sâmbătă, 14 februarie 2015

Pentru azi...

Dupa o pauza destul de lunga aici pe blog, astazi am revenit cu cateva imagini care m-au dus cu gandul la spitalele "faimoase" ale tarii noastre. Printre aceste spitale se afla si cele de la Sebes, fapt pentru care m-am gandit la ele. 
Pana la urma astfel de paturi pot fi reconditionate mai mult sau mai putin, asa ca in imaginile culese din Pinterest. Cu alte cuvinte curatate, vopsite pe alocuri, saltele noi si lenjerie adecvata, o mana de oameni dornici de o schimbare in orasul lor, prin diferite institutii mai ales cel al sanatatii, pot face lucruri mari. 

sursa:aici


sursa:aici

sursa:aici

sursa:aici

Acesta a fost gandul meu pentru azi, in continuare dorinduva un uichend minunat!!!!

15 comentarii:

Geta spunea...

Asa e Corina, multe lucruri pot fi recondiţionate şi folosite mulţi ani încolo dar, toţi aşteaptă să le pice din cer, să le vină toate de-a gata ei doar să critice în dreapta şi-n stînga. Un uichend plăcut să ai şi tu !

Unknown spunea...

Foarte frumoase imaginile, paturile acestea vechi chiar se potrivesc cu stilul shaby chic. Cel putin in Bucuresti nu prea mai sunt astfel de paturi, dar ai dreptate spitalele aveau doar asa ceva, nu cu multi ani in urma. Uite cat de frumos le-au putut aranja, in afara tarii tot ce ste vechi e la mare pretuire.

Loredana spunea...

Foarte frumoase paturi ai ales. Si mie imi place mult albul. Totusi eu cred ca as fi vopsit paturile :)))

elena marin-alexe spunea...

Ador obiectele vintage.Ai gusturi, nu glumă, dragă Cori!

Mariana spunea...

Ce imagini frumoase! Îmi place mult stilul acesta, dacă aş avea o căsuţă a mea, aşa mi-aş decora-o...
La noi în spitale paturile sunt păstrate de nevoie, că altele mai bune nu-s (am văzut întâmplător o ştire care arăta condiţiile de la Maternitatea de stat din Craiova; pătuţurile copiilor, noptierele şi alte piese de mobilier arătau jalnic, toată vopseaua era scorojită, erau ruginite...), la alţii e modă, pe bani mulţi!

Unknown spunea...

Geta, o seara faina draga mea!

Geta spunea...

Mulţumesc, BoreXx, si ţie la fel !

corina spunea...

Nu stiu ce se intampla dar ma conectez foarte greu. Lucram toti membri familiei pe acest calculator, avem toti conturi si defiecare data cand ma pun sa mai scriu cateceva, totdeauna gasesc contul altuia iar eu nu ma mai pot conecta decat foarte greu. :(

corina spunea...

Va multumesc fiecaruia in parte pentru comentarii si sper sa mai pot continua.
Loredana, asa mi-a spus si sora mea ca i-ar placea totusi paturile sa fie vopsite :)

corina spunea...

Geta, eu eram BoreXx 15 :)

corina spunea...

Mihaela, exact asta a fost si atractia mea spre aceste paturi, aranjamentul inedit peste acest fel de fierotanii. :)

corina spunea...

Elenaaaaa,... :)

corina spunea...

Mariana, alea le-am vazut si eu si am ramas fara cuvinte. Si la Sebes sunt schimbate dar nustiu exact daca si in spitalul de pediatrie. Am auzit ca e jalnic acel spital. :(

Nicol spunea...

Bine ai venit, Corina! Sunt convinsa ca ai avut multe lucururi de facut si ma bucur ca revii iar cu postarile. din pacate situatia in spitale nu este asa roz in Romania; cei in masura nu se gandesc nici sa curete paturile si sa zugraveasca camerele, darmite sa le decoerze asa frumos;iar oamenii care ajung acolo trebuie sa aiba bani de medicamente, ca nic astea nu mai sunt gratis in spital!

corina spunea...

Draga Nicol, ideea mea este in legatura cu aceste paturi, anume ca se pot curata si chiar vopsi iar saltelele schimbate impreuna cu lenjeria si se mai pot utiliza inca mult si bine. E adevarat ca intr-un spital nu se poate decora asa de derivat cum ar fi intr-o casa de ex.
Situatia e foarte grava in tara deaceea trebuie sa iesim in strada sa protestam sa ne putem recupoera valorile. :)