sâmbătă, 14 august 2010

Adormirea Maicii Domnului



Cele patru elemente de baza ale Bisericii noastre Ortodoxe sunt:Maica Domnului,Sf.Cruce,Preotia si Sfintii.
Maica Domnului este redata minunat de catre marii nostri inaintasi in taina scripturii.
O aseamana cu scara lui Iacov unde ingerii Domnului se urcau si se coborau pe ea.
Ea a fost scara pe care Dumnezeu a venit pe pamant si omul sa suit la Cer.Ce minunat,ce frumos si ce lucru de valoare s-a petrecut!Dar cat de putin si ce greu intelegem noi asemenea lucrare!(Geneza 28:12).
Este asemanata cu rugul aprins;Cu toate ca rugul era in flacari,el nici n-a mirosit macar a fum.(Exod 2:3)
Este asemanata cu Rut care aduna spicele pe urma seceratorilor.Cata ascultare cata smerenie!Se spune ca atata era de smerita,ca nimeni nu a vazut culoarea ochilor ei.Ea este cea care paste iezi pe langa coliba pastorilor.(Cantarea cantarilor1;18)
Apoi o vedem izvorul din care curg bunatatile cerului,care adapa Biserica si sufletele crestinilor insetati.Gradina inceriata din care a iesit floarea cea nevestejita.Fantana pecetluita din care a curs izvorul vietii adica Hristos.Norul cel usor,(Isaia19;1)pentruca n-a ispitit-o niciodata pofta unui pacat(Cant.cantarilor 4-12-15).
O asemanam cu usa incuiata,voievodul care a intrat in tinda portii.A iesit pe acea poarta dar poarta a ramas inchisa.Adica El a fost in afara uterului (Ezechel 44.2-3).
Sf.Ev.Ioan ne-o descrie femeia prin care a venit soarele si a luminat Biserica,iar luna de sub picioare este ca Domnul Iisus a pus stapanire prin lumina sa peste Biserica,care se chinuia sa nasca dar nu avea putere,odata cu venirea DomnuluiHristos Biserica a fost incununata sa nasca coji pentru cer.Si astazi Biserica se lupta in durerile nasterii,dar foarte rar sunt nasterile adevarate.
Fratii nostrii lucratori in timpurile de acum seamana pastilele stiintei,si nu mana Duhului Sfant.De-aceea nasterile adevarate sunt tot mai putine in Biserica si adunare.Sa lasam diamantele intelectuale si sa luam darurile Duhului Sfant.
Maica Domnului mai este asemanata cu chivotul legii.Acest chivot se gaseste la toate bisericile,in sf,altar.In el se afla o cutiuta in care se tine sf, impartasanie.Chivotul este Maica Domnului.Casa lui Dumnezeu,poarta cerului si usa raiului.Iar sf. impartasanie inchipue cuvantul lui Dumnezeu,Pastrat prin Biserica pana in ziua de astazi.Acestea sunt doar cateva din multele taine ale Maicii noastre preaiubita.
                            ( Nicolae Bumbea Adevaruri si Taine)
                                  ***   ***   ***


Nu am vrut sa trec nici eu peste aceasta sarbatoare minunata a Maicii Domnului nepasatoare.Chiar daca nu sunt pregatita cum se cuvine in asteptarea adormirii  unei Imparatese totusi am dat fuga la o florarie si am cumparat un mic buchetel de flori care doresc sa o incunune in prag de adormire pe Maica Cerului si a noastra a tuturor.








Va doresc o sarbatoare frumoasa si tuturor Mariilor 
La multi ani!



3 comentarii:

magdala spunea...

ce dragut! Frumoase ganduri! Si florile sunt mai mult decat binevenite.

Liliana spunea...

La multi ani, drag mea Corina! Maica Domnului sa te ocroteasca si sa te acopere cu Sfantul Sau acoperamant.

Ana spunea...

Gerbera sunt florile mele preferate!!!!!! Superbe!