marți, 15 noiembrie 2011

Inceput de Post


"Orice ati face, cu cuvantul sau cu lucrul, toate sa le faceti in numele Domnului Iisus si prin El sa multumiti lui Dumnezeu-Tatal."(col.3-17)
          
               Multumire lui Dumnezeu ca m-a invrednicit si pe mine sa ajung aceasta zi, ziua in care tot omul care doreste, porneste in calatoria celor patruzeci de zile pentru a ajunge sa se intalneasca cu pruncul la ieslea din Betleem.
Dar pentru a vizita un prunc nascut, stiti  nu se cade sa mergem cu mana goala.Trebuie sa-i ducem cel putin un dar.
Gandul ma cerceteaza si-mi sopteste ca "darurile" mele sunt de o calitate destul de proasta si ca ar fi bine sa le improspatez sau chiar sa le schimb cu altele de calitate.
Si, pentru a cumpara un frumos cadou este nevoie de bani,  iar eu am nevoie de cateva ustensile pe care voi incerca sa mi le fac tovarase de drum.
       "O galetuta cu apa si sapun,carpa pentru inlaturat praful, matura, farasul si cosul de gunoi". Acestea imi vor fi prietene in urcusul duhovnicesc.Voi avea nevoie si de doi strajeri care sa-mi dea cate un bobarnac in cap si sa imi aduca aminte ca sunt pe "soseaua principala".Strajerii mei sunt: Un caiet si un creion care vor scrie toate gandurile mele si cartile cu vietile sfintilor care ma vor provoca si intarii in ceea ce trebuie sa fac.


"Drept aceea omorati madularele voastre cele pamantesti: desfranarea, necuratia, patima, pofta rea si lacomia care este inchinare la idoli.
 Lepadati si acestea: mania, iutimea, rautatea, defaimarea, cuvantul de rusine din gura voastra.
Imbracati-va cu milostivirile indurarii, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga- rabdare.
Ingaduiti-va unii pe altii si iertand unii altora dupa cum si Hristos v-a iertat voua, asa sa iertati si voi"(Col. cap 3)



                Doresc tuturor celor care sunteti calatori pe aceasta strada, post Binecuvantat si cu folos!

5 comentarii:

Unknown spunea...

Post usor ,fara de ispite si cu mult folos duhovnicesc,Corina draga!

@irina_sweet_home spunea...

Post binecuvantat, draga mea!

Mariana spunea...

Amin, Corina!
Post cu bucurie!

elena marin-alexe spunea...

Sa ne rugam Domnului ca o data cu postul trupesc sa aducem si jertfa inimii in iertare si dragoste fata de aproapele nostru.
Frumos ai comentat Cori! Multa binecuvantare sa ai draga mea!

Cristina Sturzu spunea...

Post binecuvântat şi cu pace
Te îmbrăţizez cu drag