sâmbătă, 7 august 2010

Cum sa il ... distrugeti, in mod eficient, pe copilul vostru!


Inca de cand este mic,sa nu ii refuzati absolut nimic.Dati-i orice isi doreste,orice cere,mai ales atunci cand plange.Astfel va creste si va crede ca toti ii sunt datori cu toate si ca are numai drepturi.
        Cand va incepe sa vorbeasca urat si sa ocarasca,voi sa radeti.Astfel il veti face sa inteleaga ca este foarte "destept".
         Nu ii spuneti niciodata (Aceasta este o fapta rea) Asa spun numai cei cu conceptii invechite.Cand mai tarziu va creste si va intalnii greutatile vietii sau ceva rau i se va intimpla,atunci va avea certitudinea ca societatea este aceea care il nedreptateste.
          Sa adunati voi, ceea ce el arunca incolo si incoace-carti,haine,pantofi...-Sa nu ii spuneti  niciodata:----Aduna-le pune-le la loc-Astfel va crede ca mama este roaba sa,si ca pentru toate sunt responsabili ceilalti.
           Lasati-l sa vada orice(mai ales la televizor)si sa citeasca de toate,fara sa il indrumati niciodata.Copilul vostru este genial si stie sa faca distinctie!Educatia lui va fi astfel foarte vasta!
           Sa nu ii dati nici un fel de educatie Duhovniceasca.Sa vorbiti in bataie de joc despre credinta,Biserica preoti si despre toti aceia care ii urmeaza.Cand copilul va creste, va putea alege si singur.
           Dati-i din belsug bani de cheltuiala,ca nu cumva sa se simta mai prejos decat ceilalti copii si(ca sa nu duca lipsa asa cum am dus noi.)Cand va creste mare,va fi sigur ca valoarea unui om se judeca dupa cati bani are,indiferent de modul prin care ia dobandit.
          Sa nu ii spuneti niciodata:(Fa asta!) sau (Nu face aia!) deoarece se va simti opresat;nu respectati libertatea si personalitatea lui.Se poate chiar sa ii provocati... anumite traume psihice!
Atunci cand va creste va crede ca in viata trebuie numai sa poruncesti si sa nu asculti niciodata de nimeni.
          Sa va certati,sa va ocarati,sa va jigniti unul pe celalalt in fata copiilor fara nici o rusine.(Nu va ingrijorati nu ii veti provoca astfel nici un fel de trauma psihica!).Mai tarziu cand se va casatori, i se va parea normal sa faca aceleasi lucruri.
           Cand va incepe sa cunoasca placerile trupesti si sa se afunde in plasa acestora,voi sa va faceti ca nu observati.Sa nu ii vorbiti,sa nu il indrumati,sa nu il sfatuiti.Lasati-l sa se izbeasca singur de probleme,"de vreme ce asa este firesc"
          Sa ii luati intotdeauna apararea fata de profesori sau vecini.Sa nu credeti niciodata ca (ingerasul vostru) poate sa faca obraznicii si fapte rele.Certati-va cu aceia care va atrag atentia in mod prietenesc si bine intetionat.Sunt invidiosi si defaimatori.
                                            
                                                           * * *
         Cand veti merge la sectia de politie,unde l-au arestat pentruca a furat bani sau a consumat droguri,strigati cu putere in fata tuturor ca este un copil rau,un hot, ca v-ati jertfit pentru binele lui dar nu ati reusit niciodata sa il faceti sa inteleaga.Astfel,voi veti iesi basma curata,justificati in fata celorlalti.
          Pregatiti-va pentru o viata plina de durere si tristete.O veti avea!
                           ( Preluate din limba franceza)
La citirea acestor randuri trebuie sa recunosc ca m-am regasit si eu printre ele in unele cazuri.Am hotarat sa o pun totusi in fata dumneavoastra sa o cititi nu pentru ca eu sunt perfecta si nu am lipsuri in educatia copilului ci tocmai pentru a putea invata care sunt rezultetele anumitor atitudini pe care le abordam ca parinti cu copiii nostrii.
                              Doresc sa va fie de folos!

6 comentarii:

magdala spunea...

Cred ca educatia unui copil este o misiune din ce in ce mai dificila in zilele noastre, cand exista atat de multe ispite si bormbardamente de informatii/reclame/ispite la orice pas. Cred totusi ca nu putem aplica o directiva universal valabila, tocmai datorita multitudinii de personalitati ai copiilor, dar cred cu tarie ca putem invata mereu din greselile noastre si mai cred ca moderatia este binevenita.

Toate bune!

Liliana spunea...

Chiar azi la predica parintele spunea, ca vom da socoteala in fata Lui Dumnezeu pentru copiii nostri. Nu ne va intreba Domnul ce femei de succes am fost, despre cariera pe care am facut-o sau n-am facut-o ci ne va intreba ce am facut cu copiii nostri.
Foarte bun articolul!Multumim!
Doamne, ajuta-ne!

corina spunea...

Magdala iti multumesc ca ai adus parerea in fata noastra.Asa este traim zile foarte dificile si cu mare greutate putem sa ne atingem de sufletul copilului propriu.Este adevarat ca influenta din afara caminului are o putere cum nu se poate mai mare dar Cred ca rugaciunea unei mame daca ajunge din suflet la cer nu se poate SA NU FIE auzita.Inca o data iti multumesc si sa ai o saptamana binecuvantata!

corina spunea...

Liliana ma bucur ca a coincis gandul meu cu cel al parintelui.Si eu cred ca atunci cand vom ajunge sus Domnul ne va intreba doar despre sufletul nostru si a celor ai nostrii.Binecuvantare iti doresc!

Anonim spunea...

Frumos articol.Sunt de acord.De fapt eu spun mereu ca nu este greu sa-i aduci pe òlume si nic sa le dai de mancare haine samd (cu chibzuiala bineinteles)ci sa-i educi sa devina oameni si atunci putinul pe care le-ai dat il vor aprecia daca nu degeaba le dai ca tot nu sunt multumiti.Nu este usor intr-o lume in care vad julte si vad ca altii "fac asa" dar sta in noi sa gasim calea sa le oferim alternative si mai ales exemple pe noi insine.

Oana Roxana spunea...

Cunosc un caz apropiat si imi pare rau! Voi incerca sa fiu un parinte bun,atunci cand voi avea copii!
Ma bucura fiecare vizita pe care mi-o faci,Corina! Iti multumesc! :D