Buna fetelor! Astazi vin din nou cu o idee de-ale bucatariei. Am pregatit o mancarica de linte. Va place lintea? s-au folositi des aceasta leguma? Eu pana aici in Spania nu am mancat niciodata.Mama nu obisnuia sa pregateasca linte. La inceput nu imi prea placea dar dupa ce ne-am obisnuit cu gustul si mai ales cu culoarea ei , o folosesc destul de des in bucataria mea.
O pregatesc doar sub forma de mancare scazuta. Nu am preparat-o niciodata de post.Dar am incercat-o intr-una din zile si a iesit foarte buna.
Am inlocuit carnatul cu ulei incins si boia dulce de ardei.
Ingrediente: o cana jumate de linte
2-3 morcovi
un cartof mai mare sau doi mai mici
o jumatate ardei rosu
2-3 catei usturoi in coaja
o ceapa si cam atat am pus eu.
Bineinteles sare dupa gust.Am adaugat si o lingurita vegeta de legume.Sunt gospodine care nu folosesc vegeta in bucatarie eu da o folosesc.
le-am pus toate la fiert in cucta si le-am lasat 20 de minute.
Apoi am incins putin ulei de masline cu boia dulce de ardei si am turnat peste toata compozitia.
Sa aveti in continuare post cu folos!
10 comentarii:
Tentanta reteta, multumesc de idee. In legatura cu vegeta... din pacate contine glutamat de sodiu, care este dezastruos pentru sanatate. In Romania se gasesc si amestecuri de condimente fara conservanti si fara sare, produse doar prin uscare si maruntire. E drept ca nu se gasesc la orice magazin, ci doar la cele naturiste. Dar merita efortul. Acu, daca tot veni vorba si de sare, e buna cea inchisa la culoare, nerafinata, pentru ca nu a fost scos magneziul din ea.
Post cu bucurie!
Pofta mare sa aveti!
Dana mersi de informatii despre vegeta.Aici nu cred ca se gaseste vegeta asa cum spui tu sau poate nu stiu eu.
Iar sare fina de culoare mai inchisa o sa caut si eu dar nici de-aia nu stiu sa fi vazut.
Oricum o tin pe-a mea inainte adica binecuvantez mancarea si Domnul sa o curateasca el de toate chimicalele ce se afla in ea.:)
O zi minunata sa ai!
Loredana mersi fain!Astazi nu avem linte avem fasole (ciorbita):))))
O zi faina!
Cred ca se apropie de gustul fasolei iahnie. Poate ca o foaie de dafin si cateva boabe de piper ar ajuta si mai mult.
Un post dulce!
si noua ne place, si tot scazuta o gatesc si eu :)
O seara placuta!
Merge si batuta cu usturoi. Eu prefer varietatea portocalie care fierbe imediat si se paseaza foarte bine.
Corina, iti poti face singurica vegeta in casa: ca sa nu muncesti mult la deshidratat legumele, poti cumpara legume maruntite deshidratate, se gasesc si la market si nu contin nimic decat legume. Faci combinatiile care iti plac si le maruntesti in rasnita. Eu asa fac: cumpar ardei, morcov, ceapa deshidratate (am si deshidratat dar a durat mult), le combin cu verdeata uscata, sare si putin zahar brun. Iese foarte faina, mai ales daca rasnesti amestecul (ca sa ajungi la consistenta pe care o doresti).
Eu pregatesc lintea la fel ca fasolea uscata: supa crema, ciorbita, iahnie, pasta cu usturoi, etc. Este mai usor de digerat decat fasolea si gustul este aproape identic.
Şi la noi, borşul de linte moldovenesc e preferatul casei :)
Parinte Victor, nu ma indoiesc de mirodeniile pe care le-ati pracizat!:)
Liliana!:)
Hanna asa nu am pregatit-o niciodata. Dar este timp sa o probez.Mersi de idee.
Marinele multumesc tare mult de sfat.Stii care e problema la mine? E mult pana ma pornesc, ca apoi imi intra in maini si totul merege OK.
O sa incerc sa vad ce iese.Eu nu am rasnita dar o sa imi cumpar daca e nevoie. (rasnita de cafea?)Nu suntem "bautori" de cafei si deaceea nu necesit rasnita in casa.:)
Cristina eu nu am folosit niciodata bors.Dar stiu cum este la gust l-am probat!E foarte bun. Numai ca daca nu stiu sa-l pregatesc....nu am!
O zi binecuvantata tuturor!
Trimiteți un comentariu