Am intrat repede pe net sa caut o reteta cat mai simpla si repede de facut.
Am gasit si acesta a fost rezultatul adica unul excelent!
1 kg cartofi (eu am pus 6 buc.mai mari, si vreau sa mai spun ca acolo erau cartofi rosii, dar eu am pus galbeni)
2 oua intregi
2 linguri faina alba dar merg si 3.
1 lingura pesmet,
sare dupa gust.
Eu am pus si putin zahar si am ras coaja de la o jumate de lamaie.
Se incorporeaza totul, dupa care se spala prunele si se taie bucati.
Prunele mele fiind cat o piersica de mari.
Am pus apa la foc intr-o cratita, iar in acest timp am imbracat prunele in bucati din coca obtinuta.
Apoi am fiert cate zece bucati.Atentie sa nu le lasati prea mult la fiert deoarece se pot desface.
In tigaie am rumenit 200 gr. pesmet.
Dupa ce am luat pesmetul de pe foc, am adaugat zaharul.
Galustele fierte le-am tavalit prin amestecul de pesmet cu zahar.
Din acest material mi-au iesit 36 de galusti mari.
Cat se poate de mari!Am pus meterial nu gluma.
Si bineinteles ca sunteti invitatii mei la galuste cu prune!
Pofta buna!
18 comentarii:
Super! Dar sa le inumeri des, ca sunt "hoti" multi pe net si ramanem fara galuste. :))
Iarna, cand nu prea mai sunt prune, merg facute si cu gem.
Super!
Pofta buna tie, ca la tine sunt bunatatile alea!
Cu permisiunea ta voi "fura"reteta.Eu asa ceva mananc doar la cumnata mea la Timisoara:)
Doamne ajuta parinte.Niciodata nu am incercat cu gem.Multumesc pentru idee!:)
Un sfarsit de saptamana binecuvantat!
Loredana am avut caci deja nu mai sunt.:)
Elena nu e greu deloc. ce-ti mai spun sa faci, atunci cand imbraci bucatile de prune, mainile sa le "murdaresti" cu faina alba pentru ca sa nu ti se lipeasca aluatul de degete.:)
Ce coincidenţă! Şi eu ieri tot găluşte cu prune am pregătit. Al meu bărbat e mare amator. :)
Adelinaaa:))))))
CE POFTA MI-AI FACUT!!!!
Am să incerc și eu rețeta ta, arată așa apetisante!!!
Auu, ce pofta mi-ai facut Corina cu galustile tale. Trebuie neaparat sa mai fac si eu o tura pina nu se termina prunele de la piata. Cele cu gem le fac in toiul iernii ca am pregatit gem de prune la borcan !
Dana, Geta, adevarul e ca sunt delicioase!:)
Stiu c-o sa va iese super!
Am scris si eu un comentariu,dar nu stiu de ce nu apare.Spuneam ca am facut si eu pentru prima data si mi-au iesit deliciosi,asa cum au fost si ai tai,desigur.Imbratisari.
imi plac foarte mult. sunt delicioase. nu am mai mancat de ani galuste cu prune.multumim ca ne ati amintit de delicatesele acestea.
Bea ma bucur ca ai revenit:)
Dorin ma bucur oridecateori treci pe-aici.Multumesc!
Ai o leapsa de la mine http://caminulmeu.blogspot.com/2011/10/leapsa.html
Corina, eu nu am facut niciodata dar as incerca. Nu inteleg, insa ceva din retea....spui la inceput ca se amesteca totul, asta inseamna cartofii cruzi sau fierti in prealabil. Si daca sunt cruzi, rasi pe razatoare? Scuze de intrebare.
Andreea cartofii ii fierbi cu coaja, apoi ii cureti si ii zdrobesti cu zdrobitorul ca pe pireu.Incorporezi ouale, 2 linguri faina alba si una de pesmet, sare dupa gust si putin zahar tot dupa gust.Nu trebuie sa fie foarte dulce.Aluatul o sa se lipeasca. Cu o lingura iei din aluat, si il pui in palma tapetata cu faina ca sa nu ti se lipeasca.Apoi faci asa ca o pifteluta iar in mijloc pui pruna sau o bucata de pruna si o imraci cu aluatul.
Sper sa fi inteles iar daca nu, mai intreabama pe unde nu stii.
Oricum te astept sa-mi dai de veste cum ti-au iesit.Sunt foarte bune te asigur.
Prima poate ca nu o sa-ti iese dar urmatoarele sunt sigura.:)
Bafta la bucatarie si o zi minunata!
Trimiteți un comentariu