vineri, 17 octombrie 2014

Goblenuri

Gata m-am hotarat, am trimis comanda asa ca, astept cu nerabdare dar si curioasa sa vad ce am comandat, mai ales ca sunt la prima provocare de genul acesta adica de a coase un goblen si,... nu unul oarecare ci unul adevarat adica de-al lui Grigorescu. In urma cu vreo opt ani o doamna de la mine din oras mi-a sugerat sa-mi comand si eu un goblen cusut gata, deoarece e un lucru de valoare si o arta special de frumoasa. Pentruca nu mi s-a parut exagerat de scump si doamna cu pricina m-a indemnat destul de insistent, intr-un final am cedat si l-am comandat. In scurt timp l-am primit dar abia acum am reusit sa-l inramez. Drept sa spun nu stiu si nici nu inteleg de ce a trebuit sa treaca atata amar de ani si apoi sa fie pus in valoare. Poate chiar acesta sa fie raspunsul- ca nu am stiut sa apreciez suficient o astfel de lucrare...
Am rasfoit si citit tot ce am putut atat despre goblenuri cat si despre pictorul neegalat al poporului nostru Nicolae Grigorescu.Era normal sa ma intereseze pictorul mai indeaproape din moment ce am ales goblenul un portret din lucrarile lui. Deci am trait o saptamana plina de pictura si de o biografie inalta a marelui Grigorescu. O splendoare si pana la urma o lectie de cultura generala.
Sa stiti ca m-am mai hranit odata!!!!!!!!!! spiritual vorbind, mai ales ca le-am trecut toate prin prisma trairii duhovnicesti.Genial!!!!!! Toata saptamana parca zburam prin casa, si chiar imi era dor de o asa stare. Multumesc Doamne ca nu m-ai uitat!!!!
Am ceva neclaritati tehnologice pe la calculator si nu am reusit sa introduc fotografiile pe care le-am facut goblenului dar o sa le aduc in viitor.
Goblenurile de mai jos le-am cules de pe blogul unei doamne, care este profesionista in a coase goblenuri, si pentruca mi-a placut tablourile lucrate de dansa, am vrut sa vi le arat si dumneavoastra. Am trecut sursa asa ca va invit sa faceti o vizita blogului cu pricina.
Imi plac si peisajele atat rurale cat si montane. Voiam sa vorbesc putin si despre rame dar probabil ca va fi o alta postare.


sursa: aici


sursa: aici


sursa:aici

 sursa:aici
Iar acum nu-mi ramane decat sa va urez un sfarsit de saptamana minunat!

5 comentarii:

Mihaela Dămăceanu spunea...

Câtă migală, răbdare şi pasiune să faci aşa ceva. Mi-a plăcut mereu goblenul, avem şi noi câteva, primite de la soacra mea. Le-am pus frumos, deasupra patului din dormitor. Dar nu mă văd niciodată în stare să îmi încerc forţele cu un goblen. Cu atât mai mult apreciez munca celor ce reuşesc. Iar despre Grigorescu...frumos ai scris! Week-end plăcut, Corina dragă!

Loredana spunea...

Cata munca si migala! Foarte frumoase!
Numai bine tie si familiei!

prietena-japoneza spunea...

frumoase goblenuri!
îţi doresc mult succes la îndeplinirea dorinţei!
cu drag, îţi doresc multă sănătate!

ghemulet spunea...

Cred ca este o provocare.Sunt sigura c ao vei duce la bun sfarsit cu bine.
tinem pumnii si spor la lucru.

elena marin-alexe spunea...

Ce frumuseţe! Mult spor, căci talent ai, dragă Cori!