duminică, 11 septembrie 2011

Culorile Toamnei

Bine v-am regasit! Daca ma gandesc bine,am plecat din spatiul virtual la inceputul unui anotimp atat de frumos si inmiresmat de podoaba florilor multicolore, a galagiei apelor din rauri si mari,a cuptorului razelor soarelui,adica la inceputul verii..Acum am revenit aproape la jumatatea unui nou anotimp imbracat cu alte miresme.Frunzele ruginii jertfindu-se murind pentru cele care se vor naste la primavara,fructele au imbracat o noua culoare cea a aurului pentru ca doresc cu orice chip sa ne surada din borcanele care au fost pregatite cu strasnicie de mainile mamei si a bunicii.


"Cu adevarat iata ceea ce am vazut ca este bine si frumos: sa manance si sa bea si sa traiasca omul bine din tot lucrul cu care se trudeste sub soare in vremea vietii daruite lui de Dumnezeu, caci aceasta este partea lui.
Si ori de cate ori Dumnezeu da omului bogatii si bunuri si ii ingaduie sa manance si sa-si ia partea lui si sa se bucure de munca lui, acesta este un dar de la Dumnezeu".(Ecles.5-17,18)





Coborand pe peronul Toamnei, am intalnit bucuria inimii care stie sa se bucure de bogatiile si soaptele naturii daruite noua tuturor de Dumnezeu.
Acum se cuvine ca si noi sa ne pregatim sufletele pentru a odihni in diverse prilejuri pe care daca dorim ni le putem ingadui.Toamna va aduce ploi, vanturi, vreme numai buna pentru cusut, lectura, amintiri, creatii personale, savurarea cat mai multor ceaiuri fierbinti in cesti inflorate, timp de primenit inimile pentru intalnirea cu Cerul.
Ne putem fixa un program de rugaciune, cateva minutele sa ne amintim de cei dragi plecati dintre noi,
caselor sa le dam o noua aroma.Lumanarele aprinse, flori de toamna pe masa, asternuturile le putem improspata cu dantelute,snururi, floricele crosetate in diverse culori,pe masa din sufragerie va indemn sa aveti Biblia deschisa pentru a putea arunca privirea la cate un verset in timpul zilei, sa nu uitam vocabularul care trebuie neaparat improspatat cu cuvinte si epresii frumoase pentru cei cu care traim in casa.Supararile si frustarile dintre noi sa le aruncam la cosul de gunoi.
Tonul ridicat sa-l imbatam cu cate un compotel pregatit cu drag inca de pe vreme cu soare.
Biletele din hartie colorata , pe care sa asternem diferite indemnuri, versuri,ne vor fi de mare ajutor in zile mohorate.Inainte de culcare pregateste biletelul pentru a doua zi si aseaza-l pe noptiera din dormitor.
Acestea pot fi doar cateva boabe din culorile aurii ale Toamnei.
"Dai vointa iei putere" spunea cineva.


Va doresc 
O saptamana binecuvantata!

17 comentarii:

CCristinaC spunea...

O saptamina binecuvintata si tie, Corina!

@irina_sweet_home spunea...

Corina, bine ai revenit!mi-ai facut dimineata placuta!te imbratisez!Doamne ajuta!o toamna minunata iti doresc!

Unknown spunea...

Bine ai revenit,Corina.Mi-era dor de postarile tale:))O toamna minunata si voua!

KaBea spunea...

Dupa cum era de asteptat si tu ai fost o harnicuta1Imaginile cu catina unde sunt facute?!Mi-ar place sa am si eu in curtea mea asa ceva.O zi minunata sa ai !

Pr.Victor spunea...

O gramada de romani au plecat cu parfumul, culorile si gusturile din Romania peste mari si tari. O parte din ei, in cazul nostru Corina, ofera aceste bogatii, chiar daca nu fizic, si celor care nu le au. Multumim!

corina spunea...

Bine v-am regasit!Sunteti prietenii mei minunati!:)

Bea toate pozele sunt facute in tara!:)Ce zici asai ca sunt faine!:)

Liliana spunea...

He, he , bine ai revenit draga Corina!

O toamna minunata si un an scolar cu binecuvantari!

minoki spunea...

Bine ai revenit printre noi! Sa ai o toamna frumoasa si cat mai inspirata pentru postari!

elena marin-alexe spunea...

Bine ai revenit Corina draga si ma bucur ca ai adus cu tine imagini din frumoasa toamna...
O toamna binecuvantata sa ai draga Cori!

Geta spunea...

Bine ai revenit Corina. Ce mult imi place catina, o adevarata bogatie, sanatate curata ! O toamna plina si bogata iti doresc.

Mariana spunea...

Bine ai venit, draga mea Corina!
O toamnă cu rod bogat în toate!

Loredana spunea...

Bine ai revenit in casuta ta virtuala! O toamna plina de binecuvantari iti doresc!

corina spunea...

Dumnezeu sa va binecuvante pe toti si pe toate!:)

camy spunea...

in primul rand iti (va )multumesc ca ati facut o vizita pe blogul meu si te mai astept,cat despre toamna imi place acest anotimp pt ca este cel mai roditor :).o zi frumoasa in continuare:*

Alina Villanova spunea...

Bine ai revenit, Corina! Ce bunatati la tine... Si pentru suflet si pentru trup!
Te imbratisez!

Rodica Botan spunea...

Faci niste poze...de clasa I-a...si borcanele alea cu gogosari m-au lasat cu gura apa...Cind mai ai vreme si energie sa faci atitea?

corina spunea...

Camy,Alina, va multumesc si va invit sa ne bucuram impreuna de Toamna!:)

Rodica,eu mi-am pierdut si puterea si energia insa cea care ma intretine este Mila lui Dumnezeu.:)