duminică, 24 octombrie 2010

Tehnica Estrella de Ohio

Pentru cele incepatoare care nu cunosc jocul petecelelor si ar dori sa afle cate ceva despre el am pregatit aceasta tehnica in care doresc sa arat pas cu pas regulile ei. In primul rand avem nevoie de:



Foarfeca, liniar,creion,ace de gamalie,ata de cusut si o foaie de carton sau plastic pentru tipare.
Avem nevoie de material in doua culori.Simplu si cu floricele.


Dintr-o bucata de carton confectionam un patrat de 10 x 10 cm.



Lucram cu materialul pe dos.Aplicam sablonul si apoi taiem cu rezerva de 7 mm.
Avem nevoie de patru patrate de culoare simpla,iar unul de material cu floricele.



Mai avem nevoie de doua patrate de 7 x 7 cm.Unul din el se taie pe diagonal.

Cu unul din triunghiul rezultat confectionam opt bucati din materialul simplu si opt bucati din materialul cu floricele.



Asezam piesele in forma de patrat dupa care le imperechem doua cate doua.


Acele de gamalie se folosesc pentru fixarea materialelor .Adica sa se suprapuna exact linie pe linie.Apoi incepem sa coasem manual cu pasi marunti.



Dupa fiecare cusatura se trece piesa la calcat.Calcatul e o faza foarte importanta.Cusaturile nu se descalca niciodata ci se calca intr-o parte.



Asezam piesele din nou in patrate si le imbinam la fel  cu ace de gamalie asa cum am aratat mai sus.

Apoi incepem sa le imbinam in linie de cate trei pentru a obtine un bloc.Asa se numeste piesa cea mare.Nu stiu cat sunt de explicita si cat ati inteles dar sper sa va ajute cu ceva.Aceasta este tehnica Stelutei.
Eu nu am terminat lucrul acesta deoarece nu am avut suficient material cumparat si nu am mai gasit.Sint in urmarire de materiale sa vad ce mi se potriveste pentru a putea termina lucrarea .Cand este gata o sa o aduc la vedere.
Va doresc o Duminica dintre cele mai frumoase!

13 comentarii:

C.T spunea...

Esti plina de rabdare si intuitie, , sunt sigura ca ai mult mai multe calitati .

Ela spunea...

Corina, ai explicat foarte frumos!Cine nu are rabdare, poate folosi masina de cusut dar acele trebuiesc folosite ca sa se imbine perfect cusaturile.Rezervele se calca toate spre culoarea inchisa.

corina spunea...

CT eu cred ca fiecare avem anumite haruri pe care le-am primit din partea celui Preanalt trebuie doar sa le punem in practica si o sa fim oameni deosebiti.Tot la fel pot spune si eu despre tine.Te imbratisez cu drag!

corina spunea...

Ela uite ca regula rezervelor pe partea colorata eu nu am stiut-o insa poate ca din intamplare asa le-am calcat si eu.Multumesc ca nu ma slabesti......Domnul sa te binecuvinteze!

Creando con graciela spunea...

Hola Corina, hermoso tu espacio, me encantan cuando los trabajos se ven con el paso a paso, te felicito porque es un espacio con mucho color y alegría. Ya me cuentas como seguidora para visitarte más seguido, porque es un blog digno de ser visitado más a menudo. Espero que seamos buenas amigas, mi espacio "CREANDO CON GRACIELA" es un lugar donde las visitas vienen para quedarse y pasar un rato ameno, Desde SALTA, un bello lugar de mi querida ARGENTINA te dejo un abrazo y a la espera de tu visita GRACIELA

IrinaBohemianDance spunea...

Eu am inteles perfect!!Voi urmari in continuare cu mult interes lectiile tale online de quilt-patchwork!!

O saptamana de vis,

Irina

corina spunea...

Irina Doamne ajuta!

Mariana spunea...

Corina, mulţumim pentru lecţie, foarte frumos explicat şi demonstrat!
Aştept să văd "lucrarea" gata!

KaBea spunea...

Cata rabdare si migala!Foarte frumos.Recunosc,eu sunt antitalent la asa ceva.Felicitari si la cat mai multe lucruri frumoase.Sper sa ma mai primesti in vizita!

corina spunea...

Mariana si eu sunt nerabdatoare sa o termin.Doamne ajuta!

corina spunea...

Beatriz bine ai venit in casa mea.Chiar mi-ar face placere sa ne intalnim cat de des se poate.Iti multumesc pentru apreciere si iti doresc o zi binecuvantata!

maría cecilia spunea...

otra creación bellísima!!!

corina spunea...

Gracias!