luni, 15 septembrie 2014

Un nou inceput

Buna dimineata!Dupa o vara lunga calda cu mult soare fara nici un picur de ploaie ne-am trezit in aceasta dimineata cu marele eveniment mult asteptat ploaia. O ploicica buna ca aurul curat si bineinteles a sosit si inceperea noului an scolar. Urez tututror elevilor un an cu spor si binecuvantat!
Am luat si eu o pauza de blog desi nu am fost plecati nicaieri in vacanta, dar v-am urmarit in tacere din spatele monitorului. :)
Si daca nu stiu exact cu ce as putea incepe, mi se pare potrivit sa incep totusi cu Dumnezeu.
Am cateva fotografii speciale unde am fost la botezul nepoatei prietenei mele.Biserica este catolica impodobita in rit bizantin deci m-am simtit ca acasa.Icoanele impodobite cu stergare cusute de mana mi-au luat ochii si inima de cum am pasit pragul acestei biserici.O pot descrie in trei cuvinte: Simpla, luminoasa si primitoare!







Icoanele sunt pictate pe panza, dar pictura parca este executata din stropi. Nu am vazut pana acum lucrari in acest gen. In fotografie nu se vede foarte bine insa mi-au placut enorm aceste doua icoane.



Aici, sfintele vase lucrate in argint.


Va doresc o zi senina!

18 comentarii:

Taniuşa Corcoduşa spunea...

Corina cred-ca stiu bisericuta asta am fost odata cautind o biserica rusa, defapt icoanele, vasele si stergarele sunt folosite de tot ortodocsi mai in special biserica ucraineana si de aceia la Sfinta Cruce sunt doua panglici colorate, una albastra si una galbena culorile tricolorului ucrainean. Un inceput si sfirsit de an bun si scolarilor tai.

corina spunea...

Taniusa ai dreptate parintele Ramon,comparte biserica cu fratii ortodocsi ucrainieni.Mi-a placut totul, iar parintele e un om de exceptie.Rar intralnesti o deschidere atat de mare pe care parintele o are fata de straini.Il iubeste pe parintele Arsenie Boca. A citit tot ce a putut despre el, i-a cunoscut pictura si tot ce a realizat parintele in viata lui. Ii place in mod deosebit de Sf Serafim de Sarov.:)

Ingrid spunea...

Sunt superbe icoanele si stergarele lucrate de mana. Icoanele par ortodoxe dar asta probabil pentru ca noi asociem bizantin cu ortodox.
Un inceput de an scolar cu spor!

corina spunea...

Ingrid, exact!
Multumesc de uraresi sa ai o zi minunata!

Mariana spunea...

Bine ai revenit, dragă Corina, te aşteptam!
Început bun şi şcolăreilor tăi, iar ţie o toamnă rodnică în cămara cu bunătăţi, dar mai cu semă în cămara sufletului!
Icoanele sunt frumoase, calde, oriundea aş vedea icoane bizantine mi s-ar lipi instant de suflet, lucru ce nu se întâmplă cu alte reprezentări ale divinului, de la alte culte. Aşa cum spunea părintele Rafail Noica, ortodoxia e firea omului...

Loredana spunea...

O toamna rodnica iti doresc, Corina draga! Multa bafta copiilor la scoala!

corina spunea...

Multumesc Mariana!Intorc urarea plina de frumos :)

corina spunea...

Lore, multumesc tare mult pentru gandul tau drag, asemenea iti doresc si eu tie1 :)

Mihaela Dămăceanu spunea...

Bine-ai revenit, dragă Corina şi un an plin de bucurii vă doresc! Îmi era dor de pozele tale superbe, cu toată frumuseţea şi liniştea lor. Deosebită biserica, iar ştergarele şi cele două icoane sunt la fel!

prietena-japoneza spunea...

frumoase fotografii! interesante icoane ! mă bucur că am reuşit să îţi vizitez blogul ! îţi doresc multă sănătate şi o toamnă plină de realizări!

corina spunea...

Mihaela,un nou inceput pentru tine si Mihnea, in noul an scolar. Multa sanatate si putere de munca! O seara faina sa aveti!

corina spunea...

Prietena-Japoneza, multumesc pentru popas.O toamna minunata si tie!

elena marin-alexe spunea...

O toamnă binecuvântată îţi doresc din Vrancea, şi eu, draga mea!

corina spunea...

Elena draga, mereu treci peaici si-ti multumesc pentru gandul cel bun. Sa aveti o toamna lunga si linistita!!!

Lidia spunea...

O toamnă frumoasă îți doresc și eu, de la Buzău. Acum te-am descoperit și mă bucur că, deși trăiești pe meleaguri străine, ești atât de aproape de Dumnezeu. Pace, bucurie, frumos...iată ce emană rândurile scrise de tine.

RamonaM spunea...

Frumoase stergare....bine ai revenit....cu totii meritam mici pauze. Te pup.

corina spunea...

Lidia, bine ai venit pe pagina mea.
Multumesc pentru gandul cel bun si te mai astept! :)

corina spunea...

Ramona, o zi cu bucurie si tie! :)