joi, 3 noiembrie 2011

Un gand


Suntem bogati.Parca niciodata omenirea nu a fost mai bogata in cunostinte ca acum.Avem la indemana carti cu miile sau cu sutele de mii, internetul care e o sursa de cunostinte inimaginabil.Cu toata aceasta bogatie si cu toata stiinta pe care noi o avem la indemana, totusi suntem saraci spiritual.In apocalipsa cap 3,16. omul zilelor noastre se lauda cu bogatia si zice asa: "Sant bogat si m-am imbogatit si de nimic nu am nevoie!"iar Dumnezeu completeaza mai departe: "Si nu stii ca esti cel ticalos  si vrednic de plans, si sarac si orb si gol!"
Parca tot cam asa suntem si in casnicie. Ni se pare ca stim atat de mult ca avem atata experienta, insa cu toate acestea in fata unei probleme ne lasam dusi de val si ascultam mai mult de cei dinafara decat ce este in interiorul caminului, ajungand de cele mai multe ori pana in pragul divortului daca nu chiar si dupa el.
E adevarat ca fiecare tanar sau tanara cand ajung in pragul casatoriei pornesc cu un singur vis si anume acela de a trai fericiti unul langa altul.Dar apoi incet incet visul se destrama si casnicia incepe sa intre in criza.
Un lucru foarte important l-am gasit la Pr.Arsenie Boca.Toata casnicia si fericirea unei familii depinde de tinerete.
Traian Dorz are o carte frumoasa pe aceasta tema si ea se intituleaza: "Cararea tineretii curate".
O piatra de temelie a oricarei casnicii, am inteles si eu acum cand am ceva ani de casnicie prin care au trecut si bucurii si lucruri mai putin placute,este TINERETEA!
Si pentru ca sa poti trai o tinerete frumoasa draga tinere trebuie sa ai o inclinatie spre ascultare.Daca nu o ai, incearca sa o dobandesti prin rugaciune la Dumnezeu.
Ascultarea de Dumnezeu, de parinti si mai ales daca ai parinti credinciosi e piatra de temelie a casniciei  si a fericirii oricarui tanar sau tanara.


                                         Va doresc o zi frumoasa!

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Abia am sosit acasa dintr-o calatorie mai lunga, unde n-am avut acces la net. Am citit comentariul tau care abunda in frumusete de gand pentru o casnicie fericita.
Salutari de la Vrancea si multa binecuvantare sa ai Cori draga!

Pr.Victor spunea...

In toata vremea sfatuiesc pe tinerii parohiei mele sa nu risipeasca bogatia tineretii. Personal, ca unul ce m-am casatorit foarte tanar, socotesc ca ceea ce faci de la 20 la 30 cu greu mai poti pe urma. Fiecare varsta are frumusetea si bogatia ei. Tineretea este o bogatie bruta ce se slefuieste pe smirghelul aspru al incercarilor vietii.
Apoi tineretea este si o stare de spirit ce ramane vie chiar si in trupurile peste care a trecut timpul.
Din nefericire multi risipesc bogatia tineretii pe lucruri ce le trebuie la batranete. De unde si vorba: "daca tinerii ar sti si batranii ar putea....."

corina spunea...

Elena bine ai revenit! Sa stii ca ma gandeam la tine....

corina spunea...

Ce frumos ati comentat....
Ma gandeam ca tinerii nostri au inceput prea devreme sa-si risipeasca tineretea si ma tem ca ii vor slabi puterile inainte de batranete poate chiar cand omul ar trebui sa aiba mai multa putere!