vineri, 18 februarie 2011

Veniti sa luam putere!



Atunci cand te injugi pentru vreun ideal fie el oricare,esti constient ca trebuie sa lupti, indiferent de obstacolele care ti se ivesc in cale.Tot la fel e si cu noi cei care ne numim crestini, si ne-am injugat la Crucea lui Hristos.Trebuie sa luptam pana la capat caci numai asa vom putea primi cununa.Si dupa cum nimeni nu este fara de pacat si negreselnic,cadem de foarte multe ori pe cale, sau chiar de multe ori ne lasam dusi de valul lumii zicand:Pai ce sa facem ca doar in lume traim! nu putem fi altfel.sau: Dumnezeu e mare si mult Milostiv, si ne iarta ca doar El stie ca noi nu putem.Deci oarecumva ne lamentam cu gandul ca va face Domnul ceva si cu noi. vreau sa va spun ca acest fel de a gandi este fals, fals total.Chiar Dumnezeu este cel care ne cheama la sfintire prin insusi cuvantul lui.
..."Caci Dumnezeu nu ne-a chemat la necuratie, ci la sfintire"( I Tes. 4, 3-7)
De cativa ani in coace, am incercat sa cuprind prin citire cat mai multi parinti de suflet, vietile lor,sfaturile lor si am ajuns la concluzia ca nu este suficient doar sa citesc.Trebuie sa si aplic in viata de zi cu zi anumite sfaturi, dar si Poruncile din cartea lui Dumnezeu. (Biblia)
Am mai observat un lucru ca, ori decate ori citesc pe vreun parinte parca iau hotararea sa-i urmez invatatura si sfatul cu alte cuvinte imi da putere, simt ca imi umbla cineva acolo in suflet .Dar, nu stiu cum se face, ca ajung in scurt timp la lamentarea de mai sus zisa.Aseara "l-am luat" in brate,inca odata pe parintele Arsenie Boca.
Acest parinte vorbeste foarte mult despre viata de familie.Cu sinceritate va spun ca atunci cand am luat primul contact cu acest Om, a fost prin cartea" Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina".Am citit cartea pe nerasuflate iar la sfarsit mi-am facut o evaluare a vietii mele in familie si am concluzionat ca sunt depaaaarte pe drum si ca nu stiu mai nimic despre trairea unei vieti curate in marea Taina a  vietii de familie.
Dar mai stiu ceva, si anume ca, sotia fara sot nu poate sa faca mare lucru.De ce? Tocmai pentru ca sunt legati unul de celalalt.Si parintele indeamna sa se tina foarte mult cont atunci cand are loc o casatorie, sa se faca intre crestini.Eu personal va spun ca e chiar baza casatoriei. de ce? pentru ca atunci gasesti sprijin cu sigurranta in partenerul de viata!M-am gandit sa reiau din nou pe acest  parinte, si sa mai complectez cu sfaturile lui, cateceva ce nu cunoastem noi in general despre Taina casatoriei.Acum nu vreau sa abuzez de rabdarea dumneavoastra, si dupa cum bine stiti nici sa fiu plictisitoare o sa ma opresc aici,iar in zilele care vor urma voi reveni cu acest subiect.
              Va doresc tuturor o zi de Vineri in pace si liniste!

5 comentarii:

Loredana spunea...

O zi frumoasa si tie si familiei tale!

denisia spunea...

Iti las o imbratisare sincera.

Oana Dumitriu spunea...

Corina,multa pace si liniste sa aveti si voi in familie!Te pup!

Liliana spunea...

Multumim, draga Corina! Mi-au mers la inima cuvintele tale!

Laurita mommy, wife, woman :) spunea...

Corina draga chiar aveam azi nevoie de 5 minute de liniste...si le-am gasit aici la tine..iti multumesc mult .

cele bune
laura