joi, 10 aprilie 2014

Terapii

Buna dimineata!"Indraznesc sa traiesc sanatos" e un titlu provocator care mi-a starnit curiozitatea sa-i cunosc continutul.Cartea Doinei Blaga mi-a picat foarte bine.E o carte special adresata mamelor, femeilor, doamnelor, care pot sa spun ca mi-a dat un avant incurajator.O recomand celor care doresc un ghid de viata disciplinata atat pe plan spiritual cat si pentru o alimentatie sanatoasa. E un fel de "O femeie dupa inima lui Dumnezeu" dar scrisa de data aceasta de o romanca, o femeie cu credinta ortodoxa.


Am intrat in perioada asteniilor va indemn sa nu va lasati duse de val. Starile oscileaza de la o zi la alta spune horoscopul celor care se lasa influentati de el, dar eu stiu ca starea mi-o pot influenta eu in functie de gandurile care le las sa patrunda in interior, in functie de ceea ce eu imi doresc sa fiu.Un orar disciplinat ajuta foarte mult, mai mult decat credem.
Mi-am impus o ora de trezire, imbracat, spalat, pieptanat, deschid fereastra larg sa intre oxigenul, dupa care o jumate de ora la rugaciune. Pregatesc dejunul si pachetelul copiiilor. Dupa plecarea lor la scoala, imi incep ziua de munca in casa sau in functie de programul pe care il am .


Leacuri pentru infectia in gat, care predomina la noi in casa sunt:
Apa sfintita, propolis, miere si lamaie.Nu folosim antibiotice. Insanatosirea se face putin mai lent dar sigur.


Am eliminat definitiv sucurile acidulate dar si cele "naturale" cum ne spun cei de la super market. Am introdus compotul de mere, indulcit cu un singur pliculet de zahar vanilat, la o ulcica de un litru jumate aproximativ.Este suficient dulceata pe care o lasa fructele.
O manuta de nuci, felii de banane si putina miere la ora cinci, se pot adauga seminte de floarea soarelui, alune, migdale dupa preferinta.Sunt un deliciu!


Mersul pe jos, un obicei pe care nu l-am avut. Deci, o ora seara o liberam pentru acest exercitiu.
Se mareste ziua asa ca, avem timp suficient pentru toate.
Dupa cina, incheiem ziua cu rugaciune si mai ales multumind lui Dumnezeu pentru ziua care tocmai a trecut.
Din cartea Doinei Blaga, am invatat ca cel mai bun sport si miscare pentru a se reface trupul dupa o boala sau operatie, sunt metaniile.Prin metanii, si trupul participa la rugaciune, rezultand astfel unitatea sufletului cu trupul.Metaniile fac bine si trupului si sufletului.
Prin metanii, arterele si vasele de sange, se pastreaza excelent, iar sufletul se linisteste spulberand supararile.



Am invatat ca cititul este o mare sursa de luminare a mintii. Sa nu ramanem numai la citit. Este obligatoriu ca din fiecare carte sa ne alegem un punct macar, si sa-l aplicam in viata de zi cu zi.
Va doresc sa aveti o zi aleasa!


10 comentarii:

Ingrid spunea...

Ce postare frumoasa si plina de inspiratie! Reusesti mereu sa ma relaxezi atunci cand am cel mai mult nevoie de ganduri frumoase!

Nicol spunea...

Imi place mult poastarea;o fila de carte care imi relaxeaza ochii, imi bucura sufletul, si lumineaza gandul!Si imi place mult citatul de la inceput.Pe zi ce trece imi doresc sa fiu mai increzatoare!

Loredana spunea...

Nu am citit cartea asta, m-ai facut curioasa. Despre "O fata dupa inima lui Dumnezau" tot de la tine am aflat si am cumparat/o pt fete.

Amedeya spunea...

Cind am ajuns aici la tine eram trista si ingindurata, bulversata de griji si epuizata... dar am gasit atita liniste si atitea ginduri bune incit parca mi s-a deschis mintea dintr-o data...

Stii ce mi-a placut cel mai mult? Nu faptul ca incerci sa maninci cit mai natural, nici faptul ca te rogi dimineata si seara, ci felul in care ne-ai impartasit si noua lucurile astea. Asa cu bunatate si simplitate.

M-ai facut sa-mi aduc aminte de sticlele cu agheasma mica care stau in dulap... de cartile cu rugaciuni care asteapta sa fie citite, nu doar sterse de praf, de nevoia de a pleca la drum dimineata nu doar cu o Sf. Cruce facuta pe graba... de necesitatea unui program organizat: trezit, rugaciune, ordine, serviciu...

Astazi ii scriu autoarei sa o intreb cum pot intra in posesia cartii. Nu am gasit-o pe internet, nici in librariile online!

corina spunea...

Ingrid, si eu primesc si ma intaresc cu bucurie de la voi prietenele mele din virtual. :)

corina spunea...

Nicol, din cand in cand cate un impuls ne face tare bine. Cu cat increderea este mai mare cu atat putem sa depasim starile neplacute. Curaj, ca stiu ca resurse ai! :))

corina spunea...

Loredana, e super buna acesta carte, insa nu scrie la ce editura se poate gasi.Stiu doar ca autoarea o gasesti pe net si cred ca ar trebui sa iei legatura cu dansa pentru carte. Si eu as mai face o comanda de cateva bucati pentru prietenele mele.

corina spunea...

Amedeya, daca ai reusi sa te pui in posesia acestei carti iti spun sincer ca nu ai regreta nici un moment ca ai cumparat-o.Trebuie sa iei legatura cu autoarea pe internet. O cauti cu google ca este imposibil sa nu dai peste ea. E un izvor de bucurie si nadejde in fiecare randulet scris.
Suntem aici un grup de romance care pot sa spun ca, pe noi ne-a cucerit aceasta carte.
Sa fi iubita!

adrianaTRU spunea...

...MULTUMESC din suflet draga Corina pentru aceasta postare...balsam pentru trupul si sufletul meu obosit ai fost azi...Voi incerca si eu sa fac rost de carte...poate reusesc

corina spunea...

Adriana, ma bucur ca ti-au fost de folos gandurile. Fiecare avem stari si stari iar un gand bun e totdeauna venit cand e la vreme potrivita.
Pentru carte trebuie sa iei contact direct cu autoarea o gasesti pe Fb.
Acolo am dat si eu de ea. Cartea e super utila.
Iti doresc o seara minunata si multumesc pentru comentul frumos!!!