata. Cand ai incredere in Dumnezeu si doliul poate fi luminos.

Alina Villanova spunea...

Dumnezeu sa il odihneasca pe tatal tau iar voua, celor ramasi, sa va coboare pacea in suflet!

Oana Dumitriu spunea...

Corina,ai vorbit atat de frumos despre tatal tau incat mi-au dat lacrimile.Sunt sigura ca acum te vegheaza de acolo de Sus si este tare mandru de tine!
Te imbratisez!

Mariana spunea...

"Ferice cei ce-n Domnul mor,
Căci faptele-i urmează
Şi la odihnă Domnul lor
În Casa Lui i-aşează."

Nu-i întâmplător că ai postat aceste rânduri în ziua pe care Biserica a rânduit-o pomenirii celor trecuţi Dincolo.
Dumnezeu să-l aşeze cu drepţii pe tatăl tău, iar vouă să vă dăruiască prin rugăciune împăcare şi mângâiere.
Te îmbrăţişez! Ne-ai lipsit!

C.T spunea...

Sincere condoleante! ; si sa nu uitam ca in viata vine vremea cand trebuie sa ne despartim frumos. Orce pierdere sau despartire , v-a fi o noua cale a cunosterii si a luminii. Tatal tau va fi un supraveghetor al frumoasei tale familii. Sanatate si toate cele bune!

QDO spunea...

Condoleante!

Lumi RO spunea...

Corina, iti transmit condoleantele mele, si ce pot sa zic in aceste clipe decat sa te gandesti ca moartea este o despartire. Asa am invatat de la un preot aici. Va veni momentul regasirii, pentru unii aceasta despartire este mail lunga, pentru altii mai scurta. It doresc ca aceasta despratire sa o duci usor, si sa te gandesti ca cineva acolo sus te vegheaza.

Liliana spunea...

Domnul sa-l odihneasca cu dreptii Sai.

Un sfarsit de saptamana cu pace!

corina spunea...

Va multumesc tuturora pentru incurajari!

Dana spunea...

Ti-e greu, chiar daca ai imbracat greul acesta in frumoase cuvinte de binecuvantare si multumire Domnului care ne poarta de grija. Condoleante si o calda imbratisare! Pana una alta, vei fi impreuna cu tatal tau in fiecare liturghie.

preotolteanudorin spunea...

cu adevarat minunat. frumusetea, pacea , zambetul si tineretea arata un sfarsit crestinesc, sfarsit pe care il cerem si noi la fiecare sfanta liturghie. Dumnezeu sa/l ierte si cu sfintii sa/l odihneasca!

corina spunea...

Dana draga mea, bine ai zis ca e greu dar imi pun nadejdea in Domnul.Il rog pe El sa-ti rasplateasca osteneala!
Fi binecuvantata alaturi de o Duminica dintre cele mai frumoase!

corina spunea...

Draga Dorin faca bunul Dumnezeu sa aiba parte cat mai multi oameni de un sfarsit minunat si placut lui Dumnezeu!O Duminica placuta!

elena marin-alexe spunea...

Linistea si bucuria ta nu-mi dau voie sa-ti spun condoleante.Cu siguranta vine o zi in care fericita iti vei imbratisa tatal, dincolo de nori langa Domnul Isus.
Acolo ne vom revedea cu cei dragi ai nostri, care l-au servit cu credinta pe Dumnezeu.
Fii binecuvantata Cori draga mea draga!

corina spunea...

Elena,multumesc.Ai ales cuvinte frumoase...
Domnul sa te binecuvante!

adriana spunea...

"Fata ii era luminoasa, lasand ca expresia ei sa lase un zambet discret.Tata intinerise.Era de o frumusete cum poate nu-l vazusem niciodata.Toti cei care veneau la el sa-l vada, exclamau aceleasi cuvinte: parca zambeste, ce frumos arata, zici ca doarme, parca a intinerit...
La vazul acestei minuni, m-a cuprins o pace launtrica"

Iar mi-ai aminrtit prin ce ai scris, de plecarea tatalui meu.

Dumnezeu sa ii odihneasca pe toti printii plecati!