joi, 29 septembrie 2011

Galuste cu prune

Daca ieri m-am aflat printre farfurii apoi am cautat sa le si umplu cu ceva dulce.Asa ca, ajunsa in bucatarie repede m-am gandit la niste galuste cu prune.Un deliciu cred ca pentru multa lume.
Am intrat repede pe net sa caut o reteta cat mai simpla si repede de facut.
Am gasit si acesta a fost rezultatul adica unul excelent!



 1 kg cartofi (eu am pus 6 buc.mai mari, si vreau sa mai spun ca acolo erau cartofi rosii, dar eu am pus galbeni)
2 oua intregi
2 linguri faina alba dar merg si 3.
1 lingura pesmet,
sare dupa gust.
Eu am pus si putin zahar si am ras coaja de la o jumate de lamaie.
Se incorporeaza totul, dupa care se spala prunele si se taie bucati.
Prunele mele fiind cat o piersica de mari.
Am pus apa la foc intr-o cratita, iar in acest timp am imbracat prunele in bucati din coca obtinuta.
Apoi am fiert cate  zece bucati.Atentie sa nu le lasati prea mult la fiert deoarece se pot desface.
In tigaie am rumenit 200 gr. pesmet.
Dupa ce am luat pesmetul de pe foc, am adaugat zaharul.
Galustele fierte le-am tavalit prin amestecul de pesmet cu zahar.
Din acest material mi-au iesit 36 de galusti mari.
Cat se poate de mari!Am pus meterial nu gluma.





                               
                                    Si bineinteles ca sunteti invitatii mei la galuste cu prune!
                                                                     Pofta buna!

18 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Super! Dar sa le inumeri des, ca sunt "hoti" multi pe net si ramanem fara galuste. :))
Iarna, cand nu prea mai sunt prune, merg facute si cu gem.
Super!

Loredana spunea...

Pofta buna tie, ca la tine sunt bunatatile alea!

elena marin-alexe spunea...

Cu permisiunea ta voi "fura"reteta.Eu asa ceva mananc doar la cumnata mea la Timisoara:)

corina spunea...

Doamne ajuta parinte.Niciodata nu am incercat cu gem.Multumesc pentru idee!:)
Un sfarsit de saptamana binecuvantat!

corina spunea...

Loredana am avut caci deja nu mai sunt.:)

corina spunea...

Elena nu e greu deloc. ce-ti mai spun sa faci, atunci cand imbraci bucatile de prune, mainile sa le "murdaresti" cu faina alba pentru ca sa nu ti se lipeasca aluatul de degete.:)

Adelina spunea...

Ce coincidenţă! Şi eu ieri tot găluşte cu prune am pregătit. Al meu bărbat e mare amator. :)

corina spunea...

Adelinaaa:))))))

adriana spunea...

CE POFTA MI-AI FACUT!!!!

Dana spunea...

Am să incerc și eu rețeta ta, arată așa apetisante!!!

Geta spunea...

Auu, ce pofta mi-ai facut Corina cu galustile tale. Trebuie neaparat sa mai fac si eu o tura pina nu se termina prunele de la piata. Cele cu gem le fac in toiul iernii ca am pregatit gem de prune la borcan !

corina spunea...

Dana, Geta, adevarul e ca sunt delicioase!:)
Stiu c-o sa va iese super!

KaBea spunea...

Am scris si eu un comentariu,dar nu stiu de ce nu apare.Spuneam ca am facut si eu pentru prima data si mi-au iesit deliciosi,asa cum au fost si ai tai,desigur.Imbratisari.

gheorghe- dorin olteanu spunea...

imi plac foarte mult. sunt delicioase. nu am mai mancat de ani galuste cu prune.multumim ca ne ati amintit de delicatesele acestea.

corina spunea...

Bea ma bucur ca ai revenit:)

Dorin ma bucur oridecateori treci pe-aici.Multumesc!

Alina spunea...

Ai o leapsa de la mine http://caminulmeu.blogspot.com/2011/10/leapsa.html

Andreea spunea...

Corina, eu nu am facut niciodata dar as incerca. Nu inteleg, insa ceva din retea....spui la inceput ca se amesteca totul, asta inseamna cartofii cruzi sau fierti in prealabil. Si daca sunt cruzi, rasi pe razatoare? Scuze de intrebare.

corina spunea...

Andreea cartofii ii fierbi cu coaja, apoi ii cureti si ii zdrobesti cu zdrobitorul ca pe pireu.Incorporezi ouale, 2 linguri faina alba si una de pesmet, sare dupa gust si putin zahar tot dupa gust.Nu trebuie sa fie foarte dulce.Aluatul o sa se lipeasca. Cu o lingura iei din aluat, si il pui in palma tapetata cu faina ca sa nu ti se lipeasca.Apoi faci asa ca o pifteluta iar in mijloc pui pruna sau o bucata de pruna si o imraci cu aluatul.
Sper sa fi inteles iar daca nu, mai intreabama pe unde nu stii.
Oricum te astept sa-mi dai de veste cum ti-au iesit.Sunt foarte bune te asigur.
Prima poate ca nu o sa-ti iese dar urmatoarele sunt sigura.:)
Bafta la bucatarie si o zi minunata!