sâmbătă, 12 februarie 2011

Rugaciunea particulara



Atunci cand incepem rugaciunea noastra particulara, adica cu cuvintele noastre,se cade sa ne adresam lui Dumnezeu, vazindu-i Slava Sa! Ar fi bine sa cititi dumneavoastra din Biblie versetele din postarea anterioara.
Acolo intalnim serafimii cei cu cate sase aripi care strigau unul catre altul, zicand: "Sfant Sfant Sfant este Domnul Savaot , plin este tot pamantul de slava Lui!"
Se mai  spune ca atunci cand Lucifer a cazut, impreuna cu el au cazut si o multime de ingeri.A plouat cu ingeri trei zile si trei nopti.Atunci Ingerul Mihail cutremurat de lucrul acesta, a strigat cu glas tare:
Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte:Sfant, Sfant Sfant este Dumnezeu plin este cerul si pamantul de marirea Lui, iar in acel moment s-a oprit caderea ingerilor.Daca am vazut Slava Domnului, atunci se cuvine ca si noi sa o aducem din gurile noastre.
 O sa incerc sa aduc o rugaciune in fata dumneavoastra asa ca exemplu cu cei patru pasi dar, fiecare isi cunoaste sufletul si inima si se roaga dupa priceperea lui.

ADORARE:  Plec genunchii mei, in fata tronului Tau de har, imi aduc mintea si inima in fata sfinteniei Tale.Parintele si Dumnezeul meu, ma inchin Tie, pe Tine te laud, Te preamaresc, Tie iti multumesc pentru toate cate ai facut si faci pentru mine.Etc. (fiecare isi alege cuvintele lui.)

MARTURISIRE: Doamne ma prezint in fata Ta cu multele mele gresale.Astazi am fost neindurator,am batjocorit, am mintit, m-am purtat urat cu vecinul , cu mama, cu sora mea,am inselat,am raspuns inapoi, nu am rabdat, nu mi-am adus aminte de Tine,am injurat, m-am maniat, m-am imbatat,traiesc in desfrau  nu sunt cununat,  etc.(fiecare isi insiruieste gresalele facute pe ziua respectiva)

CERERE:Cu toate acestea vin la picioarele Crucii Tale, si Te rog sa imi dai putere sa pun inceput bun in viata mea.Doamne curateste-mi tu tot ce este rau in inima mea.Nu ma lasa sa cad in deznadejde si in greutatea pacatelor.Stiu faradelegea mea dar indraznesc sa aduc inaintea Ta, nu doar sufletul meu ci si acelor din jurul meu.Cerceteaza pe sotul meu,te rog sa il miluesti si sa-l binecuvintezi.Aduc si copiii mei in fata Ta, si ii predau Tie.Te rog fi protectorul lor, dale intelepciune duhovniceasca ca sa inteleaga cuvantul Tau.Nu-i lasa sa se piarda in marea aceasta involburata a lumii.Doamne opreste-le tu placerile lumesti si adu-i ingenuncheati la picioarele crucii Tale.Apoi aduc pe parintii mei care ne poarta pe brate de rugaciune, fratii mei ,( le spui numele) nasii de botez si cununie(le spui numele)rudeniile mele matusi, unchi, veri,verisoare, pe fiecare dupa numele lui.(daca ai prieteni, parinti sufletesti, tuturor le spui numele).
Apoi aduc bolnavii  trupeste si sufleteste cerceteaza-i Tu cu mila Ta cea mare.Atinge-te de trupul si sufletul lor si da-le vindecare.Calatoreste cu cei ce calatoresc astazi.Doamne primeste pe cei ce se nasc astazi, iar cei care parasesc lumea aceasta astazi, Te rog sa-i astepti tu la poarta de trecere in vesnicie. Cerceteaza saracii, orfanii, vaduvele,batranii uitati si oameni fara capatai.
Doamne aduc inaintea Ta, preotii poporului meu, calugarii de prin manastiri si pustiu care se roaga pentru noi.Tot omul ce face umbra pamantului il aduc inaintea Ta.Tineretul cazut, ridica-l Tu din mila Ta cea mare.
Rasplateste celor care se roaga pentru noi, cu viata vesnica.Rasplateste celor care ne-au adus la credinta in Tine si ni te-au facut cunoscut numele Tau. Rasplateste si binecuvanta pe toti cei care impart cuvantul Tau pretutindeni. etc.

MULTUMIRE: Domnul si Dumnezeul meu, iti multumesc pentru purtarea Ta de grija, pentru dragostea Ta fata de noi muritorii,iti multumesc pentru soare, ploaie, paine, sanatate, bucurie,intelegere in familie si pentru tot ce ma inconjoara.
Ramai in casa mea, in inima mea, ramai cu mine Doamne.
                                             Amin!
Pana la urma  mi-am facut rugaciunea de seara aici.
Va doresc un sfarsit de saptamana binecuvantat! 

7 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Daca am face toti rugaciunea in acest mod, ar da televiziunile faliment. Foarte frumos si corect.

elena marin-alexe spunea...

O seara binecuvantata si multe rugaciuni ascultate sa ai draga mea!

kis spunea...

Dumnezeu sa-ti asculte rugaciunile!

corina spunea...

Nu am putut raspunde deoarece am ramas in pana de internet.Sa stricat iar acum nustiu ce sa intamplat ca merge dar iar nu stiu pana cand.Asa ca va doresc o Duminica placuta!
Doamne ajuta tuturor!

adriana spunea...

Corina, m-a induiosat fotografia aleasa pentru acest post. Ce bine ar fi daca toate mamaele si-ar pleca genunchii la rugaciune langa pruncii lor.

De unde ai luat-o?

adriana spunea...

am vrut sa scriu mamele dar merge si mamaele adica bunicile

corina spunea...

Adriana, am cautat cu google miini in rugaviune.Si mi-a aparut si poza asta si mi-a placut enorm.Daca nu o gasesti ia-o de aici.